kanpai_kep1.jpgEgész komoly ráncfelvarráson esett át néhány hete a Körúton található Kanpai Izakaya Asian food bar – nemcsak a belső design újult meg, hanem az étlap is, egészen pontosan az történt, hogy bővült a repertoár és a japán fogások mellé bekerült néhány kínai, koreai és vietnámi finomság is.
Rajongunk az ázsiai konyháért, így ezt a megújulást mi sem hagyhattuk ki.
Fel is kerestük az éttermet és kipróbáltunk rögtön 6 fogást.

A Kanpai Izakaya szinte alig észrevehető, úgy beleolvad a Körút forgatagába, nem könnyű kiszúrni, de ha már megvan és betértünk, akkor belül egy egészen jó ázsiai bisztró hangulat fogad. Nem olyan étterembelsőre kell gondolni, mint a hagyományos vagy éppen modern japán éttermek esetében, hanem egy valódi, laza stílusú bisztró-érzésre kell számítani.

Hosszú bárpult, japán sörök és koktélok, sushi pult, a falakon néhány szamuráj és japán felirat, egy kis hagyomány, de annál több bisztró vonás… olyan lazán japános az egész.
Amikor idejöttünk előre eldöntöttük, hogy több fogást fogunk kipróbálni és direkt úgy kértük a felszolgálótól, hogy minden nekünk tetsző fogásból 1 adagot hozzon, amit majd mi szépen beosztunk egymás között.
Próbáltunk úgy válogatni, hogy ne csak japán ételek, hanem más ázsiai fogások is az asztalunkra kerüljenek, ebben segítségünkre volt a felszolgáló, sőt volt, hogy kifejezetten rá hagyatkoztunk és mondtuk, hogy az étterem specialitásait, vagy éppen legkedveltebb fogásait is szervírozza.
Így jött ki kettőnknek 6 fogás + plusz 2 remek limonádé.

kanpai_kep2.jpg„Japán mojito” + gyömbéres limonádé. A mojito egy nagyon rafinált kis alkoholos koktél, van benne szaké, szilvabor, menta, lime és narancs. A gyömbéres is finom, de a mojito mindent vitt.

 

kanpai_kep3.jpg1. fogás: Ázsiai salátavariációk mogyorószósszal (szívsaláta, madársaláta, spárga, répa, retek, sült hagyma, mogyoró- és uborkaszósz + tört mogyoró)

 

kanpai_kep4.jpg2. fogás: Zöldsárkány sushi tekercs (rántott rák és avokádó)

 

kanpai_kep5.jpg3. fogás: Kínai gőzkenyér sous-vide malaccsászárral (teriyaki, japán majonéz)

 

kanpai_kep6.jpg4. fogás: Grillezett tengeri sügér miso-s mascarponés szósszal

 

kanpai_kep7.jpg5. fogás: Koreai barbecue marha oldalas, házi kimchi salátával

 

kanpai_kep8.jpg6. fogás: Jázminos „ázsiai” panna cotta házi karamellel, vajas kekszmorzsával, körtével

Hogy milyenek voltak az ételek?
A képek önmagukért beszélnek, de röviden amit muszáj kiemelnünk az a kreativitás és a játék az ízekkel. A halas fogásnál például a miso és mascarpone vegyítése valami olyan nagyszerű párosítás, hogy ez a finom krémes íz a mai napig eszünkbe jut.
A koreai barbecue oldalas szintén nagyon erős tétel, meg is kérdeztük, hogy mit kell tudni erről az ételről és ami a legfontosabb az az, hogy nem kevesebb mint 48 órát főzik a húst, azaz „szuvidálják”. Szétomlik az ember szájában, hozzá a házi barbecue szósz olyan kísérő, amit minden nap tudnánk fogyasztani. A kínai gőzkenyér is nagyon rendben van, ahogy a vicces tálalású zöldsárkány sushi is, rajta a szeletelt avokádóval.
Minden alapanyag rendkívül friss, a zöldségek, a szószok, a húsételeken pedig meglátszik a törődés, az odafigyelés. A kis könnyű desszert a végére felteszi az i-re a pontot.
Nem akarjuk túldicsérni a Kanpai Izakaya-t, de itt most tényleg semmibe nem lehetett belekötni, pedig mindig szoktunk találni 1-2 kisebb hibát, most nem sikerült.
Jó szívvel javasoljuk mindenkinek kipróbálni ezt a menüsort, de akár mást is az étlapról.
És, hogy mibe került a fenti kalandozás?
A 6 fogás ára összesen 12.840 Ft, tehát kb. 6.400 Ft/fő + az ital.
Szerintünk megérte, ott töltöttünk jó két órát, csupa jó ízzel és emlékkel távoztunk.
Tipp: a halas fogáshoz alapból nincs köret, itt érdemes egy adag rizst még kérni, mi nem tettük meg, de így is jól laktunk.

Ebéd menü is van hétköznap, 2 fogás 1.790 Ft, 3 fogás 1.990 Ft… ha erre járunk ebédidőben, akkor lehet, hogy beülünk, de ami számunkra igazán csábító a visszatérésre az a fenti menüsor újra fogyasztása, vagy talán egy teljesen más típusú 5-6 fogásos menü kipróbálása.
Így vagy úgy, mi még biztosan fogunk itt zsonglőrködni az evőpálcákkal. :)

Kanpai Izakaya Asian food bar
1055 Bp. Szent István körút 55.
Web: http://kanpaiizakaya.hu/

Látogatás dátuma: 2016. május

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr418765744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása