Étterem Hét logo_.jpgAz októberi Étterem Hét lezárultával nagyon sokan kérdezték tőlünk, hogy a november 10. és 16. között megrendezendő Étterem Hét EXTRA rendezvényen milyen  menüajánlattal fogja várni a Vendégeket a közönség által, a 117 résztvevő étteremből megválasztott 10 legjobb étterem.

A menüajánlat ugyanaz lesz, mint az októberi héten (kivéve a VakVarjú étteremben, ott lesz egy pici változtatás). Alább mind a 10 étteremnél feltüntetjük a pontos menüajánlatot. A 3 fogásos menük ára most is mindössze 3.300 Ft lesz.

Asztalfoglalás november 3., reggel 6.00-tól kizárólag a www.etteremhet.hu oldalon keresztül.


1. helyezett: La Perle Noire Restaurant & Lounge
Választható előételek/leves:
- Lazac tatár kapri gyümölccsel és szezámmagos grissinivel  
- Torchon kacsamáj birs alma sajttal és piemonte-i mogyoróval
- Nyírségi gombócleves marha pofával és házi tárkonyos burgonya gombóccal
- Meleg gomba saláta (white oyster, sün, laska gombákkal) sommal és pirított fenyőmaggal

Választható főételek:
- Marha rib-eye steak kukorica textúrákkal és chilis kápia jus-sal
- Vörös tonhal filé (sushi minőség) szépiás burgonya pürével, Hokkaidó tökkel és sült póréhagymával
- Vargányás pappardelle dió pesto-val és pecorínóval
- Nyúlcomb, szalvéta „gombóccal”, turbolyás vadas mártással, narancs jus-sal és datolyával

Választható desszertek:
- Gesztenye püré Szathmári szilva pálinkás mirabelle szilvával
- Brownie homoktövissel és mangós mályvacukorral


2. helyezett: Vogue hajó-étterem
Választható előételek/levesek:
- Tapas: Cukkinis sajttekercs, kacsa rillette, libamáj mousse kenyérlángossal és kerti zöldségekkel
- Vegetáriánus tapas: Cukkinis sajttekercs kenyérlángossal és kerti zöldségekkel
- Nyírségi borjúragu leves burgonyagombóccal és házi tejföllel
- Sáfrányos halleves sajtos házi lepénnyel

Választható főételek:
- Baconos szűzpecsenye steak burgonyával és ”Budapest” raguval
- Supreme csirke bőrén sütve paradicsomos jázminrizzsel, pesztó mártással, grillezett cukkini szeletekkel
- Folyami harcsa filé házi túrós derelyével zsályás paprika raguval
- Grillezett parajos, juhtúrós érmék salátaágyon hagymalekvárral

Választható desszertek:
- Csokoládé felfújt citromfüves meggyraguval
- Szilvás tiramisu porcukorral hintve
- Császármorzsa tokaji körtés raguval


3. helyezett: VakVarjú étterem (PEST)
Választható előételek/soups:
- Lágy kecskesajt bazsalikomos olívával, akácmézes almakrémmel és „diópralinével”
- Libamell carpaccio vízitormás lencsesalátával
-  „Zsidótojás” gyöngyhagymás tepertőkrémmel, kemencés kenyérlepénnyel
- Glasszírozott malacpofa kakukkfüves laskagombával, cukkínis burgonya recsegével
- Bazsalikomos paradicsomleves kecskesajt-bonbonnal, pestoval
- Erdei gombakrémleves-cappuccino, kakukkfűhabbal és parmezánchipsszel
- Borsikafüves libahúsgombóc-leves gazdagon, lúdgége tésztával
- Tejfeles vadmalacleves erdei gombákkal és tárkonyos galuskával

Választható főételek:
- Bazsalikomos olívában pácolt citrusos csirkemell-steak, ceruzababos grillezett zöldségekkel
- Saját zsírjában konfitált libacomb, újboros szilvás káposztával, libamájas törtburgonyával
- Ropogós malaccsülök párolt káposztával, rozmaringos pecsenye jus-vel, kemencés burgonyával
- Házi kenyérben sült libamell füstölt kolbászos "tőtikével", hajdinás sólettel
- Kímélve sült omlós tarja, saját szaftjával locsolva, paprikás serpenyős burgonyával
- Lazacderék házi zellersóval, ceruzababos grillezett zöldségekkel, olívás bébispenóttal és snidlinges vajmártással
- Grillezett füstölt gomolya sajt tépett zöldsalátával, mézes-balzsamos sült céklával

Választható desszertek:
- Sütőtökös creme brulée, tökmag tuille – narancs sabayon
- Sült sajttorta VarjúMama áfonyalekvárjával
- Császármorzsa saját baracklekvárunkkal


4. helyezett: Fuji japán étterem
Az alábbi 3 fogásos menük FIX menük, azaz nem változtathatóak!
Menü A (halmentes)
I. fogás:
- Kifordított sushi tekercs fekete-fehér szezámmal hintve, belül shiitake gombával és uborkával
II. fogás:
Bento box
- 3 féle vegyes előétel
- Keményítő bundában rántott csirkehús különleges japán hagymás dresszinggel, vegyes salátával
- Sukiyaki szósszal főzött tarjaszeletek
- Szójáson párolt zöldségek és marhahússzeletek
- Pácolt japán savanyúság
- Miso leves
- Párolt rizs
III. fogás:
- Őszi gyümölcsös wagashi, mézes sütőtök öntettel

Menü B (halas)
I. fogás:
- Kifordított sushi tekercs fekete szezámmal hintve, belül csípős lazaccal és uborkával
II. fogás:
Bento box
- 3 féle vegyes előétel
- Rántott tengeri halak ton katsu szósszal, vegyes japán salátával
- Vajhal miso-s pácban sütve
- Szójáson párolt zöldségek és tintahal
- Pácolt japán savanyúság
- Miso leves
- Párolt rizs
III. fogás:
- Piskóta kocka zöldteás öntettel


5. helyezett: Manna étterem
Választható levesek/előételek:
- Édesburgonya krémleves kagylóval és zeller szalmával
- Gyöngytyúk consommé fásgaluskával és julienne zöldséggel
- Jégsaláta viola balzsamos öntettel szárított paradicsommal és meleg lazachabbal
- Wellington borjúmáj pástétom dióbéllel és fekete trombitagombával rukkola fészekben feketeszeder chutney-val
- Sütőtökös-rebarbarás Mille-feuille melegen

Választható főételek:
- Csirkemell szeletek mediterrán lecsóval Tokaji boros diós libamáj mártással
- Narancsos kacsacomb rózsaborssal konfitálva házi rozmaringos gratin burgonyával
- Mézes mangalica karaj kakukkfüves kéregben birsalmás burgonyapürével
- Szarvas ragu áfonyás vörösboros körtével és fűszeres burgonya fánkkal
- Fehérborban posírozott lazac filé parajos rétessel Chardonnay krémmártással
- Rakott padlizsán mentás chilis kecskesajtos bulgurral, pelati öntettel

Választható desszertek:
- Ananász tatár bourbon vaníliával érlelve mézes málna mousse-al
- Holland sajttorta guava tükörrel


6. helyezett: Trattoria Mamma
Választható előételek/levesek:
- Forró fűszeres paradicsomleves friss bazsalikommal, római sajttal
- Marhahús leves sok zöldséggel, gorgonzolás tortellinivel
- Sütőtök krémleves, pirított magvakkal
- Balzsamos zöldsaláta aszalt paradicsommal
- Pácolt sajtok házi kenyérrel
- Bruschetta friss paradicsommal, Pármai sonkával, bazsalikommal

Választható főételek:
- Spagetti negro friss paradicsommal, zöldhagymákkal, fokhagymás királyrákkal
- Bazsalikomos-erdeigombás rizottó, pirított fenyőmaggal
- Áfonyás vaddisznóragú grillezett juhtúros, parajos polenta
- Fűszeres szűzérmék paradicsomkrémes fettuccinivel
- Pizza szalámi & ruccola

Választható desszertek:
- Panna cotta cseresznyével
- Házi sajttorta
- Mamma csoki mogyoróval, dióval


7. helyezett: Kakas étterem
Választható előételek/levesek:
- Tonhalas, avokádós bruschetta
- Kakukkfüves füstölt jércemell, mangós-balzsamos salátával
- Tejfölös mangalicaragu leves, káposztás tortilla chips-szel
- Mascarponés sütőtökkrémleves, diós-zöldfűszeres aszalt paradicsom tatárral és magvas házi grissinivel

Választható főételek:
- Olivában konfitált csirkemell, diós-kéksajtos crustában sütve, kékszőlős mazsola bormártással és házi burgonya ropogóssal
- Mangalicaválogatás (karaj, pofa és házi kolbász) káposztás-juhtúrós polentával és kápia gyűrűben sült ceruzababbal
- Félangolosra sütött tonhal steak, ropogós zöldfűszeres, szezámos kéregben, avokádós zellersalátával és angol burgonyával
- Gombás-vörösboros ír ökörpofa ragu, juhgomolyás lebbencstésztával és kakukkfüves pirított zöldségekkel

Választható desszertek:
- Mandulás svéd krémes
- Erdei gyümölcsös túrókrém, zabpelyhes kekszmorzsával
- Omlós szilvás pite fahéjas szilva mousse-szal


8. helyezett: Kárpátia étterem & söröző
Választható előételek/levesek:
- Rózsaszínűre sütött szürkemarha hátszín zöldborsópürével és házilag aszalt mini paradicsommal
- Korianderes kacsa húsgombóc leves
- Paradicsomos zöldségleves parmezán forgáccsal (vegetáriánus)
- Illatos gombákkal töltött pirított briós (vegetáriánus)

Választható főételek:
- Cserépedényben sült camembert dióolajos salátával (vegetáriánus)
- Bacon köntösben sütött tiszai szürkeharcsa-steak, hirtelen sütött zöldségekkel, magos mustármártással és borsmustár-pestóval
- Kemencében sütött pecsenye kacsasült, „kacsakásával”- saját májával és zúzával kevert zöldséges rizzsel-
- Sörös sajt alatt sütött szűzérmék, korianderes sült zöldségekkel és sörmártással

Választható desszertek:
- Vilmos körtéből készült bavaroise csokoládéölelésben
- Rétes tornyok dióhabbal, meggyes-mákkal és aszúszemes túróhabbal töltve friss gyümölcsraguval
- Almás diós csokoládés kalácsfelfújt puncsfagylalttal


9. helyezett: Almárium bisztró
A 3 fogásos menü előtt: Amouse Bouche (szarvasgomba olajban pácolt házi gomolya)
Választható előételek/leves:
- Sous-vide kacsamáj Richelieu, karamellás kalács
- Kakas leves majorannás bevert tojással
- Mangalica sonka sushi, zöld fehér torma
- Hankai parenyica, körte lekvár, petrezselyem saláta (vega)
- Pisztráng krémes, kaviár parfait

Választható főételek:
- Mentás gyöngyös mell, sütőtök-cékla
- Szürke marha pofa, köles sörben, gyömbér lángos
- Sous-vide rókagombás göngyölt nyúl, májával, paszternák ropogóssal
- Bőrén sült fogas, tintás metélttel, grillázs pekándióval
- Sült paprika-patisszon rizottó, parmezán ostya (vega)

Választható desszertek:
- Kapros-Szőlő lekváros barátfüle (laktóz mentes)
- Rózsás sült csokoládé, kardamonos fügefagylalttal
- Avokádó zöld alma bruleé
- Citrusos-mákos ricotta torta (glutén mentes)
Minden vendégünk kap egy elvihető, ehető ajándékot!


10. helyezett: nU bisztró
A 3 fogásos menü előtt:
Amouse Bouche - üdvözlet a konyháról
Választható levesek/előételek:
- Zöldfűszeres sültpaprika-krémleves, sonkachips, buggyantott fürjtojás
- Csülkös bablevesNu (bab velouté, zöldfűszeres malacterrine, fokhagymás pirítós)
- Rozmaringos nyúlmájpástétom, rizling zselé, narancsos sárgarépa chutney
- Paradicsomos panna cotta, bazsalikom zselé, aszalt paradicsom

Az előétel és a főétel között:
Egy falat sorbet – a főételhez hangolva

Választható főételek:
- Marha stefánia, pirított kelbimbó, sült zöldségek, birsalmás jus
- Malaccsászár, pirított fokhagymás polip, „káposztás tészta”, kolbászhab
- Ropogós kacsacomb, füstölt paszternákpüré, kakukkfüves polenta, lilakáposzta mártás
- Erdei gombás rizottó, barnavajban sült illatos fagomba, kecskesajt

Választható desszertek:
- Sütőtökös máktortácska, grapefruit zselé, sós karamell
- Vörösborban posírozott körte, vaníliás mascarpone krém


Asztalfoglalás az Étterem Hét EXTRÁRA november 3.-án, reggel 6.00-tól a www.etteremhet.hu weboldalon keresztül!

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr946846301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása