2017.03.27. 12:21
A 2017. ápr. 3-9. közötti Étterem Hét 'EXTRA' közönségdíjas budapesti/Pest megyei éttermeinek menüajánlatai!
A 2017. márciusi Étterem Hét 136 résztvevő étterméről 3.160 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A Vendégek véleménye alapján 2 budapesti/Pest megyei toplistát is kialakítottunk:
-> TOP 10 étterem – 3.300 Ft-os menükategória
-> TOP 5 étterem – 4.900 Ft-os Prémium menükategória
Április 3. és 9. között a DiningCity megrendezi az Étterem Hét EXTRA programot, mely keretében még egy extra hét erejéig tudják a Vendégek kipróbálni a márciusi Étterem Hét közönségdíjas éttermeinek győztes, 3 fogásos menüajánlatait, méghozzá változatlan árakon!
A menü ugyanaz lesz, mint a márciusi héten.
Alább mind a 15 étteremnél feltüntetjük a pontos menüajánlatot.
Asztalfoglalás március 29. (szerda) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül.
TOP 10 ÉTTEREM – 3.300 Ft-os menükategória
1. helyezett: Eiffel Bistro & Bar
Választható levesek/előétel:
- Kapros malacraguleves burgonyagombóccal
- Szárnyas erőleves fürjtojással és zöldség szalmával
- Norvég füstölt lazactatár, helyben sütött burgonyás blinivel és uborka relish-sel
Választható főételek:
- Borjúpaprikás galuskával
- Citromborsos grillezett csirkemellfilé sült édesburgonyával, korianderes sárgarépa saláta, frissen pirított földimogyoró
- Roston sült kacsamell, áfonyás-szilva chutney-val és póréhagymás törtburgonyával
- Grillezett vajhalfilé citromfű mártással és spárgás gratinnal
- Bivaly Ravioloni bazsalikomos gorgonzola szósszal
Választható desszertek:
- Göngyölt mazsolás vargabéles házi narancs öntettel
- Belga csokoládés ’Brownie’ szeder öntettel és kézműves Bourbon vanília fagylalttal
2. helyezett: Nika étterem
Amuse Bouche - Bélszín carpaccio madársalátával, házi ciabattán
Választható levesek/előételek:
- Borókás szarvas raguleves
- Csicsóka krémleves pirított feketeerdő sonkával, bébi céklalevéllel (Vegetáriánus verzió is kérhető)
- Zöldség mozaikos bulgur rizottó grillezett garnélával, hollandi mártással (Vegetáriánus verzió is kérhető)
- Házi tapas válogatás baguettel friss zöldségekkel (V)
Választható főételek:
- Baconbe göngyölt szűzérme dödöllén, jalapeno-s cheddar mártással
- Lazac steak mangó salsás friss salátával, gránátalma habbal
- Kacsamell lilakáposzta veloutéval, vadas espumával, polentával
- Csirke steak rokfortos salátával, baconba göngyölt spárgafejekkel
- Hummuszos, grillezett cukkínis wrap, avokávóval (V)
Választható desszertek:
- Csillagánizsos szilvás csokitorta
- Epervelővel töltött panna cotta
- Mini csoki fondue házi jóságokkal
- Ragacsos Oreo torta
3. helyezett: Bagolyvár Étterem
Választható előételek/leves:
- Libamájbonbon öt hagymalekvárral, fokhagymás krutonnal
- Füstölt pisztrángtekercs sáfrányos majonézzel, színes levelekkel
- Jó magyar húsleves gazdagon, házi tésztával
Választható főételek:
- Fehér morzsában sült harcsa fokhagymás-tejfeles szalmaburgonyával
- Tejfölben pácolt, grillezett csirkemell zöldséges köleskásával, szilvaparadicsommal
- Bélszínérmék Budapest módra, petrezselymes rizspiláffal
Választható desszertek:
- Narancs-csokoládéhenger
- Gesztenyealagút
- Mézes krémes
4. helyezett: Kaltenberg étterem és sörház
Választható előételek/levesek:
- Tatár beefsteak
- Csülkös bableves
- Halászlé csészében
- Padlizsánkrém pirítóssal (V)
Választható főételek:
- Zöldfűszeres, mákos kéregben sült csirkesteak, koktélparadicsom, burgonyapüré
- Vadas marha zsemlegombóccal
- Házilag pácolt ropogós sült első csülök Pékné burgonyával (20-25 perc)
- Bécsi szelet sertésszűzből, vegyes salátával
- Rikottás parajos tortellini sajtmártással (V)
Választható desszertek:
- Dupla csokoládé mousse
- Hideg tejszínes málnás rétes
- Gesztenyés palacsinta csokoládé mártással
5. helyezett: Pesti Disznó Bisztró
Választható előételek/levesek:
- Aszalt szilvás kecskesajt diós morzsában sütve, primőr salátával (V)
- Borjú szűzbe göngyölt comte, alma chutney-val
- Sütőtök krémleves, édesburgonyával és lencsével (V)
- Jókai bableves füstölt csülökkel és friss tejföllel
Választható főételek:
- Erdei gombás pappardelle parmezán tüllel (V)
- Vargányás csirkemell filé gesztenye krémmel és burgonyakrokettel
- Mangalica pörkölt frissen készült házi tarhonyával és házi savanyúsággal
- Füstölt szalonnával göngyölt vaddisznó áfonyás barnamártással és dödöllével
- Sertés tarja, medvehagymás burgonya nudli, pirított gomba, konfitált fokhagyma
Választható desszertek:
- 'Cheese cake' pohárban Bourbon vaníliás meggyszósszal
- Fahéjas szilvás rétes vanília fagylalttal
- Rakott csokis piskóta tejszínes vaníliakrémmel, aszalt szilvával
6. helyezett: Dunacorso étterem
Választható leves/előételek:
- Medvehagyma krémleves, brie sajthab (V)
- Malac császár sonka, zöldlencse saláta
- Fogas galuska, zöldborsó variációk, fehér balzsamecet mártás
Választható főételek:
- Grillezett pisztrángfilé, édesburgonyapüré, tökmagos ruccola saláta
- Cukkini burger szárnyas húspogácsával, kápiapaprika mártás
- Lassan párolt marhanyak, villányi bormártás, szalvétagombóc muffin
- Egészben sült borsos sertésszűz (zabliszttel készült) túrófánk, hagyma kvartett
- Padlizsán gratin, fűszeres paradicsom, angol zeller hab (V)
Választható desszertek:
- Vaníliakrémes matcha tarte, fűszeres eper
- Sacher torta (cukor- és gluténmentes)
- Málnás mascarpone krémmel töltött eclair fánk
7. helyezett: Marangona Konyha
Választható előételek/leves:
- Hízott kacsamáj vaníliás pirított grízzel, saláta szív, málna velő
- Szavas terrine, hagyma mousse, fényezett gombák, muffin
- Fokhagyma cappuccino, fekete kagyló, sáfrány
Választható főételek:
- Bélszín mogyoróvaj szósszal, áfonyás pancake, bok choy
- Fogas, grillezett salsiccia-val, padlizsánkrém, parajgombóc
- Hízott kacsamell, camembert soufflé, füge tatár
Választható desszertek:
- Pisztáciás málnatorta
- Ropogós, belga csokis nugát torta
- Narancsvirágos máktorta
8. helyezett: Trattoria Mamma
Választható előételek/levesek:
- Hideg pulykasült tonhalkrémmel
- Zöldfűszeres pirított gombák friss házi baguetten (V)
- Libanyak leves roppanós zöldségekkel
- Sütőtök krémleves (V)
- Fűszeres paradicsomleves friss bazsalikommal (V)
Választható főételek:
- Pizza Ungherese (paradicsomszósz, mozzarella, kolbász, szalonna, hegyes erős, lilahagyma)
- Sütőtökös rizottó brokkolival, koktélparadicsommal (V)
- Pármai sonkás fettuccine paprikával, rukkolával
- Spagetti tengeri herkentyűkkel
- Zöldséges, áfonyás vaddisznóragu pirított juhtúrós gnocchival
- Fokhagymás sertéssült toszkán babsalátával, burgonyapürével
Választható desszertek:
- Panna cotta szederrel
- Házi sajttorta eperrel
- Forró almatorta vaníliakrémmel
9. helyezett: Macesz Bisztró
Választható leves/előételek:
- Zöldborsó consommé
- Zsidótojás, savanyított lilahagyma
- Marhapofa kocsonya, zöldalma, vizitorma
Választható főételek:
- Vajhal, gránátalma, bok-choy
- Supreme csirkemell, Yafo mártás, burgonyapüré
- Sólet, kacsacomb, főtt tojás
- Borjú szív, vadas, rántott borjúnyelv, pirított maceszgombóc
Választható desszertek:
- Flódni, almahab
- Csokoládés-mogyorós Baklava, csokoládé mousse, pillecukor
10. helyezett: Jégkert Cafe
Választható előételek/levesek:
- Borsos angol hátszín vöröslencsés rukkolás salátával
- Fácánleves házi vargányás raviolival
- Sültpaprika krémleves pestóval (V)
- Rákkal és juhsajttal töltött avokádó
Választható főételek:
- Vajas tésztában sült szűz diós póréhagyma tortával
- Bőrös fogasfilé parajos rétessel
- Grillezett bélszín sült bébikukoricával, parázsburgonyával
- Indiai zöldséges töltött palacsinta, sáfrányos rizzsel (V)
Választható desszertek:
- Mézes puszedlibe forgatott túrógombóc eperrel
- Kávés karamell torta
- Citrusos joghurttorta, mascarpone habbal
- Narancsos csokoládéhab
TOP 5 ÉTTEREM – 4.900 Ft-os Prémium menükategória
1. helyezett: Manna Lounge & Étterem
EXTRA: Wecome drink
Amuse Bouche - üdvözlet a konyháról
Választható levesek/előételek:
- Pho Tai Saigon leves
- Csicsóka krémleves Castello sajttal, körte, dió (V)
- Kecskesajt saláta, pirított sous-vide kacsamáj
- Szójás préselt császárhús, tavaszi tekercs, tamarind chutney
- Füstölt hering zserbó, joghurtos céklahab
- Római levelek, kumato paradicsom, retek, spárga, bazsalikomkenyér chips (V)
Választható főételek:
- 'Paprikás csirke', juhtúrós pirított specli
- Lassan sült malaccsülök, lilakáposzta püré, baconös szalvéta gombóc
- Konfitált bárány, mini padlizsán, tzatziki zselé, jus
- Érlelt Argentin hátszín, batáta, guacamole
- Fekete tőkehal lazaccal, bébi polip, pirított tarlórépa püré, medvehagyma espuma
- Kápiás rizottó, grillezett pak choy, zöldség jus (V)
Választható desszertek:
- Csokoládé mousse, grillázs, ganache
- Mandulás desszert, szilvatükör, köles keksz
2. helyezett: Mészár Steak Kitchen
Választható előétel/levesek:
- Kapris Angus marhatatár kenyér chipsszel
- Fehérboros cukkini krémleves kecskesajtos ropogóssal (V)
- Sült csirke leves kacsatepertővel és csírákkal
Választható főételek:
- Vargányával, paradicsom concasse-val töltött burgonyalepény, zöldborsóhajtás (V)
- Füstös chilivel grillezett lazac gránátalmás jázmin rizzsel és hal veloute-val
- Libamájjal töltött jérce 'csülök' zelleres almával és habos burgonyával
- Fekete Angus magas hátszín, parajos gratinírozott burgonya, rózsaborsos szedermártás
Választható desszertek:
- Konyakos aszalt szilvás túró mousse vörösbor-karamellel
- Tokaji aszús kakukkfüves alma 'kolbász' fügemustárral
- Narancsos belga csokoládétorta aranymorzsával
3. helyezett: Gundel Étterem
Választható előételek/leves:
- Klasszikus Gundel-libarilette libamájjal és fügevariációkkal
- Mézes kecskesajt bonbonok szilvával, birsalmával és körtével (V)
- Szarvasgomba cappuccino (V)
Választható főételek:
- Fogas Gundel Károly módra (1910) pirított parajjal és spárga veloutével
- Egészben sült báránygerinc és bárány lábszár, tört lilaburgonya, lilahagyma püré
- Klasszikus tepsis kacsacomb savanyú káposztával és törtburgonyával
- Rogyasztott gomolyasajt sült gyökérzöldségekkel és tarlórépával (V)
Választható desszertek:
- Hideg desszertválogatás (Klasszikus crème brûlée; Mogyoróhab, kávékrém ropogós tejszínhabbal; Gundel csokoládé-málnaszelet, citrus kivonat /liszt nélkül készítve/)
- Meleg desszertválogatás (Frissen sült rétesek; Klasszikus Gundel palacsinta; Csokoládéláva málnakrémmel)
- Klasszikus Gundel Palacsinta
4. helyezett: Budai Gesztenyés Nagyvendéglő (Budakeszi)
EXTRA: Ajándék welcome drink (Rozé frizzanté)
Amuse Bouche - Marinált lazac tatár fekete retekkrémmel és bacon chips-el
Választható előételek/levesek:
- Zöldséges árpagyöngy saláta grillezett orda sajttal és sörredukcióval (V)
- Füstölt vajhal pármai sonkába tekerve, vaníliás paradicsommal és salátával
- Kapros nyúlvetrece túrógombóccal
- Gyömbéres répaleves petrezselymes grízpudinggal és joghurtkrémmel (V)
Választható főételek:
- Göngyölt tanyasi csirke combja szegfűgombával, zöldborsókrémmel és bébirépával
- Mangalica szűz sült édesburgonyával és vaníliás dohány jus-vel
- Párolt marhapofa aszalt paradicsomos búzarizottóval és friss bébi spenóttal
- Grillezett lazac zöldséges quinoával és házi, zöldfűszeres joghurtkrémmel
- Korianderes sült zöldség rizstésztába tekerve, szójás mogyoróval (V)
Választható desszertek:
- Narancsos csokoládé mousse diógrillázzsal
- Cseresznyés máktorta
- Somlói, ahogy mi gondoljuk
- Lime-os ibolya-mousse málnafagylalttal
5. helyezett: Fire Churrascaria Steakhouse
Választható előételek/levesek:
- Kéksajtos spenót mousse, ruccola, körte tatár (V)
- Rák tatárral töltött mini sajtroló, freeze, padron paprika
- Rántott tojás, répa textúrák, madársaláta
- Verjus zöldsaláta, szőlő, dió, goji (V)
- Füstölt báránygulyás
- Vaníliás zeller consommé, eper-kápia tatár (V)
Választható főételek:
- ’Főétel 1’: Zelleres -csalános gnocchi, rántott mozzarella (V)
- ’Főétel 2’: Szépia paella, kék kagyló, vizi torma
- ’Főétel 3’: Kardokon szervírozott, faszénen sült húsok
> Szárnyas (Zöldfűszeres csirkemell, Cheddar sajtos csirkecomb filé, Édes-Chilis csirkeszárny, Kacsaszív, Szárnyashús pogácsa)
> Sertés (Házi kolbászkák, Sertés szűz)
> Marha (Maminha, Cupim (Zebu marha púp), Sajtos hamburger)
> Vad (Szarvas comb pestós morzsában)
Választható köretek a ’Főétel 3’-hoz:
- Kacsazsíros burgonyapüré
- Zöldfűszeres hasábburgonya
- Brazil rizs
- Feta sajtos pirított polenta
- Friss kevert saláta
Választható szószok a ’Főétel 3’-hoz:
- Gomba
- Jalapenos chedddar sajt
- Chimichurri verde
- Zöldbors
- Pezsgős eper
Választható desszertek:
- Madártej, sós karamell
- Csokoládé fondü
- Praliné crocant csokoládé mousse, amarena meggy
Asztalfoglalás március 29. (szerda) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül.
Szólj hozzá!
Címkék: vacsora ebéd étterem hét 3 fogás
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.