stand25_1.jpgMár másodjára járok Széll Tamás bisztrójában a Stand25-ben, a Hold utcai piacon.
Először a megnyitó napján volt szerencsém kipróbálni a híres séf főztjét. Azóta több mint egy év telt el, úgyhogy időszerű is az újabb látogatás.

stand25_2.jpgHázi húsos deszkát kaptunk üdvözlő falatként, szalámival, kolbásszal, sonkával, tepertőkrémmel és rillette-tel, amit ropogós házi kenyérrel ettünk. Nem vagyok kenyeres, de ezt a kenyeret mindenkinek ki kell próbálni! Mellé pedig nagyon jól passzol egy jófajta Kreinbacher pezsgő.

 

stand25_3.jpgVacsoránál 4 fogásos menü érhető el, elsőként egy tavaszi gombás, tökmagos, kecskesajtos medvehagyma salátát kértem. Ebben a fogásban nem kell csavart keresni, ez pontosan az, ami le van írva. Az összetevők egy tálkában.

 

stand25_4.jpgNem én volnék, ha nem kombináltam volna valamit… A második fogáshoz az első szekcióban lévő kacsamájat választottam pirított kaláccsal. Szerencsére gond nélkül megoldották. Plusz pont.

 

stand25_5.jpgA döntés jó volt, megérte cserélni, bár az a mangalica májas is kecsegtető és nem utolsó sorban finom is volt. De ugye kell valamit hagyni, ami miatt érdemes lesz visszajönni.

 

stand25_6.jpgA főételek közül - ahogy a megnyitón - ezúttal is a pisztrángot választottam, diós, káposztás körettel. Nagyon tetszett az állaga, egyáltalán nem volt száraz, ahogy sok helyen sajnos elrontják.

 

stand25_7.jpgAjánlom még a mangalica fasírtot is, remekül készítik.

 

Eddigre már jócskán kezdtünk telítődni, de a desszertet mégsem hagyhattuk ki.
stand25_8.jpgÍgy következett még egy kis túrógombóc. Hát ez valami isteni volt, mennyeien légies, könnyed és (!) egyáltalán nem volt édes. Mondhatni tökéletes, a remegős fajtából. :)

 

stand25_9.jpgA másik desszert a somlói, pohárban érkezik. Alapvetően nem szeretem ezt a desszertet, de ez az újragondolt verzió egészen más, mint a megszokott, így a maga krémessége és különleges tálalása miatt mindenképp maradandó élményt okozott.

Széll Tamás étterme március végén Michelin Bib Gourmand minősítést kapott, azaz kiváló ár-érték arányú és magas minőséget képvisel a konyha. Az alap vacsora menü 8.500 Ft-ba kerül (+10% szervízdíj), de némi felár ellenében lehetőség van további extra fogásokat is kipróbálni. A nagyszerűség abban rejlik, hogy hogyan lehet néhány kiváló minőségű alapanyagból remek ételeket és ízharmóniát az asztalra varázsolni.
Ismét bizonyított a séf, ide mindig érdemes betérni.

Stand25 Bisztró
1054, Budapest, Hold utca - Belvárosi Piac

Szerző:
GasztroSzuzi

Látogatás dátuma: 2018. április

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr913873026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása