emile_1.jpgA reggeli a nap legfontosabb étkezése szerintem (és más okos szakember szerint is).

Ezúttal egy nagyon szép helyen, a Gerbeaud csoporthoz tartozó Émile Budapestben jártunk, ahol csodaszép kertben, igazi idilli környezetben fogyasztottuk el a finom reggelinket.

corso1.jpgNem mindennapi borvacsorán jártunk, ráadásul két nagyon komoly séf, Bicsár Attila a villányi Sauska 48 étteremből és Gullner Gergő, a Corso étteremből (InterContinental) egy olyan 5 fogásos spárgás-epres menüt alkotott, amit még sokáig fogunk emlegetni.

stand25_1.jpgMár másodjára járok Széll Tamás bisztrójában a Stand25-ben, a Hold utcai piacon.
Először a megnyitó napján volt szerencsém kipróbálni a híres séf főztjét. Azóta több mint egy év telt el, úgyhogy időszerű is az újabb látogatás.

fricska1.jpgAzóta, hogy egy borra és némi kísérő falatra betértem egyszer a Fricska Gastropub-ba, tudtam, hogy ide egyszer vissza kell jönni egy rendes vacsorára. Sokat vártam, de megérte.

etterem_het_logo.jpg

A 2018. márciusi Étterem Hét 137 résztvevő étterméről 3.400 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A Vendégek véleménye alapján 2 budapesti/Pest megyei összesített toplistát alakítottunk ki:
-> TOP 5 étterem – 4.900 Ft-os Prémium menükategória
-> TOP 5 étterem – 3.300 Ft-os menükategória

A fentieken túl 6 étterem is különdíjjal lett kitüntetve:
-> 4.900 Ft-os menükategória
Legjobb étterem konyha / kiszolgálás / hangulat kategóriában
-> 3.300 Ft-os menükategória:
Legjobb étterem konyha / kiszolgálás / hangulat kategóriában

2017_tavasz_rw.jpgA 2018. március 5-11. közötti XIV. DiningCity Országos Étterem Hét remek vendégszámmal zárult! Összesen 137 résztvevő étteremben próbálhattak ki a Vendégek különleges 3 fogásos menüajánlatokat.
Köszönjük mindenkinek a részvételt és az érdeklődést!
A megjelent Vendégek közül 3.400-an küldték el véleményüket a március 5-15. közötti időszakban a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A beérkezett értékelések alapján kihirdetjük a 2018. tavaszi Étterem Hét legjobb éttermeit, több kategóriában.

orszagos_etterem_het.jpgA március 5. és 11. közötti Étterem Hét gasztro-esemény kapcsán nyakunkba vettük Budapestet és környékét, próbáltuk megtalálni a legígéretesebb fogásokat a különböző vendéglátóhelyek menükínálatából.

bori_mami_1.jpgSzuper hétvégét töltöttünk Gyöngyösön, melynek méltó zárásaként ettünk egy jót a Bori Maminál.
Rég voltam olyan helyen, ahol minden ennyire klappolt, mint itt.

ikon1.jpgÚj, téli étlappal indult Kelet-Magyarország egyik legjobb vendéglátóhelye, a debreceni IKON étterem. Mi a hétvégén ki is próbáltuk, és örömmel konstatáljuk, hogy az étterem továbbra is méltó hírnevére. Rögtön nekiestünk egy 6 fogásos és egy 3 fogásos menünek, csakhogy az élmény teljes legyen.

laperlerw1.jpgOktóberben újra eljött az Étterem Hét ideje, amikor neves és kevésbé neves, ám minőségi éttermek kínálják fogásaikat jelentős kedvezménnyel.

Én mindig izgalommal várom, hogy milyen lesz a felhozatal, milyen éttermek vesznek részt, mi lesz a menü, stb. Vannak már helyek, ahova évek óta visszatérek az Étterem Hét alkalmából, mert minden alkalommal tud olyat kínálni, amire örömest igent mondok.  

Most elég zsúfolt napjaim voltak, így nem tudtam előre foglalni, inkább a szerencsé(m)ben bíztam.