anyukam1.jpgHogy is lehetne szebben, jobban lezárni egy-egy szép hétvégét, mint elmenni az egyik legjobb vidéki étterembe, az encsi Anyukám Mondtába?
Nekem már kétszer volt szerencsém itt megfordulni, illetve több gasztró rendezvényen kóstoltam a jobbnál-jobb fogásaikat, így nagy várakozásokkal érkeztem.

1_3.jpgBár augusztus 20-a elmúlt, a nyár még nem mond búcsút. Ismét lesz egy kitűnő hétvége, amit a Balaton mellett tölthetünk. És ha épp Balatonfüred környékén jártok és szeretitek a bort, akkor szeptember 3-ig mindenképp látogassatok el a borfesztiválra. Én minden évben ott vagyok és próbálom szélesíteni a bor-tudásomat és tapasztalataimat.

1_2.jpgDe régen is volt már, amikor ázsiai étteremben falatoztunk. Pedig mennyire szeretjük. A napokban a Gozsdu udvarban jövet-menet vettük észre, hogy van egy nemrég nyílt étterem, amely Sakura Gozsdu névre hallgat, a kínálatát tekintve pedig kóstolhatunk itt japán, koreai, thai, de akár vietnami fogásokat is. Pont ez kellett nekünk, egy kis ázsiai körút a belvárosban.

pane_vino_7.jpg

A spárgaszezon vége felé a budai Pane Vino étterem egy 5 fogásos spárgavacsorára vállalkozott, fogásonként egy-egy pohár borral a csopaki Szent Donát pincészet tételeiből.

etterem_het_logo.jpgA 2017. márciusi Étterem Hét 136 résztvevő étterméről 3.160 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A Vendégek véleménye alapján 2 budapesti/Pest megyei toplistát is kialakítottunk:
-> TOP 10 étterem  – 3.300 Ft-os menükategória
-> TOP 5 étterem    – 4.900 Ft-os Prémium menükategória

Április 3. és 9. között a DiningCity megrendezi az Étterem Hét EXTRA programot, mely keretében még egy extra hét erejéig tudják a Vendégek kipróbálni a márciusi Étterem Hét közönségdíjas éttermeinek győztes, 3 fogásos menüajánlatait, méghozzá változatlan árakon!
A menü ugyanaz lesz, mint a márciusi héten.
Alább mind a 15 étteremnél feltüntetjük a pontos menüajánlatot.

Asztalfoglalás március 29. (szerda) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül.

2017_tavasz_rw.jpgA 2017. március 13-19. közötti XII. Országos Étterem Hét remek vendégszámmal zárult! Idén tavasszal 26.000 Vendég foglalt asztalt a 136 résztvevő étterembe és próbálta ki azok 3 fogásos menüajánlatát!
Köszönjük mindenkinek a részvételt és az érdeklődést!
A megjelent Vendégek közül 3.160-an küldték el véleményüket a március 13-23. közötti időszakban a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A beérkezett értékelések alapján kihirdetjük a 2017. tavaszi Étterem Hét legjobb éttermeit, 4 kategóriában.

1_1.jpgTavaly év végén sikerült belekóstolnunk a vidéki éttermek legjobbjaiba, most így év elején arra gondoltunk, hogy hagyjuk az éttermeseket is pihenni, és egy másfajta gasztroélményt keresünk. A Ráday utcában rábukkantunk Budapest egyik legkisebb, de annál nagyszerűbb gasztroüzletére. A csak egyszerűen Szalámiboltra elkeresztelt kis szentély meglepően nagy választékkal bír. Olyan különlegességeket tudunk itt kóstolni és vásárolni, mint: liba-, kacsa-, nyúl-, kecske, hal-, mangalica-, szarvas-, szürkemarha-, bika-, vagy őzszalámi.

vegallomas_1.jpgKelet-Magyarország egyre jobb!
Nemcsak a látnivalók, az infrastruktúra és a szolgáltatások kapcsán, hanem a vendéglátást tekintve is. A Debrecen-Tokaj-Miskolc tengely gasztronómiai fejlődése, színvonala és kínálata már-már mellbe vágó. Ez, a jó néhány éve még lesajnált régió mára már számos megbízható, kreatív és szezonális étteremmel bír, mint akár Budapest vagy Nyugat-Magyarország. Legújabb kedvencünk a miskolci Végállomás Bistorant, amely véleményünk szerint a régió legjobb vendéglátóhelyei közé sorolható. Hogy miért és mire lehet itt számítani?

Az Up & Down Duna-parti nívós étterem idén novemberben ünnepelte első születésnapját, melynek tiszteletére egy könnyed, felszabadultabb zártkörű partit szerveztek, amire a DiningCity is hivatalos volt. Meglestük, mit csináltak a fiúk-lányok az elmúlt egy év alatt.

15235878_1781462855436366_5951990633960334230_o.jpg

etterem_het_logo.jpgA 2016. októberi Étterem Hét 117 résztvevő étterméről több mint 3.100 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A Vendégek véleménye alapján 2 budapesti toplistát is kialakítottunk:
-> TOP 10 étterem  – 3.300 Ft-os menükategória
-> TOP 5 étterem    – 4.900 Ft-os Prémium menükategória

November 14. és 20. között a DiningCity megrendezi az Étterem Hét EXTRA programot, mely keretében még egy extra hét erejéig tudják a Vendégek kipróbálni az októberi Étterem Hét közönségdíjas éttermeinek győztes, 3 fogásos menüajánlatait, méghozzá változatlan árakon!
A menü ugyanaz lesz, mint az októberi héten.
Alább mind a 15 étteremnél feltüntetjük a pontos menüajánlatot.

Asztalfoglalás november 2. (szerda) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül.