etterem_het_logo.jpgA 2017. márciusi Étterem Hét 136 résztvevő étterméről 3.160 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A Vendégek véleménye alapján 2 budapesti/Pest megyei toplistát is kialakítottunk:
-> TOP 10 étterem  – 3.300 Ft-os menükategória
-> TOP 5 étterem    – 4.900 Ft-os Prémium menükategória

Április 3. és 9. között a DiningCity megrendezi az Étterem Hét EXTRA programot, mely keretében még egy extra hét erejéig tudják a Vendégek kipróbálni a márciusi Étterem Hét közönségdíjas éttermeinek győztes, 3 fogásos menüajánlatait, méghozzá változatlan árakon!
A menü ugyanaz lesz, mint a márciusi héten.
Alább mind a 15 étteremnél feltüntetjük a pontos menüajánlatot.

Asztalfoglalás március 29. (szerda) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül.

 

TOP 10 ÉTTEREM – 3.300 Ft-os menükategória

1. helyezett: Eiffel Bistro & Bar
Választható levesek/előétel:
- Kapros malacraguleves burgonyagombóccal
- Szárnyas erőleves fürjtojással és zöldség szalmával
- Norvég füstölt lazactatár, helyben sütött burgonyás blinivel és uborka relish-sel

Választható főételek:
- Borjúpaprikás galuskával
- Citromborsos grillezett csirkemellfilé sült édesburgonyával, korianderes sárgarépa saláta, frissen pirított földimogyoró
- Roston sült kacsamell, áfonyás-szilva chutney-val és póréhagymás törtburgonyával
- Grillezett vajhalfilé citromfű mártással és spárgás gratinnal
- Bivaly Ravioloni bazsalikomos gorgonzola szósszal

Választható desszertek:
- Göngyölt mazsolás vargabéles házi narancs öntettel
- Belga csokoládés ’Brownie’ szeder öntettel és kézműves Bourbon vanília fagylalttal


2. helyezett: Nika étterem
Amuse Bouche - Bélszín carpaccio madársalátával, házi ciabattán
Választható levesek/előételek:
- Borókás szarvas raguleves
- Csicsóka krémleves pirított feketeerdő sonkával, bébi céklalevéllel (Vegetáriánus verzió is kérhető)
- Zöldség mozaikos bulgur rizottó grillezett garnélával, hollandi mártással (Vegetáriánus verzió is kérhető)
- Házi tapas válogatás baguettel friss zöldségekkel (V)

Választható főételek:
- Baconbe göngyölt szűzérme dödöllén, jalapeno-s cheddar mártással
- Lazac steak mangó salsás friss salátával, gránátalma habbal
- Kacsamell lilakáposzta veloutéval, vadas espumával, polentával
- Csirke steak rokfortos salátával, baconba göngyölt spárgafejekkel
- Hummuszos, grillezett cukkínis wrap, avokávóval (V)

Választható desszertek:
- Csillagánizsos szilvás csokitorta
- Epervelővel töltött panna cotta
- Mini csoki fondue házi jóságokkal
- Ragacsos Oreo torta


3. helyezett: Bagolyvár Étterem
Választható előételek/leves:
- Libamájbonbon öt hagymalekvárral, fokhagymás krutonnal
- Füstölt pisztrángtekercs sáfrányos majonézzel, színes levelekkel
- Jó magyar húsleves gazdagon, házi tésztával

Választható főételek:
- Fehér morzsában sült harcsa fokhagymás-tejfeles szalmaburgonyával
- Tejfölben pácolt, grillezett csirkemell zöldséges köleskásával, szilvaparadicsommal
- Bélszínérmék Budapest módra, petrezselymes rizspiláffal

Választható desszertek:
- Narancs-csokoládéhenger
- Gesztenyealagút
- Mézes krémes


4. helyezett: Kaltenberg étterem és sörház
Választható előételek/levesek:
- Tatár beefsteak  
- Csülkös bableves
- Halászlé csészében
- Padlizsánkrém pirítóssal (V)

Választható főételek:
- Zöldfűszeres, mákos kéregben sült csirkesteak, koktélparadicsom, burgonyapüré
- Vadas marha zsemlegombóccal
- Házilag pácolt ropogós sült első csülök Pékné burgonyával (20-25 perc)
- Bécsi szelet sertésszűzből, vegyes salátával
- Rikottás parajos tortellini sajtmártással (V)

Választható desszertek:
- Dupla csokoládé mousse
- Hideg tejszínes málnás rétes
- Gesztenyés palacsinta csokoládé mártással


5. helyezett: Pesti Disznó Bisztró
Választható előételek/levesek:
- Aszalt szilvás kecskesajt diós morzsában sütve, primőr salátával (V)
- Borjú szűzbe göngyölt comte, alma chutney-val
- Sütőtök krémleves, édesburgonyával és lencsével (V)
- Jókai bableves füstölt csülökkel és friss tejföllel

Választható főételek:
- Erdei gombás pappardelle parmezán tüllel (V)
- Vargányás csirkemell filé gesztenye krémmel és burgonyakrokettel
- Mangalica pörkölt frissen készült házi tarhonyával és házi savanyúsággal
- Füstölt szalonnával göngyölt vaddisznó áfonyás barnamártással és dödöllével
- Sertés tarja, medvehagymás burgonya nudli, pirított gomba, konfitált fokhagyma

Választható desszertek:
- 'Cheese cake' pohárban Bourbon vaníliás meggyszósszal
- Fahéjas szilvás rétes vanília fagylalttal
- Rakott csokis piskóta tejszínes vaníliakrémmel, aszalt szilvával


6. helyezett: Dunacorso étterem
Választható leves/előételek:
- Medvehagyma krémleves, brie sajthab (V)
- Malac császár sonka, zöldlencse saláta
- Fogas galuska, zöldborsó variációk, fehér balzsamecet mártás

Választható főételek:
- Grillezett pisztrángfilé, édesburgonyapüré, tökmagos ruccola saláta
- Cukkini burger szárnyas húspogácsával, kápiapaprika mártás
- Lassan párolt marhanyak, villányi bormártás, szalvétagombóc muffin
- Egészben sült borsos sertésszűz (zabliszttel készült) túrófánk, hagyma kvartett
- Padlizsán gratin, fűszeres paradicsom, angol zeller hab (V)

Választható desszertek:
- Vaníliakrémes matcha tarte, fűszeres eper
- Sacher torta (cukor- és gluténmentes)
- Málnás mascarpone krémmel töltött eclair fánk


7. helyezett: Marangona Konyha
Választható előételek/leves:
- Hízott kacsamáj vaníliás pirított grízzel, saláta szív, málna velő
- Szavas terrine, hagyma mousse, fényezett gombák, muffin
- Fokhagyma cappuccino, fekete kagyló, sáfrány

Választható főételek:
- Bélszín mogyoróvaj szósszal, áfonyás pancake, bok choy
- Fogas, grillezett salsiccia-val, padlizsánkrém, parajgombóc
- Hízott kacsamell, camembert soufflé, füge tatár

Választható desszertek:
- Pisztáciás málnatorta
- Ropogós, belga csokis nugát torta
- Narancsvirágos máktorta


8. helyezett: Trattoria Mamma
Választható előételek/levesek:
- Hideg pulykasült tonhalkrémmel
- Zöldfűszeres pirított gombák friss házi baguetten (V)
- Libanyak leves roppanós zöldségekkel
- Sütőtök krémleves (V)
- Fűszeres paradicsomleves friss bazsalikommal (V)

Választható főételek:
- Pizza Ungherese (paradicsomszósz, mozzarella, kolbász, szalonna, hegyes erős, lilahagyma)
- Sütőtökös rizottó brokkolival, koktélparadicsommal (V)
- Pármai sonkás fettuccine paprikával, rukkolával
- Spagetti tengeri herkentyűkkel
- Zöldséges, áfonyás vaddisznóragu pirított juhtúrós gnocchival
- Fokhagymás sertéssült toszkán babsalátával, burgonyapürével

Választható desszertek:
- Panna cotta szederrel
- Házi sajttorta eperrel
- Forró almatorta vaníliakrémmel


9. helyezett: Macesz Bisztró
Választható leves/előételek:
- Zöldborsó consommé
- Zsidótojás, savanyított lilahagyma
- Marhapofa kocsonya, zöldalma, vizitorma

Választható főételek:
- Vajhal, gránátalma, bok-choy
- Supreme csirkemell, Yafo mártás, burgonyapüré
- Sólet, kacsacomb, főtt tojás
- Borjú szív, vadas, rántott borjúnyelv, pirított maceszgombóc

Választható desszertek:
- Flódni, almahab
- Csokoládés-mogyorós Baklava, csokoládé mousse, pillecukor


10. helyezett: Jégkert Cafe
Választható előételek/levesek:
- Borsos angol hátszín vöröslencsés rukkolás salátával
- Fácánleves házi vargányás raviolival
- Sültpaprika krémleves pestóval (V)
- Rákkal és juhsajttal töltött avokádó

Választható főételek:
- Vajas tésztában sült szűz diós póréhagyma tortával
- Bőrös fogasfilé parajos rétessel
- Grillezett bélszín sült bébikukoricával, parázsburgonyával
- Indiai zöldséges töltött palacsinta, sáfrányos rizzsel (V)

Választható desszertek:
- Mézes puszedlibe forgatott túrógombóc eperrel
- Kávés karamell torta
- Citrusos joghurttorta, mascarpone habbal
- Narancsos csokoládéhab

 

TOP 5 ÉTTEREM – 4.900 Ft-os Prémium menükategória

1. helyezett: Manna Lounge & Étterem
EXTRA: Wecome drink
Amuse Bouche - üdvözlet a konyháról
Választható levesek/előételek:
- Pho Tai Saigon leves
- Csicsóka krémleves Castello sajttal, körte, dió (V)
- Kecskesajt saláta, pirított sous-vide kacsamáj
- Szójás préselt császárhús, tavaszi tekercs, tamarind chutney
- Füstölt hering zserbó, joghurtos céklahab
- Római levelek, kumato paradicsom, retek, spárga, bazsalikomkenyér chips (V)

Választható főételek:
- 'Paprikás csirke', juhtúrós pirított specli
- Lassan sült malaccsülök, lilakáposzta püré, baconös szalvéta gombóc
- Konfitált bárány, mini padlizsán, tzatziki zselé, jus
- Érlelt Argentin hátszín, batáta, guacamole
- Fekete tőkehal lazaccal, bébi polip, pirított tarlórépa püré, medvehagyma espuma
- Kápiás rizottó, grillezett pak choy, zöldség jus (V)

Választható desszertek:
- Csokoládé mousse, grillázs, ganache
- Mandulás desszert, szilvatükör, köles keksz


2. helyezett: Mészár Steak Kitchen
Választható előétel/levesek:
- Kapris Angus marhatatár kenyér chipsszel
- Fehérboros cukkini krémleves kecskesajtos ropogóssal (V)
- Sült csirke leves kacsatepertővel és csírákkal

Választható főételek:
- Vargányával, paradicsom concasse-val töltött burgonyalepény, zöldborsóhajtás (V)
- Füstös chilivel grillezett lazac gránátalmás jázmin rizzsel és hal veloute-val
- Libamájjal töltött jérce 'csülök' zelleres almával és habos burgonyával
- Fekete Angus magas hátszín, parajos gratinírozott burgonya, rózsaborsos szedermártás

Választható desszertek:
- Konyakos aszalt szilvás túró mousse vörösbor-karamellel
- Tokaji aszús kakukkfüves alma 'kolbász' fügemustárral
- Narancsos belga csokoládétorta aranymorzsával


3. helyezett: Gundel Étterem
Választható előételek/leves:
- Klasszikus Gundel-libarilette libamájjal és fügevariációkkal
- Mézes kecskesajt bonbonok szilvával, birsalmával és körtével (V)
- Szarvasgomba cappuccino (V)

Választható főételek:
- Fogas Gundel Károly módra (1910) pirított parajjal és spárga veloutével
- Egészben sült báránygerinc és bárány lábszár, tört lilaburgonya, lilahagyma püré
- Klasszikus tepsis kacsacomb savanyú káposztával és törtburgonyával
- Rogyasztott gomolyasajt sült gyökérzöldségekkel és tarlórépával (V)

Választható desszertek:
- Hideg desszertválogatás (Klasszikus crème brûlée; Mogyoróhab, kávékrém ropogós tejszínhabbal; Gundel csokoládé-málnaszelet, citrus kivonat /liszt nélkül készítve/)
- Meleg desszertválogatás (Frissen sült rétesek; Klasszikus Gundel palacsinta; Csokoládéláva málnakrémmel)
- Klasszikus Gundel Palacsinta


4. helyezett: Budai Gesztenyés Nagyvendéglő (Budakeszi)
EXTRA: Ajándék welcome drink (Rozé frizzanté)
Amuse Bouche - Marinált lazac tatár fekete retekkrémmel és bacon chips-el
Választható előételek/levesek:
- Zöldséges árpagyöngy saláta grillezett orda sajttal és sörredukcióval (V)
- Füstölt vajhal pármai sonkába tekerve, vaníliás paradicsommal és salátával
- Kapros nyúlvetrece túrógombóccal
- Gyömbéres répaleves petrezselymes grízpudinggal és joghurtkrémmel (V)

Választható főételek:
- Göngyölt tanyasi csirke combja szegfűgombával, zöldborsókrémmel és bébirépával
- Mangalica szűz sült édesburgonyával és vaníliás dohány jus-vel
- Párolt marhapofa aszalt paradicsomos búzarizottóval és friss bébi spenóttal
- Grillezett lazac zöldséges quinoával és házi, zöldfűszeres joghurtkrémmel
- Korianderes sült zöldség rizstésztába tekerve, szójás mogyoróval (V)

Választható desszertek:
- Narancsos csokoládé mousse diógrillázzsal
- Cseresznyés máktorta
- Somlói, ahogy mi gondoljuk
- Lime-os ibolya-mousse málnafagylalttal


5. helyezett: Fire Churrascaria Steakhouse
Választható előételek/levesek:
- Kéksajtos spenót mousse, ruccola, körte tatár (V)
- Rák tatárral töltött mini sajtroló, freeze, padron paprika
- Rántott tojás, répa textúrák, madársaláta
- Verjus zöldsaláta, szőlő, dió, goji (V)
- Füstölt báránygulyás
- Vaníliás zeller consommé, eper-kápia tatár (V)

Választható főételek:
- ’Főétel 1’: Zelleres -csalános gnocchi, rántott mozzarella (V)
- ’Főétel 2’: Szépia paella, kék kagyló, vizi torma
- ’Főétel 3’: Kardokon szervírozott, faszénen sült húsok
   > Szárnyas (Zöldfűszeres csirkemell, Cheddar sajtos csirkecomb filé, Édes-Chilis csirkeszárny, Kacsaszív, Szárnyashús pogácsa)
   > Sertés (Házi kolbászkák, Sertés szűz)
   > Marha (Maminha, Cupim (Zebu marha púp), Sajtos hamburger)
   > Vad (Szarvas comb pestós morzsában)

Választható köretek a ’Főétel 3’-hoz:
- Kacsazsíros burgonyapüré
- Zöldfűszeres hasábburgonya
- Brazil rizs
- Feta sajtos pirított polenta
- Friss kevert saláta
Választható szószok a ’Főétel 3’-hoz:
- Gomba
- Jalapenos chedddar sajt
- Chimichurri verde
- Zöldbors
- Pezsgős eper

Választható desszertek:
- Madártej, sós karamell
- Csokoládé fondü
- Praliné crocant csokoládé mousse, amarena meggy

 

Asztalfoglalás március 29. (szerda) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr6812372839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása