etterem_het_logo.jpg

A 2018. márciusi Étterem Hét 137 résztvevő étterméről 3.400 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A Vendégek véleménye alapján 2 budapesti/Pest megyei összesített toplistát alakítottunk ki:
-> TOP 5 étterem – 4.900 Ft-os Prémium menükategória
-> TOP 5 étterem – 3.300 Ft-os menükategória

A fentieken túl 6 étterem is különdíjjal lett kitüntetve:
-> 4.900 Ft-os menükategória
Legjobb étterem konyha / kiszolgálás / hangulat kategóriában
-> 3.300 Ft-os menükategória:
Legjobb étterem konyha / kiszolgálás / hangulat kategóriában

Április 9. és 15. között a DiningCity megrendezi az Étterem Hét EXTRA programot, mely keretében még egy extra hét erejéig tudják a Vendégek kipróbálni a márciusi Étterem Hét közönségdíjas éttermeinek győztes, 3 fogásos menüajánlatait, méghozzá változatlan árakon!
A menü ugyanaz lesz, mint a márciusi héten.
Alább mind a 16 étteremnél feltüntetjük a pontos menüajánlatot.
(A menük minimálisan változhatnak.)

Asztalfoglalás április 3. (kedd) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül.

 

TOP 5 ÉTTEREM – 4.900 Ft-os Prémium menükategória

1. helyezett: Manna Lounge & Étterem
Választható levesek/előételek:
- Kapros-savanyú zöldbableves, füstölt marhanyelv, sertéspofa
- Karfiol krémleves, medvehagymás ricotta, fekete kenyér csipsz (V)
- Kacsamáj pástétom, sárgabaracklekvár, diós házi kalács
- Scampi buzara, pirított fokhagymás-vajas házi bagett
- Joghurtos reteksaláta, szezámmag, füstölt padlizsámos rétes (V)

Választható főételek:
- Májával és parajjal töltött jércemell, parajos palacsinta, vajmártás, édesburgonya
- Borjúszűz, gorgonzolás cukkini pappardelle
- Mézes-mustáros oldalas, pikáns lencsepüré, ratte burgonya
- Konfitált marhanyak, nameko gombás nudli, zöldspárga
- Vajhal Serrano sonkában, édeskömény, homárhab, tápióka csipsz
- Kecskesajt soufflé, pirított gyökérzöldségek, karalábé velouté (V)

Választható desszertek:
- Túró mousse, maracuja, citrus coulis
- Fehércsokoládés máktorta, dulce de leche, trüffel

Info: Az áprilisi Étterem Hét EXTRA menüajánlata minimálisan változott a márciusi Étterem Héthez képest.

 

2. helyezett: La Perle Noire Resturant and Longe
Amuse Bouche - Tonhal sashimi, mentás-joghurtos hajdina salátával
Választható előételek/leves:
- Libamáj bonbon juharszirupos pekándióval és savanyított ringlóval
- Kókuszos-limeos raguleves, tintahalba töltött csirkemájjal és édesburgonyával
- Diókéregben sült zeller, kapros langyos uborka, búza saláta, füstölt kápia (V)

Választható főételek:
- Vadkacsamell narancslekvárral, túrónudlival és csicseriborsó krémmel
- Rántott borjúláb fekete kagylóval, citromnáddal sült paszternákkrém és salátákkal
- Tőkehal, káposztahabbal töltött cannellonival, fűszeres morzsával, fekete gyökérrel
- Citrusos rizottó, rántott cukkini, aszalt bébirépa, cékla chips, csalánhab (V)

Választható desszertek:
- 'Dobostorta' málna textúrákkal
- Mák variáció áfonya púderrel és pisztácia szivaccsal
Petit four: 'After Eight' csokival töltött macaron

 

3. helyezett: Budapest Bisztró
Amuse Bouche - üdvözlet a konyháról
Választható előételek/leves:
- Levendulás kacsamáj Torchon, Tokaji Aszúban érlelt birsalma, házi fonott kalács
- Gyömbéres sütőtök krémleves vadgombákkal, töltött tortellinivel
- Bükkfán füstölt lazacfilé, rügysalátákkal, fekete szezámmag csipsszel, citrusos cream fresh-el

Választható főételek:
- Bőrös tanyasi csirkemell supreme, vörösboros csipkebogyó lekvárral, túrófánkkal, pak choi-val
- Vajhal filé édesburgonya gombóccal kecskesajtos cékla velouté-ban, bébi parajjal
- Sous-vide tarja cheddar sajtos kevertburgonyával, paprika dippel, savanyított salotta hagymával

Választható desszertek:
- Málnás madártej pohárkrém, pillecukorral
- Narancsos étcsokoládé mousse

 

4. helyezett: Cyrano Étterem
Választható előételek/leves:
- Borjú carpaccio a'la Casa - borjú carpaccio, friss salátalevél, kapribogyó, sült őszibarack, kéksajtos-pirított baguett
- Francia konyakos libamájpástétom
- Cyrano kecskesajt - roston sült kecskesajt mézes-levendulás pirított kalácson
- Indiai répa és kukoricaleves (V)

Választható főételek:
- Cyrano csirke - finoman fűszerezett csirkemellfilé, könnyű, langyos saláta körettel, nyers uborkával és enyhén mézes-görög joghurttal, pisztáciával, gránátalmával
- Gipsy bárány - kétféle bárányhúsból készült fogás, juhtúrós sztrapacskával, párolt-sült kápia paprikával
- Coniglio al Tuscany - párolt-sült nyúl filé, tagliatelle tésztával, borókás, kakukkfüves barnamártással
- Ocean Delicate - roston sült tigrisrák, garnéla és tilápia filé, egy halom friss salátalevéllel, pikáns, marokkói mártással, rákhússal és gránátalmával
- Tök és cukkini ragu - cheddar sajtfelfújttal (V)

Választható desszertek:
- Tarte tatin - francia almatortácska, fehércsokoládé fagylalttal
- Cyrano citromtorta
- Chef's 'Mákos Guba' - Séfünk mákos gubája, szilvaöntettel, kandírozott naranccsal
- Artica - édes, túrós galuskák, mézes campari-szószban, sült őszibarackkal és gyümölcsökkel, marcipán öntettel

 

5. helyezett: Vogue Hajó-Étterem
Választható előételek/levesek:
- Marinált gombák, joghurt, érlelt sajt, sarkantyúka (V)
- Nyúlmáj ropogós vadasan, pirított nudli
- Paszternák krémleves, aquadella (apróhal), pesztó
- Citrusos szarvas raguleves, szilvás knédli

Választható főételek:
- Kacsacomb és mell, narancsos répa püré, lilakáposztás rétes, zöldalma
- Rusztikus karaj, császárhús, hagymasaláta, Fondant burgonya, petrezselyem
- Fekete spagetti, aioli, királyrák, kagyló
- Grillezett csevapcsicsa fatányéron
- Fekete spagetti, aioli, kecskesajt (V)

Választható desszertek:
- Almás-diós rétes, kávé, dohány
- Csokoládé mousse és soufflé, erdei gyümölcs sorbet, cékla
- Túrógombóc, barack, tejföl

 

 

TOP 5 ÉTTEREM – 3.300 Ft-os menükategória

1. helyezett: VígVarjú Étterem
Választható előételek/levesek:
- Padlizsáncsippentések friss zöldségekkel, házi kenyérlepényünkkel (V)
- Rozmaringos vargánya 'tiramisu' póréhagymahamuval és kenyérlepényünkkel (V)
- Lazac tortlett kapribogyós parajkrémmel rétegezve, gránátalmás madársalátával
- Vörös cheddar sajt-krémleves, sültpaprika pesto-val, kukoricaropogóssal (V)
- Vadmalac leves erdei gombákkal, burgonyagombóccal
- Kókusztejes tök krémleves roppanós rákszirommal

Választható főételek:
- Bőrén sült jércemell korianderes karfiolpürével, sült gyökérzöldség szalmával
- Bordírozott szűzpecsenye snidlinges parenyicával töltve, körözöttes burgonyapüré
- Szaftos marhapofa szalonnás tarhonyával, uborka salsa-val
- Cserépben sült, lazacos-rukkolás papardelle gratin paradicsom pesztóval
- Grillezett kérges kecskesajt céklás-csicsókás rizottóval (V)

Választható desszertek:
- Tejkaramellás flan friss gyümölccsel és mogyorós grillázsmorzsával
- Túrógombóc puszedlis tejföllel
- Csokoládé szuflé szedres-ribizlis chutney-val és madártejhabbal
- Joghurtos citromhab nyírfacukros eperlekvárral

 

2. helyezett: Buda Gourmet Bistro
Választható előételek/levesek:
- Szilvapálinkás kacsamáj terrine tört kesudióval, mézes datolya mousse-szal
- Kakukkfüves kacsapite, rebarbara chutney-val
- Grillezett kecskesajt sült céklával, vaníliás édesburgonya krémen (V, Gluténmentes)
- Vargánya krémleves házi grissini-vel és aszalt paradicsommal (V)
- Szürkemarha gulyás csészében

Választható főételek:
- Rózsaszín szűzpecsenye rókagombás velouté-val, burgonyatortával, zöld spárgával
- Házi szarvasgombás gnocchi vajmártásban, prosciutto sonkával és provolone sajttal
- Citrusos lazac-steak lágy camembert-el, illatos jázmin rizzsel, spenót pudinggal, borjú jus-vel
- Vajas csirkemell, sült kápia mártás, roppanós pak choi, rukkolás burgonyapüré
- Brézingelt borjúnyak sülthagymás polentával, tárkonyos cukorborsóval

Választható desszertek:
- Császármorzsa vörösboros aszalt gyümölcs raguval
- Chilis csokoládékrém gyömbéres mandarin coulis-val, sós keksszel
- Madártej panna cotta sült szederrel és habcsók morzsával

 

3. helyezett: Eiffel Bistro & Bar
Választható levesek/előétel:
- Cacciucco Livornese - Toszkán halleves tenger gyümölcseivel
- Házias húsleves gazdagon, lúdgége tésztával
- Rántott Jalapeño cheddar sajttal töltve, chipotle ranch mártogatóssal (V)

Választható főételek:
- Citromborsos grillezett csirkemellfilé, sült édesburgonya, korianderes sárgarépa saláta, frissen pirított földimogyoró
- Roston sült kacsamell, áfonyás-szilva chutney-val és házi gratinírozott burgonyával
- Sertés szűzérmék kakukkfüves erdei gombamártással és zöldséges vadrizs-piláffal
- Grillezett vörös tonhal medalionok aiolival és vajas párolt zöldségekkel
- Cukkíni bundában sült füstölt parenyica sajt petrezselymes barnarizzsel és édes chili szósszal (V)

Választható desszertek:
- Hatlapos házi krémes mentás szamóca húzattal
- Belga csokoládé 'Brownie' rumos cseresznyével, kézműves Bourbon vanília fagylalt

 

4. helyezett: Gróf Teleki Kastély Étterem (Pomáz)
Választható előételek/levesek:
- Füstölt lazac terrine, avokádóval és mangó chutney-val
- Quiche, tonkababos passiógyümölcs öntetes salátával (V)
- Vargánya gomba cappuccino, spárgahabbal (V)
- Tárkonyos zöldségragu leves, füstölt marhanyelv kompozícióval

Választható főételek:
- Vörösmárna grillezve, rizottóval töltött rétessel tálalva, pórés alma ágyon
- Konfitált sertés, szezámos bécsi burgonyával, édesköményes meggymustárral
- Sajttal-dióval töltött ravioli, gesztenyés chili mártással (V)
- Sous-vide csirkemell, édesburgonya pürével vajas spenóttal, cherry mártással

Választható desszertek:
- Rákóczi túrós
- Lávasüti, mézeskalácsos bogyós gyümölcsökkel
- Zöldalmás tiramisu, pörkölt dióval
- Kuszkusztorta, aszaltbarack, narancs, datolya

 

5. helyezett: Nika Étterem
Amuse Bouche - Nika tube (sonkás, jalapenos, cheddaros tortilla)
Választható levesek/előételek:
- Cukkinis fehérboros rizottó, fokhagymás garnélarák nyárssal
- Lazackrém leves, dijonis füstölt lazaccal
- Zsályás kacsamell pástétom szedres hagymalekvárral
- Erdei gomba tatár, friss zöldségekkel (V)
- Mangó krémleves balzsamos meggy raguval (V)

Választható főételek:
- Vajhal steak, metélőhagyma-pesztós fekete spagetti, sült paradicsom, rákvaj
- Kacsamell steak limeos-chilis teriyaki szósszal, snidlinges burgonyapürével és grillezett romanescoval
- Fekete szezámos csirkemell steak, spenótos-céklaleveles friss kevert saláta, csírák
- Sertés szűz pirított velővel, kakukkfüves dödölle, fehérboros fokhagyma mártás
- Parajos-ricottával töltött ravioli grillezett zöldspárga ágyon, parmezán forgács (V)

Választható desszertek:
- Matcha teás sajttorta
- Áfonyás créme brulée
- Házi krémes

 

*** Különdíjak ***

LEGJOBB KONYHA - 4.900 Ft-os menükategória

Gellért Söröző & Brasserie
EXTRA: a Gellért Söröző az Étterem Hét vendégei részére ajándék sörkóstolóval kedveskedik!
Választható előételek/leves:
- Vilmos körtés, csülkös pacal tart (pörkölt, Cayenne-borsos mascarponekrém)
- Lágytojás petrezselyem bundában (kecskesajtkrém, pirított kolbász, savanyú uborka)
- Petrezselymes retek krémleves (koriandermorzsás tőkehal, ricottahab)

Választható főételek:
- Rákfarok házi morzsában (vaníliás tejberizs risotto, sörmártás)
- Káposztás kacsa 'Hortobágyi' módra (pirított káposzta, tejfölhab, tepertő)
- Kecskekolbász szendvics (korianderes saláta, steak burgonya)
- Marhapofa gulyás tányérhús (juhtúrós burgonyagombóc, pirított saláta)

Választható desszertek:
- Málna mousse (fehércsokoládékrém, bazsalikommorzsa)
- Körte panna cotta (kecskesajtkrém, petrezselyem fagylalt)
- Csokoládé ganache (sós karamellhab, kakaós puszedli, narancs)

 

LEGJOBB KISZOLGÁLÁS - 4.900 Ft-os menükategória

Halászbástya Étterem
Választható előételek:
- Zeller panna cotta zöldalmával és mogyoróval (V)
- Füstölt pisztráng joghurttal és sóskával
- Kacsamáj brulée fűszeres körtével és kardamomos kaláccsal

Választható főételek:
- Panko morzsában sült akasztói ponty langyos burgonyasalátával
- Göngyölt nyúl vadasan, turbolyás zsemletallérral
- Argentin flank steak csicsókával és kelbimbóval

Választható desszertek:
- Mákos guba, kökény sorbet
- Csokoládé, mogyoró, málna
- Eszterházy pohárkrém

 

LEGJOBB HANGULAT - 4.900 Ft-os menükategória

SonkaArcok bárkonyha
Választható előételek/leves:
- Spanyol, olasz ízelítő friss bagettel (Serrano, Chorizzo, San Daniele, Spianata Piccante)
- Kakukkfüves erdei gombakrémleves szarvasgomba habbal, gomba chips-szel (V)
- Kacsamáj terrine kaláccsal

Választható főételek:
- Pisztráng filé citromos fűszervajjal, parázs burgonyával
- Paradicsomos-mozzarellás csirke steak, ceruzababos jázminrizzsel
- Sous-vide malackaraj paszternák gratinnal
- Kecskesajtos padlizsán tekercs zöldséges wonton tésztával, paradicsom pesto (V)

Választható desszertek:
- Mandulás sajttorta pohárban málnavelővel
- Belga csoki torta
- Kukorica pelyhes túró gombóc vaníliás tejföllel

 

LEGJOBB KONYHA - 3.300 Ft-os menükategória

Marangona Konyha
Választható előételek/leves:
- Grillezett kacsamáj, édesburgonya saláta, mogyoró
- Pácolt folyami rák, avokádó, pácolt retek, chili, kapor, édeskömény
- Zöldborsó velouté, magvas ropogós bundában sült rikotta (V)

Választható főételek:
- Bébi csirke fricassee, zöldség, gomba
- Bárány duo - borda, konfitált-rántott báránycomb, mentazselé, konfitált burgonya
- Kecskesajt és tabulé, cukkini, padlizsán, paradicsom (V)

Választható desszertek:
- Répatorta - répa mousse, étcsokoládé mártás, kandírozott gyömbér és répa
- Pisztáciás csokitorta
- Sós-karamellás brownie torta

 

LEGJOBB KISZOLGÁLÁS - 3.300 Ft-os menükategória

Mimama Konyhája
Választható előételek/levesek:
- Hortobágyi húsos palacsinta
- Mangalica kolbász és szalámi tál, aszalt szilvával töltött birsalmasajttal, kenőmájassal és idényzöldségekkel
- Mimama kacsamájgaluska levese
- Erdei gombakrémleves sajtos krutonnal (V)

Választható főételek:
- Kemencés ragacsos oldalas híd lángoson tálalva, párolt savanyú káposzta koszorú
- Rácz hús
- Vadas marha burgonyafánkkal
- Grillezett füstölt sajt, cukkini fasírt, laska gomba variáció, zöldséges jázminrizs (V)
- Mimama csirkemell sonkával, paradicsomkarikákkal és tejszínnel besütve, burgonyakörettel

Választható desszertek:
- Almás álomkocka porcukortakaróval
- Stíriai metélt
- Túrófánk házi áfonyalekvárral
- Mákos guba vaníliasodóval

 

LEGJOBB HANGULAT - 3.300 Ft-os menükategória

Dunacorso Étterem
Választható előételek/leves:
- Konyakos kacsamáj bon-bon, mangó textúrák
- Vadnyúl csorba leves
- Tavaszi tökfőzelék, buggyantott tojás, fokhagymás aszalt paradicsom (V)

Választható főételek:
- Fogas steak, vörös pesto, pirított mandula, turbolyás rakott zöldség
- Citruskéregben sült sertésszűz, vajmártás, articsókaszív, pagodakarfiol
- Libazsírban konfitált kacsacomb, lilakáposztapüré, zsemlegombóc muffin
- Medvehagymás tagliatelle, pirított vargánya, tejszínes fehérbormártás (V)

Választható desszertek:
- Maracujás-őszibarackos láva desszert, joghurt mousse, pisztácia
- Csokis-málnás pohárkrém

Info: Az áprilisi Étterem Hét EXTRA menüajánlata minimálisan változott a márciusi Étterem Héthez képest.

 

Asztalfoglalás április 3. (kedd) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr3613765480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása