robinson_kep_1.jpgBokros teendőink miatt némi késéssel, de következzen a tavalyi évünk egyik legjobb gasztro élménye, melyre december 29-én került a Robinson étteremben. Aki szereti a sok húst és a grillsütőben készült ételeket, az most különösen figyeljen! :)

Az étterem életében nagy változások voltak az elmúlt időszakban, teljesen átalakultak-megújultak, úgy kívül, mint belül. A megújulás az épületre felhúzott emelettel igen látványos és modern lett. Ezen az emeleti részen kapott helyet egy Magyarországon még ritkaságnak számító Josper faszenes kemence is, mellyel 400 celsius fokon, igazi faszénen lehet jobbnál jobb sült húsokat készíteni. Kinézetre az étterem bármely európai nagyvárosban abszolút megállná a helyét, na de mit tud a konyha, milyenek az ételek?
Esti érkezésünkkor már majdnem teltház volt, legalább 6-7 pincér volt csak a felső szinten. Többségében külföldiekkel volt tele a hely, pedig elnézve az ételárakat és a főétel adagokat, a magyar vendégek számára is megfizethető kategóriáról van szó.
Jöjjenek sorban az ételek, majd a végén egy összegzés.

 

robinson_kep_2.jpgBélszín carpaccio, méz, mustár

 

robinson_kep_3.jpgGarnélarák „pirí-pirí”

 

robinson_kep_4.jpgBáránycsülök, bacon, bab, paradicsom, burgonya

 

robinson_kep_5.jpgBBQ spare ribs, mogyoró burgonya

 

robinson_kep_6.jpgSajttorta, piros gyümölcsmártás

A bélszínes előétel igen gazdag volt, kellően vékonyra szelt hús, enyhén pikáns mustáros szósz, aszalt paradicsomok, friss rukkola levelek és persze reszelt parmezán koronázta meg a fogást, amely igazán jó kezdésnek bizonyult.
A garnélás előétel egy kis serpenyőben érkezett rengeteg fokhagymával.
Kis félsz volt bennünk, hogy szegény garnélák íze biztosan nem fog érvényesülni a sok fokhagyma miatt, de végül nem így volt, tökéletesen érvényesült a fokhagyma és a garnéla is.
A BBQ oldalas jóval inkább húsos, mint zsíros volt, a hús pedig remekül átsült, könnyedén szálaira lehetett fejteni. Jól átjárta a BBQ szósz is, a hozzá tálalt lecsós jellegű burgonyás köret is passzolt. Szép kis adag, hát még a következő.
A báránycsülök is nagyon puha, szaftos. Csontjánál fogva, felemelve, egy mozdulattal le lehetett húzni a húst. A főételek befejezése után már annyira jóllaktunk, hogy a desszertből már nem is akartunk rendelni, de úgy voltunk vele, hogy legalább 1 desszertet ketten csak le fogunk „tudni”. Így is volt, nem kiemelkedő, de egy igen korrekt sajttortát fogyasztottunk.

Húsimádók számára remek választás tehát a Robinson!
De ugyanakkor első randevúra is alkalmas a hangulat, a kilátás és az atmoszféra miatt. Legutóbbi látogatásunk óta változott az étlap, de szerencsére a BBQ sertésoldalas és a báránycsülök még mindig megtalálható, bár már más köretekkel. A főételek köretekkel együtt 5.000 Ft alatt vannak, ami ilyen adagban és minőségben egészen korrektnek számít.

Mi már másodszor voltunk legutóbb, első alkalommal megkóstoltunk egy Angus bélszínt, ami szintén megérne egy írást. Ha megint egy húsos estére vágyunk, egészen biztosan eszünkbe fog jutni újra a Robinson étterem.

Látogatás dátuma: 2014. december 29.

Robinson étterem - 1146 Bp. Városligeti tó.

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr147229123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása