etterem_het_logo.jpgA 2016. októberi Étterem Hét 117 résztvevő étterméről több mint 3.100 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A Vendégek véleménye alapján 2 budapesti toplistát is kialakítottunk:
-> TOP 10 étterem  – 3.300 Ft-os menükategória
-> TOP 5 étterem    – 4.900 Ft-os Prémium menükategória

November 14. és 20. között a DiningCity megrendezi az Étterem Hét EXTRA programot, mely keretében még egy extra hét erejéig tudják a Vendégek kipróbálni az októberi Étterem Hét közönségdíjas éttermeinek győztes, 3 fogásos menüajánlatait, méghozzá változatlan árakon!
A menü ugyanaz lesz, mint az októberi héten.
Alább mind a 15 étteremnél feltüntetjük a pontos menüajánlatot.

Asztalfoglalás november 2. (szerda) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül.



TOP 10 étterem – 3.300 Ft-os menükategória

1. helyezett: Manna Lounge & Étterem
Választható levesek/előételek:
- Füstös spanyol húsgombócleves
- Citromfüves kókusztejes zöldborsó-krémleves, lime, garnéla
- Pulyka pástétom, pisztácia, fafülgomba, erdei gyümölcs ecetben marinált zöldség
- Áfonyás kacsamájhab, mézes-mentás körtepüré, diós-vajas kalács
- Füstölt vörös tonhal, fürjtojás, zöldalmás saláta, wasabi dresszing
- Csicseriborsó, sült padlizsán, cous-cous, aszalt paradicsom, pácolt feta (V)

Választható főételek:
- Sous-vide csirkemell, mandulás parajfelfújt, sütőtökös karotta püré
- Rosé kacsamell, máglyarakás, meggy coulis
- Lassan sült tarja, céklás blini, brokkoli, rokfortmártás
- Konfitált marhanyak, 'kelkáposzta főzelék', bacon homok
- Vörös márna filé, sült babkrém, zsályás lóbab
- Zöldséges madras curry, joghurt, basmati rizs (V)

Választható desszertek:
- Rákóczi túrós mousse
- Répatorta, mangós avokádó espuma


2. helyezett: Budai Gesztenyés Nagyvendéglő (Budakeszi)
Választható előételek/leves:
- Májpástétom mangalicából sültpaprika-krémmel és fokhagymás vargányával
- Karamellizált lágy kecskesajt ánizsos szilvával (V)
- Krémes túróleves mazsolahabbal (V)
- Batátakrém-leves fűszeres körtével (V)
- Bakonyi kecskegulyás mogyoróburgonyával

Választható főételek:
- Gödöllői csirkecomb kicsit másként (zöldborsókrém, pirított vargánya, kacsamáj)
- Rozé kacsamell narancsos sütőtökkel és vajas gesztenyével
- Konfitált malacborda sült kápiával és pirított búzakásával
- Marhapofa csicsókakrémmel és sült puliszkával
- Grillezett lazacfilé céklás burgonyagratinnel
- Bundázott puliszka pirított gomolyával és paszternákkrémmel (V)

Választható desszertek:
- Eszterházy tortácska grillázs fagylalttal
- Szarvasgombás csokoládé trüffel narancshabbal
- Somlói, ahogy mi gondoljuk
- Étcsokoládés túrótorta sóskaramellel és mogyoróval


3. helyezett: Eiffel Bistro & Bar
Választható levesek/előétel:
- Citrusos bárány raguleves
- Házias húsleves lúdgégetésztával, hússal és zöldségekkel
- Norvég füstölt lazac tatár, frissen sütött burgonyás blini, kapros uborka chutney

Választható főételek:
- Tagliolini al nero di seppia con sugo di polpo/csípős polipos-tintahalas feketemetélt
- Citromborsos grillezett csirkemell filé sült édesburgonyával és korianderes sárgarépa salátával, frissen pirított földimogyoróval
- Roston sült kacsamell, áfonyás-szilva chutney-val és póréhagymás törtburgonyával
- Grillezett vajhal filé citromfű mártással és spárgás gratinnal
- Füstölt parenyica zöldséges köntösben sütve rizspiláffal és édes chili mártással

Választható desszertek:
- Hatlapos házi krémes mentás szamóca húzattal
- Belga csokoládés 'Brownie' szeder öntettel és kézműves Bourbon vanília fagylalttal


4. helyezett: VakVarjú Étterem /Újlipót/
Választható előételek/levesek:
- Padlizsáncsippentések friss zöldségekkel és házi lepénykenyérrel (V)
- Kacsamáj terrine narancsos kaláccsal
- VakVarjú velős pirítós lilahagyma salátával
- Vörös cheddar sajt krémleves, sültpaprika pestoval, kukoricaropogóssal (V)
- Erdei gomba krémleves-cappuccino kakukkfűhabbal, parmezánchipsszel (V)
- Zsályás bárány raguleves petrezselymes galuskával

Választható főételek:
- Bőrén sült csirkemell steak langyos citrusos pak choi salátával
- Jércemell búzalepénybe göngyölve, cheddar sajt, újhagyma, citrusolajos zöldsaláta
- Kacsás-vargányás garganelli tészta pecorino forgácsokkal
- VakVarjú 'Schnitzel' újhagymás bécsi burgonyasalátával
- Ropogós malaccsülök, juhtúrós-káposztás sztrapacska, rozmaringos pecsenye jus
- Harcsapaprikás snidlinges vargabélessel, szalonna pörccel
- Borókás vaddisznópörkölt göcseji dödöllével
- Kemencénkben sült kérges kecskesajt vilmoskörte-tempurával, zöldalmás miskulancia salátával (V)

Választható desszertek:
- Császármorzsa házi baracklekvárral
- Madártej könnyű hablabdákkal
- Lágy csokoládétorta ropogós crumble-lel spanyolmeggyfagylalttal


5. helyezett: Kaltenberg étterem és sörház
Választható előételek/levesek:
- Tatárbeefsteak
- Ribollita - olasz zöldségleves (V)
- Halászlé csészében
- Padlizsánkrém pirítóssal (V)

Választható főételek:
- Mediterrán csirkemell friss salátával és rozmaringos burgonyával (mozzarellával, fetával, póréval, szárított paradicsommal töltve, roston sütve)
- Vadas marha zsemlegombóccal
- Házilag pácolt ropogós sült első csülök pékné burgonyával (20-25 perc)
- Ropogós libamell sült almával, áfonyával, burgonyalepénnyel
- Grillezett camembert sajt cukkini ágyon (V)

Választható desszertek:
- Dániel palacsinta (fahéjas palacsinta gyümölcssalátával, vanília fagylalttal)
- Hideg tejszínes málnás rétes
- Lady Vanilian (vaníliás desszertkülönlegesség kandírozott gyümölcsökkel)


6. helyezett: Trattoria Mamma
Választható előételek/leves:
- Bruschetta tonhalkrémmel, friss paradicsommal
- Olivás friss kevert saláta, fehér balzsamecettel (V)
- Olasz vegyes szalámi, házi kenyérrel
- Krémes sajtleves ropogós pancettával, koktél paradicsommal
- Zöldfűszeres, paradicsomos feketekagyló

Választható főételek:
- Sertéskaraj fűszeres morzsában, paradicsomos spagettivel, friss bazsalikommal
- Lazac steak, friss citrusos kevert salátával
- Édesköményes kacsarizottó, friss parajjal
- Spagetti negro, friss tintahallal
- Fettuccine ruccolával, koktélparadicsommal (V)
- Pizza Capricciosa (paradicsomszósz, mozzarella, sonka, gomba, olíva)

Választható desszertek:
- Panna cotta
- Profiterol
- Tiramisu


7. helyezett: Dunacorso étterem
Választható leves/előételek:
- Gesztenye krémleves mandulás túrógombóccal (V)
- Narancsos céklasaláta kecskesajttal, tormás-bazsalikom dresszing (V)
- Padlizsán mignon aszaltparadicsom krémmel, fokhagymás-majonézes rizs (V)

Választható főételek:
- Hízott liba zsírjában konfitált kacsacomb, almás-káposztás tócsni, szilva-chutney
- Sertés szűz grillezve, sült őszi zöldségek, pirított szalvétagombóc, paprikásmártás
- Rostonsült harcsafilé korhelykáposztán, kapribogyós tej-ikra ragu
- Vargányagombás rizottó, parmezán forgács (V)

Választható desszertek:
- Csokoládé szuflé szilvafagylalttal, vörösboros szilvaraguval
- Pisztáciás barack mousse
- Fehércsokoládés Royal szelet sós karamellel


8. helyezett: Nika étterem
Amuse Bouche - Házi crostini körte chutney-val és lágy camemberttel
Választható előételek/levesek:
- Házi padlizsánkrém képviselő fánkban (V)
- Kecskesajt torta, hagymalekvárral (V)
- Füstölt paprikás sárgaborsó krémleves ress spenóttal és bacon chipsszel
- Cékla hableves fehérboros espumával, csírákkal (V)

Választható főételek:
- Omlós csirkemell sütőtökös chia pudinggal, roppanós zöldségekkel
- Burrito - sertésszűz, cheddar, jalapeno, zöldségek, sajttal-tejföllel besütve (csípős)
- Grillezett lazacfilé avokádóval és bazsalikomos mangó salsás salátával
- Vegetáriánus pad thai mogyoróval és bazsalikommal (V)

Választható desszertek:
- 'Őrület'
- Epres chilis csoki torta
- Rote grütze
- Mandulás mascarpone torta


9. helyezett: Olíva étterem
Választható leves/előételek:
- Vadkacsa erőleves kacsamájas galuskával
- Articsókás lazacsaláta borsócsírával, sült fokhagymás-mustáros vinaigrettel
- Pármai sonkás bruschetta
- Kacsamáj pástétom kerti zöldekkel, baguettel

Választható főételek:
- Zöldalmás, dijoni mustáros gnocchi színes borsos bélszíncsíkokkal
- Sáfrányos, parajos rizottó sült lazac kockákkal
- Négy sajttal, aszalt paradicsommal, zöldfűszerrel töltött csirkemell, burgonyatorta
- Sertés szűzérmék zsályás sültpaprika mártással, konfitált koktélparadicsom fürtöcskével, sült rukkolás burgonyapürével

Választható desszertek:
- Kókuszos tejcsokoládé torta
- Epres-rebarbarás brownie
- Joghurtos szeder torta


10. helyezett: Macesz Bisztró
Választható előételek/leves:
- Lazac terrine, marinált paprika
- Libatepertős tojáskrém, savanyú uborka
- Húsleves, maceszgombóc

Választható főételek:
- Fogas, parajfőzelék, konfitált fokhagyma
- Sólet, töltött libanyak, főtt tojás
- Göngyölt bárány, sült burgonya, zöldhagyma
- Szarvas 'székelykáposzta'

Választható desszertek:
- Flódni
- Macesz sajttorta, fahéjas szilva

 
 
TOP 5 étterem – 4.900 Ft-os Prémium menükategória

1. helyezett: Fire Churrascaria Steakhouse
Választható előételek/levesek:
- Angus tatár beefsteak
- Füstölt rosé kacsamell, vörösboros-szilvaragus salátával
- Töltött lazacpisztráng vaníliás fehérrépa vinaigrettel
- Krémválogatás (padlizsán-, kecskesajt-, tonhalkrém) friss kerti zöldségek (V)
- Thai curry-s, kókuszos borjú raguleves
- Konyakos szarvasgomba krémleves (V)

Választható főételek:
- 'Főétel 1': Lazacpisztráng vargányás rizottóval
- 'Főétel 2': Zöldséges lasagne paradicsom lekvárral (V)
- 'Főétel 3': Kardokon szervírozott, faszénen sült húsok
    > Szárnyas húsok (Fűszeres csirkemell; Csípős csirkecomb filé, BBQ csirkeszárny, Kacsaszív, Szárnyashús pogácsa)
    > Sertés húsok (Házi kolbászkák, Fokhagymás sertés csülök)
    > Bárány (Báránycomb)
    > Marha hús (Maminha, Cupim -Zebu marha púp, Marhanyelv, Sajtos hamburger)

Választható köretek a ’Főétel 3’-hoz:
- Cheddar sajtos burgonyapüré
- Steakburgonya
- Brazil rizs
- Grill zöldségek
- Friss kevert saláta
Választható szószok a ’Főétel 3’-hoz:
- Gomba
- Habanero (csípős)
- Csokoládés cseresznye
- Zöldbors

Választható desszertek:
- Fire csokoládégömb
- Dió brownie fahéj mousse-al
- Puszedlis sajttorta, pálinkás szilvaraguval


2. helyezett: La Perle Noire restaurant and lounge
Amuse Bouche - Thai consommé zöldséges brunoise
Választható előételek/leves:
- Libamáj flan mogyorókkal és csipkebogyóval
- Hagymaleves tárkonyos csigával és lilahagymával
- Csicseri vagdalt, répa textúrákkal, harissával és ballagó fűvel (V)

Választható főételek:
- Szegfűgombás gyöngytyúk ballotine, batátával és lencsével
- Marhanyak, chilis babbal és sült gánicával
- Ördöghal, „paprikás burgonyával” és uborkával
- Roquefort sajtos tagliatelle, kukoricával, paradicsommal és dióval (V)

Választható desszertek:
- Csokoládétorta konyakos meggy raguval
- Gesztenye soufflé crème fraîche fagylattal
Petit four - Képviselő fánk


3. helyezett: Mészár Steak Kitchen
Választható levesek/előétel:
- Borsos vargánya cappuccino (V)
- Tárkonyos, tejfölös borjúbecsinált leves
- Csülkös burgonyás lángos

Választható főételek:
- Zöldséglepény grillezett cukkinivel, paradicsommal és mozzarella sajttal sütve (V)
- Bőrös fogasfilé mézes rákfarokkal és zöldséges rizottóval
- Libamájjal töltött jércemell édesburgonya-pürével és kakukkfüves körtével
- Angus rib-eye cukkinis burgonyaraguval és hagymás jus-vel

Választható desszertek:
- Almás túrós rétes fahéjhabbal
- Belga csokoládétorta rumos meggyel
Az italfogyasztásra 12% szervízdíjat számol fel az étterem.


4. helyezett: Budapest Bisztró
Amuse Bouche - üdvözlet a konyháról
Választható előételek/leves:
- Préselt kacsamáj borskéregben, friss fügével és birsalma dippel
- Zeller krémleves grillezett articsókaszívvel és paradicsomlekvárral
- Enyhén füstölt lazac tatár kapribogyóval, friss kaporral és céklahabbal

Választható főételek:
- Kacsamell filé konfitált kacsamájjal, cherry-vel, flambírozott zöld diólekvárral és körte ropogóssal
- Vajhal filé chilis fokhagymával, sütőtökpürével, ruccolával és bébi céklával
- Mangalica tarja, sajttal kevert burgonya, friss paraj, grillezett bébi római saláta

Választható desszertek:
- Belga csokoládétorta Grand Marnier eperrel
- New York sajttorta vaníliás áfonyás dippel


5. helyezett: Alcazar étterem
Amuse Bouche - diós aszalt sárgabarackos kecskesajt, serrano-ban házi grissinivel
Ínyfrissítő: Mojito
Választható leves/előételek:
- Kacsa consommé, Tokaji borzselével, enoki gombával
- Molekuláris tatár beefsteak
- Füstölt alma textúrák, királyrák

Választható főételek:
- Mangalica szűz copf, bundázott juhtúros sztrapacska, baby pak choi, jus
- Supreme csirkemell, burgonyatekercs, kukorica, szenes újhagymás meringue
- Rakott burgonya, chorizó, pisztráng

Választható desszertek:
- Tiramisu pohárban kávégyöngyökkel
- Sütőtökös sajttorta, karamellel
Petit four - Búcsúcsepp a séfektől: Házi mustméz


Asztalfoglalás november 02. (szerda) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr611839797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása