bori_mami_1.jpgSzuper hétvégét töltöttünk Gyöngyösön, melynek méltó zárásaként ettünk egy jót a Bori Maminál.
Rég voltam olyan helyen, ahol minden ennyire klappolt, mint itt.

Példaértékű kiszolgálás, kedvesség, figyelmesség, rugalmasság, minden, amit csak elvárnánk egy minőségi helytől. Na az itt megvolt. Előre szóltunk, hogy bő másfél óránk van, így picit sietnünk kell. Nem volt gond, sőt, ezek után csak úgy röpködtek körülöttünk, lesték a gondolatainkat és mindezt villámgyorsan.

bori_mami_2.jpgA felszolgálólány szinte hadarva vette fel a rendelést, hogy ezzel is időt spóroljon.
A hely egyébként nagyon hangulatos, pláne a karácsonyi díszlettel és az étterem körül kialakított karácsonyi vásárnak és színpadnak köszönhetően.

 

bori_mami_3.jpgElőételnek egy kacsamáj parféval indítottunk, ami egy kacsamáj pástétom volt, tetején a zsírjával. Mellé fahéjas alma kockák, karamellizált lilahagyma. Ahogy kell.

 

bori_mami_4.jpg

bori_mami_5.jpgA fiúk leveseztek is, szarvasgombás burgonyakrém levest és kakukkfüves malacragu levest választottak. Mindkettő megfogott, egyik az intenzív szarvasgomba íz, másik meg az omlós húsa miatt. Nagyon rendben voltak.

A főételeknél sem csalódtunk, sőt kifejezetten meglepett az adagok mérete. Nem jellemző, hogy egy fine dining helyen ekkora adagokat adnának, itt nem sajnálták tőlünk a jó falatokat.

 

bori_mami_6.jpgÉn süllő roládot ettem, ami zöldfűszeres vajjal/krémmel volt töltve, mellé roppanós kerti zöldségek, az egész pedig egy remoulade mártással volt megbolondítva. Isteni kombináció, omlós hús, finom zöldségek. A felét még másnap is élveztem, annyira sok volt.

 

bori_mami_7.jpgEzen kívül egy, csak a nevében klasszikus paprikás csirke plusz tojásos nokedli kombinációt kóstoltunk, amiben természetesen volt egy kis csavar. A pörköltet torta szelet formájában tálalták, rétegesen, nagyon ötletes! :)

 

bori_mami_8.jpgÉs végül a harmadik főétel, egy csülök pörkölt volt vargányás perecgombóccal. Perecgombóc... mert nem zsömle az alapja, hanem perec. Gondolom jó kis bajor perec.

 

bori_mami_9.jpgA rengeteg finomság után csak egy desszertet kertünk, egy tonkabab fagyis céklás csokitorta lett a befutó. Különleges ízvilág, a cékla savanykás édes íze és a tonkabab mandula-vaníliás ízkavalkádja, remek páros!

Huuu de jót ettünk, és milyen jó szájízzel, kitűnő hangulatban távoztunk!
Sokan vehetnének példát a Bori Mamiról!

 

Bori Mami Étterem
3200 Gyöngyös, Belváros tér 7.

Szerző:
GasztroSzuzi

Látogatás dátuma: 2017. december

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr6613502145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása