1_2.jpgDe régen is volt már, amikor ázsiai étteremben falatoztunk. Pedig mennyire szeretjük. A napokban a Gozsdu udvarban jövet-menet vettük észre, hogy van egy nemrég nyílt étterem, amely Sakura Gozsdu névre hallgat, a kínálatát tekintve pedig kóstolhatunk itt japán, koreai, thai, de akár vietnami fogásokat is. Pont ez kellett nekünk, egy kis ázsiai körút a belvárosban.

Kezdjük azzal, hogy az étterem nem éppen a legjobb helyen van, a játékgépes folyosón belül, az éttermi fősodortól picit távolabb. Az biztos, hogy a tulajdonosok bátrak, de az is gyanítható, hogy ha már nem éppen egy frekventált helyen nyitottak, akkor viszont ahhoz, hogy vendégeket tudjanak vonzani, több mint jó konyhát kell vinniük. Főleg a nyitás utáni kezdeti időszakban.
Annyira kezdeti stádiumban van még a Sakura Gozsdu, hogy az előzőleg itt működött pub néhány sörcsapos asztala is itt maradt.

2_3.jpgIgen, egy ázsiai étteremben sörcsapos asztalok! Kissé meglepődtünk ezen a látványon, azonban a felszolgáló tájékoztatása szerint a sörcsapok maradnak, és az asztalnál ülve a vendég saját megának is csapolhat. Ez aztán a fúzió… gondoltuk. Hogy ez jó, vagy már túl sok, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre az biztos, hogy egyedi.
Persze nemcsak sörcsapos asztalok vannak, hanem normál A la Carte étkezésre szolgálók is. Ezen túl az étterem közepén le tudunk ülni egy futószalag mellé is, ahol a tetszésünk szerinti frissen készült fogásokat tudjuk leemelni.
Érdekes hely tehát a Sakura, úgy döntöttünk, hogy kóstolunk mindenből egy keveset. Hadd jöjjön egy kis tavaszi tekercs, pho leves, sushi…stb.

Alább a részletek és az ételek, amiket kipróbáltunk:

3_1.jpgElőétel válogatás: Csirkemell nyárson; tavaszi tekercs (sertéshús, fafülgomba, tojás, zöldségek); nyári tekercs (garnéla, rizstészta, zöldségek); mogyorószósz; édes-savanyú halszósz

 

4_2.jpgPho leves (Vietnam legismertebb leves étele, eredetileg marhahússal, itt most csirkével)

 

5_3.jpgSushi válogatás

 

6_2.jpgChop suey (kínai „rizseshús”): pirított vegyes zöldségek garnélával, Chop suey mártással, rizzsel

 

7_1.jpgDesszertek: Sült banán csokoládé öntettel; Sárkányszem gyümölcs kókusztejjel; Jackfruit gyümölcs kókusztejjel

 

Összegzés:
Érdekes és izgalmas volt egy helyen kipróbálni különféle ázsiai országok ételeit. A felszolgálók kedvesek, de nem mindenki tud tökéletesen magyarul, viszont így autentikusabb is az élmény. Az étterem belső kialakítása egyszerű és letisztult, talán még túl steril is, látszik, hogy nemrég nyitottak és még nincs 100%-osan berendezve.
Az ételek egytől-egyik finomak voltak, kivétel talán a csirkenyárs, ami kissé szárazra sikerült. Viszont a tavaszi és nyári tekercs olyan jó volt, hogy ebben a kategóriában talán az egyik legjobb, amit valaha kóstoltunk. A tavaszi tekercs szinte egyáltalán nem volt olajos, nagyon rendben voltak az összetevői és az ízharmónia.
A nyári tekercs a rizstésztával és a halszósszal, valamint a jó adag korianderrel kimondottan frissítő étel, olyan mintha az ember ízlelőbimbóin végigszáguldana egy frissítő hegyi szellő. :)
A Pho levest talán már nem kell bemutatni. Mi csirkével fogyasztottuk, mert a marhás pho egész biztosan jobban megtelített volna, és akkor nem marad hely a többi fogásra. Kellemes, jó felvezetés volt a sushi tálra. Rengeteg helyen tudunk Budapesten sushi-t fogyasztani, hol jobb, hol gyengébb minőségben. Az itteni sushi a mezőnyben inkább a frontvonalban helyezkedik el. 5 csillagos a rizs, friss és sushi minőségű halak, a rántott sushi pedig maradandó pozitív emlékeket hagyott.
A kínai „rizseshús” nem volt rossz, ugyanakkor mire ideértünk, már elég jól laktunk, és még csak ezután következtek a desszertek. A kókusztejes desszertektől kicsit tartottunk, de a felszolgáló olyan lelkesedéssel ajánlotta, hogy nem tudtunk nemet mondani. És milyen jól tettük. A jackfruit és a sárkányszem gyümölcs kuriózum, az biztos, hogy nem mindennap fogyaszt ilyeneket az ember. A sárkányszem gyümölcs olyan egy kicsit, mint a licsi, a jackfruit íze pedig semmihez sem hasonlítható /de tényleg semmihez :)/. A sült banán egyszerű, korrekt lezárás.

Árak tekintetében, ahhoz képest, hogy a Gozsdu udvarban vagyunk, nincsenek elszállva. A tekercsek 590 Ft/db, a desszertek szintén ebben az árban mozognak. A Chop Suey 2.390 Ft, a sushi válogatás kicsit húzósabb, 8.200 Ft, viszont 2 főnek az előétellel és a desszertekkel bőven elegendő.

A fúzió tehát jól működött. Legközelebb a sörcsapos asztalhoz fogunk foglalni, mert hát az az igazán egyedi, amikor az ember két sushi között leöblít egy korty sört, vagy két fogás között csapol magának egyet. Na, ilyen formában még nem étkeztünk sehol, de egyszer ezt is ki kell próbálni. :)

Sakura Gozsdu
1075, Budapest, Holló utca 6. (Passzázs)

Látogatás dátuma: 2017. augusztus

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr6812771798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rearwindow 2017.08.23. 09:01:13

a képeket nézve nekem divatos tányérokon szervírozott olcsó kínai gyorsbüfés kajának tűnik :-/
süti beállítások módosítása