etterem_het_logo.jpgA 2015. októberi Étterem Hét 121 résztvevő étterméről több mint 3.300 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A Vendégek véleménye alapján 2 budapesti toplistát is kialakítottunk:
-> TOP 10 étterem   – 3.300 Ft-os menükategória
-> TOP 5 étterem     – 4.900 Ft-os Prémium menükategória

November 9. és 15. között a DiningCity megrendezi az Étterem Hét EXTRA programot, mely keretében még egy extra hét erejéig tudják a Vendégek kipróbálni a márciusi Étterem Hét közönségdíjas éttermeinek győztes, 3 fogásos menüajánlatait, méghozzá változatlan árakon!
A menüajánlat ugyanaz lesz, mint az októberi héten.
Alább mind a 15 étteremnél feltüntetjük a pontos menüajánlatot.

Asztalfoglalás november 2. (hétfő) reggel 6.00-tól kizárólag a www.etteremhet.hu oldalon keresztül.


TOP 10 étterem – 3.300 Ft-os menükategória

1. helyezett: Manna Lounge & Étterem
Választható levesek/előételek:
- Szarvasragu leves zsályás burgonyagombóccal
- Kókuszos chilis zöldségleves illatos gombával (V)
- Jérce fricassee salátával, mangó chutney-val
- Kacsamáj parfé házi vajas kaláccsal, gyömbéres szederrel
- Vörös tonhal carpaccio korianderes wasabis káposztasalátával
- Pesto-s sárgadinnye saláta fetával, grillezett cukkínivel és rebarbarával (V)

Választható főételek:
- Sous-Vide csirkemell grillezett céklával, mézes-szezámmagos vajas karottával
- Rozmaringos fokhagymás sült kacsacomb burgonyatortával, lila káposzta pürével
- Konfitált sertéstarja kápiás gombaraguval
- Merlot-ban étlelt marhapofa lassan sütve juhtúrós-parajos felfújttal
- Posírozott lazac filé, sütőtökös-tökmagos röszti, babérleveles chardonnay mártás
- Zöldséges cassoulet árpagyönggyel, grillezett zöldséggel (V)

Választható desszertek:
- Zabkekszes angolkrém eperzselével
- Mákos mascarpone torta szilvás meggy coulis-szal


2. helyezett: VakVarjú Étterem (Újlipót)
Választható előételek/levesek:
- Libamájpástétom, gyöngyhagyma saláta, Tokaji zselé, sáfrányos paradicsomkrém
- Snidlinges juhkörözött, paprikás, krumplis kenyérrel (V)
- Vakvarjú Velős pirítós lilahagyma salátával
- Vörös cheddar sajtkrémleves, sült paprika pestoval, kukoricaropogóssal (V)
- Gyöngyöző tyúkhúsleves házi májgombóccal kis piros fazékban
- Tejfeles vadmalacleves erdei gombákkal és tárkonyos galuskával
- Bazsalikomos paradicsomleves kecskesajt bonbonnal (V)

Választható főételek:
- Pármai sonkával és kéksajtos fűszervajjal göngyölt jércemell diós bundában rántva, ruccolás burgonyapürével
- Bazsalikomos krémjoghurtban érlelt csirkemell steak citrusos zöldsalátával és cseresznyeparadicsomos vinaigrettel
- Bordírozott szűzpecsenye kecskesajttal és vilmoskörtével töltve, brokkolis vadrizs
- Ropogós malaccsülök, juhtúrós káposztás sztrapacska, rozmaringos pecsenye jus
- Hirtelen sült borjúmáj pájsli mártással, zelleres perecgombóccal
- Grillezett vajhal steak Maldon sóvirággal, glasszírozott zöldségekkel és kapros-citrusos ’french’ burgonyával
- Borókás szarvaspörkölt áfonyával és rozmaringos burgonyafánkkal
- Grillezett, füstölt gomolyasajt tépett zöldsalátával, mézes-balzsamos sült cékla (V)
 
Választható desszertek:
- Madártej könnyű hablabdákkal
- Besztercei szilvás crumble fahéj fagylalttal
- Joghurthabos citromtorta nyírfacukros eperlekvárral (laktóz és glutén mentes)


3. helyezett: Budai Gesztenyés Nagyvendéglő (Budakeszi)
Választható előételek/levesek:
- Puha malaccsászár hagymalekvárral és csicsókakrémmel
- Grillezett kecskesajt sült céklával és dió pestóval (V)
- Libamáj bonbon szedres lilahagymalekvárral
- Csomboros vaddisznó raguleves
- Paraj krémleves harcsával és konfitált zúzával
- Lencseleves bundázott véres hurkával

Választható főételek:
- Rozé kacsamell szalonnás káposztával töltött derelyével
- Kemencében sült kacsacomb lilakáposzta krémmel és szalonnás dödöllével
- Mangalicaszűz vargányával és juhtúrós burgonyagombóccal
- Konfitált kacsazúza csicsókával, pirított polentával és vargányával
- Omlós tarja sült harcsával, paszternákkal és céklakrémmel
- Árpagyöngy rizottó pirított kecskesajttal és csicsókával (V)

Választható desszertek:
- Narancsos trüffel torta
- Almás mille feuille mazsola fagylalttal
- Körtés crumble fahéj habbal
- Szilva mousse mákkal és keserű csokoládéval


4. helyezett: VakVarjú Étterem (Pest)
Választható előételek/levesek:
- Snidlinges juhkörözött, paprikás, krumplis kenyérrel (V)
- Vargányás libamáj brulée, pirított kaláccsal és házi áfonyalekvárunkkal            
- Hortobágyi" palacsinta", tépett borjúhússal, kapros paprika mártás, falusi tejfel
- Vörös cheddar sajt krémleves, sült paprika pestoval, kukoricaropogóssal (V)
- Erdei gomba krémleves-cappuccino kakukkfűhabbal, parmezánchipsszel (V)
- Gyöngyöző tyúkhúsleves házi maceszgombóccal kis piros fazékban
- Kacsabacsinált leves korianderes burgonya nudlival

Választható főételek:
- Vaslapon sült rozmaringos csirkecomb filé tzatzikivel és steakburgonyával
- Kenyérben sütött jércemell lajta sajttal és füstölt sonkával töltve, dijonnaise öntetes római salátával
- Bordírozott szűzpecsenye kecskesajttal és vilmoskörtével töltve, rukkolás burgonyapürével
- Habzó vajon sült szűzérmék, parmezános házi morzsában paradicsomos-mascarponés jázminrizzsel
- Kímélve sült omlós malaccsászár, krumplis tészta, kapros csemege uborka "dzsem"
- Bikavérben párolt omlós marhapofa, pásztortarhonya, kakukkfüves vajban sült rókagomba
- Hirtelen sült lazacfalatok bazsalikomos-aszalt paradicsomos papardellével
- Grillezett, füstölt gomolyasajt tépett zöldsalátával, mézes-balzsamos sült cékla (V)

Választható desszertek:
- Tiramisu amaréna meggyel
- Joghurtos-narancsos máktorta, nyírfacukros szeder lekvárral
- Madártej könnyű hablabdákkal


5. helyezett: Eiffel Bistro & Bar
Választható levesek/előétel:
- Citromfüves bárány raguleves
- Vargányás gombakrémleves friss kakukkfűvel
- Eiffel Ízelítő falatkák (Feketeerdei sonka fűszeres krémsajttal, pikáns libakolbász, kecskesajt falatok aszalt fügével rügysaláta ágyon és balzsamecet krémmel)

Választható főételek:
- Citromborsos grillezett csirkemell filé, korianderes-chilis sárgarépa salátával és pirított földimogyoróval
- Marinált rosé kacsamell, áfonyás szilva chutney-val és burgonyalángossal
- Mangalica szűzérme medalionok, tri-color gorgonzola mártással és aszalt paradicsomos pappardellével
- Norvég vadlazac-filé, Eiffel burgonyával (garnélás-póréhagymás) és grillezett paradicsommal
- Füstölt parenyica zöldséges köntösben sütve, rizspiláffal és édes chili mártással

Választható desszertek:
- Belga csokoládé ’Brownie’, „cream anglaise”-zal (habosított bourbon vanília szósz)
- Créme brulée


6. helyezett: VakVarjú Vendéglő (Buda)
Választható előételek/levesek:
- Vargányás libamáj brulée mini brióssal és házi áfonyalekvárunkkal
- Snidlinges juhkörözött paprikás-krumplis kenyérrel (V)
- Füstölt „lazackoktél” kapros tojássalátával és zöldcitromos rukkolával
- Fehérboros-petrezselymes burgonya krémleves gőzölt fekete kagyló hússal és zöldségszalmával
- Vörös cheddar sajt krémleves sült paprika pestoval, kukoricaropogóssal (V)
- Burgundi hagymaleves sajtos kalappal (V)
- Gyöngyöző tyúkhúsleves zöldségekkel gazdagon, házi májgombóccal

Választható főételek:
- Konyakos libamájraguval göngyölt jércemell fehér morzsában rántva sült almás burgonyapürével
- Cheddar sajtos-újhagymás jércemellel göngyölt búzalepény citrus olajos zöldsalátával
- Kakaspörkölt juhtúrós sztrapacskával
- Zsírján lassan sült kacsacomb sütőtökös burgonya gratinnal szedres céklapürével
- Vakvarjú „Schnitzel” kadarkás erdei gombaraguval tepsiben sült rozmaringos burgonyával
- Citromfüves morzsában sült lepényhal filé brokkolis karfiollepénnyel gyöngyhagymás bébirépa salátával
- Kímélve sült malaccsászár krumplis tésztával és kapros „uborkadzsemmel”
- Cukkíni bundában sült gomolyasajt vajon sült, cukorborsós zöldségekkel (V)

Választható desszertek:
- Brownie vaníliafagylalttal
- Vilmoskörtés ricotta krém áfonyával és csokis kekszmorzsával
- Madártej könnyű hablabdákkal


7. helyezett: L.A. Bodegita (Lajsz András étterme)
Választható levesek/előételek:
- Tárkonyos vadmalac leves füstölt fürjtojással
- Sütőtök krémleves pirított magvakkal, chilis grissinivel és néhány csepp szarvasgomba olajjal
- Legyezőre szelt méz dinnye kézműves sonkával, málna ecetes rukkola salátával
- Liba és kacsa keringője: libakolbász, libatepertő krém ezüst hagymával és cékla kaviárral
- Füstölt kacsamell lilahagyma chutney-val és kacsamáj trüffel briós pirítóssal

Választható főételek:
- Bőrén sült lazac steak, görög salátával
- Gratinírozott Jurák csirkemell, jázmin rizzsel
- Fonott szűzkoszorú tócsnin tálalva, zsályás erdei gomba kincsekkel, pecsenyelével meglöttyintve, mangalica baconba göngyölt ceruza babbal
- Francia szarvas steak vörösboros erdei gyümölcs raguval, enyhe kakukkfű suhintással, és burgonya krokettal, valamint jázmin rizzsel
- Feketekagyló, ahogy Párizsban szokták enni, hasábburgonyával

Választható desszertek:
- Sajttorta karamell öntettel
- Madártej parfé
- Somlói galuska tányéron


8. helyezett: La-Guna étterem és mori sushi
Nemzetközi menüválaszték:
Választható előételek/levesek:
- Mediterrán padlizsánkrém, friss zöldségekkel, pitával  
- Halászlé harcsafilével  
- Zöldborsó krémleves parmezános panna cotta-val
- Fűszeres grill sajt karamellizált gyümölcsökkel
- Quiss lorain

Választható főételek:
- Bélszínsteak grillezett libamáj szelettel, erdei gombákkal, zöldbabbal, gyömbéres carotta pürével, demi glace mártással
- Konfitált kacsamell szeletek fokhagymás libamájmártással, vörösboros körtével
- Cheddar sajttal töltött csirkemell filé házi sonkával göngyölve, tejszínes erdeigomba-mártással, sárgarépa pürével
- Mézes-chilis –narancsos kacsacomb medvehagymás-bazsalikomos burgonyapürével
- Szűzérmék rózsaborssal, zsályás sajtmártással és vajas-diós tagliatellével
- Garnélarákos-tejszínes spagetti grillezett lazaccal

Választható desszertek:
- Karamelles madártej
- Barackkal töltött túrógombóc fahéjas tejföllel
- Eszterházy flan török mogyoróval
 
Japán menüválaszték:
Választható előételek/leves:
- Lazac tatár chilis avokádókrémmel, friss zöldségekkel, pirítóssal
- Tempurázott rák friss zöldségekkel, öntettel
- Thai Tom Kha (Thai csípős kókusztej leves tenger gyümölcseivel, csirkével, paradicsommal, gombával, vöröshagymával)
- Avokádó saláta, lime öntettel
- Zöldséges tavaszi tekercs, saláta ágyon

Választható főételek:
- Lazacfilé teriyaki szósszal grillezett zöldségágyon
- Pad Thai Seafood (Rizstészta garnéla, tintahal, tojás, sárgarépa, káposzta, zöldhagyma, földimogyoró)
- Chili Beef (wokban sült bélszín kockák karfiollal, zöldhagymával, gombával, paprikával, thai rizzsel)
- Sanshoku (3 db yellowtail maki, 3db tuna maki, 3 db lazac maki, 3 db shiitake gomba maki)
- Kushiro mix (1db füstölt lazac inari, narancssárga rákkaviárral; 1db füstölt lazac inari fekete rákkaviárral; 4db tigrisrák, avokádó tekercs tonhalba göngyölve, fűszeres lazaccal fedve)

Választható desszertek:
- Vanília fagylalt panko morzsában sütve, eper öntettel
- Fahéjas almástekercs gyümölcs szósszal


9. helyezett: Café Astoria Restaurant
EXTRA: A főételekhez illő borválogatás 50%-os kedvezménnyel.
Választható előételek/levesek:
- Füstölt kacsamell saláta diós-áfonyás öntettel
- Citromos-fokhagymás csirkemájas palacsinta tárkonyos-paprikás mártással
- Füstölt pisztráng avokádós bruschettával
- Savanyú káposztás malacleves tárkonyos tejföllel
- Pikáns gombakrémleves szezámmagos juhtúróhabbal, aszalt paradicsomos pesztóval (V)
- Barna sörös sajt krémleves (V)

Választható főételek:
- Konfitált kacsacomb narancsos céklaraguval, mandulás krokettal
- Vajban konfitált lazac citromos-parajos rizottóval
- Majorannás sertésoldalas tekercs kolbászos polentával
- Tagliatelle kéksajtos tőkegombával (V)

Választható desszertek:
- Fahéjas császármorzsa étcsokoládés meggyraguval
- Csokoládés habszelet - mille feuille
- Rákóczi túrós


10. helyezett: Trattoria Mamma Étterem
Választható előételek/levesek:
- Balzsamos zöldsaláta aszalt paradicsommal (V)
- Bruschetta friss paradicsommal, bazsalikommal, pármai sonkával
- Krémes sajtleves ropogós panchettával, koktél paradicsommal
- Vargánya krémleves pirított vargányával (V)

Választható főételek:
- Chilis bélszínsaláta zöldborsóval és juhsajttal
- Maccheroncini picanta bélszínnel
- Lazac steak tejszínes fokhagymás parajos fettuccine-vel
- Házi porchetta pecsenyelében, rozmaringos burgonyával, vajas bébirépával
- Zöldséges rizottó pirított pisztáciával (V)

Választható desszertek:
- Panna cotta friss eperrel    
- Profiterol
- Házi túrótorta cseresznyemártással
 
 

TOP 5 étterem – 4.900 Ft-os Prémium menükategória

1. helyezett: La Perle Noire Restaurant and Lounge
Amuse Bouche - Házi borjú „sajt”, édes paprika jammel
Választható előételek/leves:
- Marha bélszín tatár, chilis lila bazsalikom krémmel, kornspitz croissant-al
- Kávés ököruszály raguleves, shimeji gombával, whisky-s daragaluskával
- Articsókás-mizunás saláta, ajókagyűrűvel, olíva bogyókkal és pink grapefruitos dresszinggel (V)

Választható főételek:
- Vaddisznó borda korona, burgundi mártásban, savanyított royal oporto-s csiperkegombával, áfonyás ropogóssal és sült céklával
- John Dory hal filé, barackmag olajjal, batáta krémmel, lime-s petrezselyem coully-val, kagylóval és feta sajttal töltött olívával
- Francia sárga Baby csirke, babéros brokkoli krémmel, fekete rizzsel és igname espuma-val
- Avokádós-dió pesztós vesuvio tészta, aszalt paradicsommal, camembert sajttal és sóskaramellás puffasztott kölessel (V)

Választható desszertek:
- Vérnarancsos trifle bazsalikomos kivi sorbet-vel
- „Franciakrémes” pohárdesszert, málna espuma-val
- Csokoládés-cappuccino-s dacquoise mézes puszedli fagylalttal


2. helyezett: Fire Churrascaria Restaurant
Választható előételek/levesek:
- Bélszín quesadilla paradicsom salsaval és fokhagymás tejföllel
- Tatár beefsteak
- Krémválogatás (padlizsánkrém, mentás fetakrém, tonhalkrém) friss kerti zöldségek
- Mexikói kukorica krémleves
- Vargányás bárányragu leves friss rozmaringgal

Választható főételek:
- 'Főétel 1': Roston sült tilápia filé szarvasgombás francia rakott burgonyával, málnás kápia habbal és bazsalikom olajjal
- 'Főétel 2': Grillezett polip, spagetti aglio olio-val
- 'Főétel 3': Kardokon szervírozott, faszénen sült húsok
   > Szárnyas húsok (Fűszeres csirkemell, Teriyaki csirkecomb, BBQ csirkeszárny, Kacsaszív, Szárnyashús pogácsa)
   > Sertés húsok (Házi kolbászkák, BBQ Sertés oldalas, Fokhagymás sertés csülök)
   > Marha húsok (Maminha, Hátszín, Cupim - Zebu marha púp, Marhanyelv, Sajtos hamburger)

Választható köretek a ’Főétel 3’-hoz:
- Szarvasgombás burgonya püré
- Egészben sült, töltött burgonya  
- Brazil rizs
- Baconos kukorica ragu
Választható szószok a ’Főétel 3’-hoz:
- BBQ
- Gomba
- Cheddar sajt

Választható desszertek:
- Túrótorta tejcsokoládé mousse-al
- Karamellás-banános pite
- Zserbó pohárkrém


3. helyezett: Fuji Japán Étterem
Menü ’A’ (halas):
Sushi:
- Gazdag sushi tekercs: belül lazac chips-szel, uborkával és nyers lazaccal
Leves:
- Miso leves
Bento box:
- 3 féle vegyes előétel
- Pácolt tonhal keményítős bundában rántva vegyes japán salátával
- Makréla miso-s pácban párolva
- Párolt szójabab héjában
- Pácolt japán savanyúság
- Párolt rizs
Desszert:
- Gőzölt muffin friss gyümölccsel tálalva

Menü ’B’ (halmentes):
Sushi:
- Gazdag sushi tekercs: belül shiitake gombával, uborkával, kaliforniai paprikával és japán tojás omlettel
Leves:
- Miso leves
Bento box:
- 3 féle vegyes előétel
- Keményítős bundában rántott csirkehús vegyes salátával
- Szójásan és gyömbéresen sült sertés tarjaszeletek
- Csirke szárny nagoyai módra
- Párolt szójabab héjában
- Pácolt japán savanyúság
- Párolt rizs
Desszert:
- Házi japán édesség friss gyümölcsökkel


4. helyezett: Kárpátia Étterem és Söröző
Választható előételek/levesek:
- Snidlinges sajthabbal göngyölt füstölt lazac brióssal, salátákkal és gyömbéres citromkompóttal
- Sült padlizsán saláta pármai sonkával házi rukkola pesztóval
- Zöldalmás burgonya krémleves alma chipsszel (V)
- Gyöngytyúk erőleves kacsamájgombóccal

Választható főételek:
- Bulgur (rizottó) pirított erdei gombafélékkel, aszalt paradicsommal és parmezánnal (V)
- Bőrén sütött fehérsügér filé pirított zöldségekkel és tejszínes narancsmártással
- Roston sült, fűszeres kacsamájjal szúrt jércemell zöldséges barnarizzsel és rókagomba mártással
- Tokaji borral főtt kakasragu vele főtt ress zöldségekkel
- Rozmaringos sült báránycsülök csicseriborsó-pürével, sült padlizsánnal és krémsajtos mini kápia paprikával

Választható desszertek:
- Duplacsokoládé torta friss eperrel
- Rétes tekercs borhabbal töltve, sáfrányos-mézes szőlőszemekkel
- Marika néni házi szilvás gombóca
- Fekete teával ízesített tiramisu áfonyás marcipánnal és zöld dióval, pohárban


5. helyezett: Vogue Hajó-étterem
Választható előételek/leves:
- Citrusos pácolt lazac édesköménnyel és grapefruittal
- Kacsaterrine gyümölcsmustárral és savanyított zöldségekkel
- Édes kömény krémleves sáfránnyal és kagyló raguval

Választható főételek:
- Rosé marhaszelet füstölt paprikakrémmel, zöldbabos rukkola salátával
- Fogas filé pirított uborkán kapor szósszal
- Sáfrányos rizs fenyőmaggal, sült hagymával
- Rókagombával töltött csirkemell ricottás lepénnyel, mogyoróhagyma szósszal

Választható desszertek:
- Pinacolada desszert
- Kecskesajtos panna cotta füge lekvárral
- Trüffel szelet chilis csokoládé krémmel


Asztalfoglalás november 02. (hétfő) reggel 6.00-tól kizárólag a www.etteremhet.hu oldalon keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr718025862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása