2025.10.28. 23:19
A 2025. november 14-23. közötti Étterem Hét 'EXTRA' közönségdíjas éttermeinek menüajánlatai!
Az októberi Étterem Hét 220 résztvevő étterméről 5.100 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A Vendégek véleménye alapján 4 budapesti, illetve 4 országos összesített toplistát alakítottunk ki.
Az Étterem Hét EXTRA programon az alábbi vendéglátóhelyek indulnak:
-> Budapest TOP 5 – Michelin ajánlott kategóriában
-> Országos 1. helyezett étterem – Michelin ajánlott kategóriában
-> Budapest TOP 5 – 10.900 Ft-os Exkluzív kategória
-> Budapest TOP 5 – 8.900 Ft-os Prémium kategória
-> Budapest TOP 3 – 6.900 Ft-os kategória
-> Országos 1. helyezett étterem – 10.900 Ft-os Exkluzív kategória
-> Országos 1. helyezett étterem – 8.900 Ft-os Prémium kategória
-> Országos 1. helyezett étterem – 6.900 Ft-os kategória
November 14. és 23. között a DiningCity megrendezi az Étterem Hét EXTRA programot, mely keretében még extra 10 nap erejéig tudják a Vendégek kipróbálni az októberi Étterem Hét közönségdíjas éttermeinek győztes, 3 fogásos menüajánlatait, méghozzá változatlan árakon!
A menük és az árak tehát ugyanazok lesznek, mint az októberi héten.
Alább mind a 22 étteremnél feltüntetjük a pontos menüsort.
(A menük a szezonalitástól függően minimálisan változhatnak.)
Asztalfoglalás november 5. (szerda) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül érvényes.
Budapest TOP 5 – Michelin ajánlott kategóriában
1. helyezett: Textúra Étterem
EXTRA: a menüsorok előtt kínáljuk:
Kovászos kenyér és habosított vaj; 1 üveg Nordaq víz
Választható előételek/leves:
- Malacfül, cukkínisaláta, chili olaj
- Pisztráng, póréhagyma, kapribogyó (+500 Ft)
- Karfiol, gorgonzola, oliva (vegetáriánus)
- Savanyúkáposzta leves, mangalicapofa, fodroskel
Választható főételek:
- Csirkemell-katsu, sárgarépa-curry, kínai kel saláta, dukkah
- Tokhal paprikás, juhtúrós galuska, tejfölhab (+1.000 Ft)
- Csúcsos káposzta, vargánya, parmezán (vegetáriánus)
Desszert:
- Karamell, szezámmag, banán
3 fogás (Előétel + Főétel + Desszert) - 10.900 Ft/fő (15% szervizdíjat tartalmazza)
4 fogás (Előétel + Leves + Főétel + Desszert) - 14.900 Ft/fő (15% szervizdíjat tartalmazza)
5 fogás (Előétel + Leves + Meglepetés Fogás + Főétel + Desszert) - 19.900 Ft/fő (15% szervizdíjat tartalmazza)
2. helyezett: Cut & Barrel Salumeria – Vineria
EXTRA: A Ház borajánlata – 3 tételes borsorok. További részletek a menüsorok alatt.
„A” menü – 5 fogás:
- Charcuterie – Ház specialitása - Helyi alapanyagokból, ősi recept alapján, általunk készített házi felvágottjaink, frissen készült házi kenyérválogatásunkkal tálalva
- Taco lazaccal és guacamole-val - Lazac tataki, szezámmag, guacamole, szójakaramell, kukorica taco
- Tira de Asado - 800 g argentin stílusú, keresztirányban vágott marha rövidkaraj ropogós steak-burgonyával és chimichurrival
- Sült tej - Hagyományos chilei sült tejpuding karamellizált tetőréteggel, belül lágy krémmel
- Chajá (tradicionális uruguayi sütemény) - Hagyományos dél-amerikai réteges desszert piskótával, dulce de leche-vel, habcsókkal, sárgabarack sorbettel
„B” menü – 6 fogás (+5.000 Ft):
- Charcuterie - A ház specialitása - Helyi alapanyagokból, ősi recept alapján, általunk készített házi felvágottjaink, frissen készült házi kenyérválogatásunkkal tálalva
- Hamachi, cékla, joghurt - Friss hal szeletek céklasalátával, könnyű joghurt habbal tálalva
- Trilogía de Cerdo – A ház specialitása - Malaccsászár, „cochinita pibil” sült tésztafalat, malacpástétom
- Parrillada - Grillezett csirke, chorizo, borda, marhahús, steak burgonyával és friss szezonális salátával
- Kókusz & maracuja - Trópusi desszert krémes kókuszalappal és maracujával
- Csokoládé & Pacharán - Gazdag csokoládé desszert, pacharánnal (spanyol kökénylikőr) ízesített csokoládészósszal
3. helyezett: Szaletly Vendéglő és Kert
Választható leves/előételek:
- Palóc gulyás tejföl habbal, kaporpesztóval
- Pisztáciás vaddisznópástétom fermentált meggyel és friss kenyérrel
- Padlizsánfogás misoval és szezámmal (Gluténmentes, Laktózmentes; Vegán)
Választható főételek:
- Kijevi jércemell vajas burgonyakrémmel és petrezselyem salátával
- Lazacos rétes rukkolás burgonyahabbal és chimichurri-val
- Kemencés karfiol karfiolhabbal, tahini szósszal és égetett vajas krutonnal (V)
Választható desszertek:
- Tokaji desszert
- Őszi álom
- Guinness sörös sajttorta
4. helyezett: Felix Kitchen & Bar
Választható előételek/leves:
- Csípős lazac, ropogós rizs, ponzu szósz
- Quinoa, avokádó, citrusok, yuzu vinaigrette (V)
- Libamáj terrine, birsalma (+2.500 Ft)
- Burrata royale, cékla, paradicsom, Castillo de Canena olívaolaj (V) (+3.000 Ft)
- Sütőtök krémleves, kandírozott gesztenye, thai citromfű (V)
Választható főételek:
- Csirke picatta
- Borjú húsos canelloni, parmezán, szarvasgomba
- Parmigiana - Olasz rakott padlizsán (V)
- Sous vide kacsamell, répa, cékla, kakaó (+3.000 Ft)
- Polip, füstölt japán padlizsán, szója aioli (+4.000 Ft)
- Bélszín steak 150 g, burgonyapüré, zöldbors mártás (+5.000 Ft)
Választható desszertek:
- Aranygaluska, dió, vanília mártás, sós karamell fagylalt (2 fő részére szóló desszert VAGY +3.000 Ft / 1 fő)
- Tiramisu (2 fő részére szóló desszert VAGY +3.000 Ft / 1 fő)
- Csokoládé ganache, brownie, fagylalt
- Joghurt mousse, yuzu sorbet, Granny Smith alma
- Répatorta (glutén-, laktóz- és cukormentes)
5. helyezett: Costes Downtown Étterem
A menüsor előtt:
Welcome Snack; Kenyér és vaj
Előétel: Répa, gyömbér, bazsalikom
Leves: Burgonyaleves, füstölt kecskesajt
> VAGY a leves opcionálisan cserélhető -> Kacsamáj, sárgabarack, tokaji bor (+5.000 Ft)
Halfogás: Lazac, édeskömény, mángold, füstölt vaj mártás
Főétel: Sertésszűz, polenta, laskagomba
> VAGY a főétel opcionálisan cserélhető -> Marha bélszín, polenta, laskagomba (+8.500 Ft)
Desszert: Étcsokoládé, körte, karamell
Petit Four
3 fogás (Leves + Főétel + Desszert) - 10.900 Ft/fő (15% szervízdíjat tartalmazza)
4 fogás (Előétel + Leves + Főétel + Desszert) - 14.900 Ft/fő (15% szervízdíjat tartalmazza)
5 fogás (Előétel + Leves + Halfogás + Főétel + Desszert) - 19.900 Ft/fő (15% szervízdíjat tartalmazza)
Országos 1. helyezett étterem – Michelin ajánlott kategóriában
1. helyezett: A Konyhám Stúdió 365 (Fonyód)
EXTRA 3+1= Ez az étterem a 3 fogásos Étterem Hét menü mellé + 1 fogást ad ajándékba!
’A’ menü:
- Fogadó falat
- Mini tépett kacsaburger, libamájas majonéz
- Vaddisznó "lasagne", édesburgonya, gombák
- Almás rétes by A Konyhám
’B’ menü:
- Fogadó falat
- Burrata, füge bazsalikom pesto
- Lazac, spenótos szalvétagombóc, bébispenót, korianderes hollandi
- Rántott túrógombóc
’C’ menü: (Vega, Vegán)
- Fogadó falat
- Tavaszi tekercs
- Karfiol trió
- Mogyorós frangipán, leveles tésztában, birsalma
Budapest TOP 5 – 10.900 Ft-os Exkluzív kategória
1. helyezett: Andrássy Garden
Étlapváltás miatt az Andrássy Garden menüsora némiképp változott az októberi menüsorhoz képest.
Választható előételek/levesek:
- Andrássy Garden saláta | quinoa | körte | mandula ropogós | aszalt vörösáfonya (V)
- Kacsamáj pástétom | körte chutney | mogyoró | kalács (+2.000 Ft)
- Füstölt sertésnyelv és csülök kocsonya | torma | grillezett citrom | rozskenyér
- Lángos | tejfölhab | haraszti kemény sajt | szarvasgomba pesto (V)
- Gulyásleves | rusztikus kovászolt kenyér
- Napi leves
Választható főételek:
- Szarvasgerinc | vaníliás karfiolkrém | fekete gyökér | szalmakrumpli | cseresznyeszilva jus (+3.000 Ft)
- Süllő paprikás | daragaluska | paprika mártás | csemegeuborka | sült póréhagyma
- Pacalpörkölt rántva | sült fokhagymás burgonyapüré | savanyított cseresznyepaprika | gyöngyhagyma
- Sertéspofa vadasan | hajdina | téli répa | kolbász csipsz
- Tortellini | sütőtök | szerecsendió | amaretti keksz | kemény érlelt sajt (V)
- Finomfőzelék | vörösbabfasírt | pirított kesudió | almafafüst (V)
- Rozé kacsamell | véreshurka rántva | cékla rizottó | zöldalma | dió (+2.000 Ft)
Választható desszertek:
- Máglyarakás - Sült alma | barackkrém | tojáshab
- Brownie - Füge kompót | mézes pekándió fagylalt
- Birs tökmag - Tökmagkrém | birsalma | berkenye zselé
- Sajt terrine - Gomolya sajt | szőlőkrém | tökmagropogós
2. helyezett: Flyby Steakhouse (Budaörs)
EXTRA: A menü mellé kérhető kedvezményes borsor is (3 x 1dl): 4.900 Ft/fő áron (az ár tartalmazza az ÁFA-t, és a szervizdíjat).
A 3 fogásos menü előtt:
Amuse Bouche - üdvözlet a konyháról
Választható levesek/előételek:
- Sáfrányos kacsaraguleves, pirított sós mogyoró
- Citrusos-gyömbéres édesburgonya-krémleves, mangalicasonka-ropogós (Vegetáriánus fogásként is kérhető)
- Királyrák carpaccio, avokádókrém, paradicsomos kenyérchips
- Marhatatár, savanyított zöldségek, fűszervaj, házi kovászos pirítós (+ 1.900 Ft)
Választható főételek:
- Céklafasírt, langyos quinoa saláta, szójabab, gránátalma (V)
- Rózsaszín kacsamell zöldfűszerkéreggel, árpagyöngyrizottó, vaníliás karottakrém
- Konfitált sertéstarja, káposztás rakott csusza, gyöngyhagymás jus
- Dél-amerikai Angus hátszín, burgonya „Pékné”, vargányaragu (+4.900 Ft)
Választható desszertek:
- Meggyel töltött csokoládé-ganache, mandulapiskóta
- Almatorta, diós muscovado karamell, vanília
3. helyezett: Tapassio
EXTRA: A Ház borajánlata 4.900 Ft +13,5 % szervízdíj/fő. A borsor 3 pohár bort tartalmaz.
"A" menü - 10.900 Ft/fő:
- Csípős, paradicsomos feketekagyló
- Pescaditos fritos - Sült tengeri apróhal
- Muhammara - Paprikakrém dióval és gránátalmával
- Gambas Pil-Pil - Tigrisrák paprikával és fokhagymával
- Sült Padrón paprika
- Csípős bébi - polip nápolyi módra
- Pulpo a la Gallega - Polip, burgonya, oliva olaj, paprika
- Tonhal tataki szezámmagba forgatva
- Partisan gelato
- Baszk sajttorta birsalma öntettel
"B" menü - 11.900 Ft/fő:
- Tonhal tatár krémsajttal és cukkinivel
- Serrano sonkás és jalapenos krokett
- Csípős, paradicsomos feketekagyló
- Marha carpaccio tonhalkrémmel, rukkolával és dióval
- Csípős, vörösboros bébi-polip
- Gnocchi gorgonzolával, serrano-val és dióval
- Gambas al ajillo - Fokhagymás tigrisrák
- Diana steak - Hátszín konyakos erdei gombamártással
- Kókuszos pannacotta erdei gyümölcs öntettel
- Partisan gelato
4. helyezett: Vadrózsa Étterem
A 4. fogás, azaz bármely választott előétel ára (előétel, leves, főétel, desszert):
+2.000 Ft, mely összeg az ÁFA-t és a szervizdíjat is tartalmazza.
Választható előételek (opcionálisan választható fogás +2.000 Ft):
- Libamáj brülée sárgabarack chutney-val, ropogós vajas kaláccsal
- Mozzarella caprese házi pesto-val (V)
Választható levesek:
- Derített tárkonyos ürügulyás házi csipetkével
- Sütőtökös édesburgonya leves kókusztejjel és pirított tökmaggal (V)
Választható főételek:
- Fűszeres Vadrózsa-pecsenye velős borjúmáj raguval, hagymás törtburgonyával, házi savanyúsággal
- Kacsamell kétkáposztás rétessel, aszalt szilvás jus-vel
- Erdei gombás rizottó parmezán forgácsokkal (V)
Választható desszertek:
- Mákos-diós rakott palacsinta rumos puncsmártással
- Epres panna cotta
5. helyezett: Agos Étterem
Választható levesek/előétel:
- SÜLT ZELLERKRÉM LEVES | lazac tatár | pippin alma | angol zeller
- KECSKESAJT MOUSSE | birsalma | cékla | hajdina ropogós (V)
- FÜSTÖLT KACSAMELL CARPACCIO | körte | pekán | endívia
Választható főételek:
- SÜTŐTÖKÖS PAPPARDELLE | tökmagolaj | savanyított dinnye | Tête de Moine (V)
- SÁFRÁNYOS RIZOTTÓ OSSO BUCO | parmezán | vörösbor | lila hagyma (+3.490 Ft)
- BBQ ANGUS OLDALAS | ananász salsa | La Ratte burgonya | pikáns jus
- SKÓT LAZAC STEAK | fekete kel | mángold | paszternák
Választható desszertek:
- MADÁRTEJ
- ÁFONYÁS SAJTTORTA
- SOMLÓI GALUSKA
Budapest TOP 5 – 8.900 Ft-os Prémium kategória
1. helyezett: The Station (Mercure Budapest Castle Hill)
EXTRA: meglepetés borsor - 4.500 Ft.
A 3 fogásos menü előtt:
Amuse Bouche - üdvözlet a konyháról
Választható előételek/leves:
- Borjúnyelv rillette pankóbundában, uborka-jégcsapretek kimcsi, aioli
- Pásztorsaláta, lágy kecskesajt vagy vegán sajt, gránátalma, bazsalikom püré (V)
- Garnéla Kibbeh, sóban eltett citrom, mangó-papaya saláta
- The Station Pozole Verde (mexikói jellegű csirkeleves)
Választható főételek:
- Halibut filé ‘toast’, lazacikrás velouté, fekete tintahalrizottó
- Dragon Steak (marhahátszín), gyökérgánica, gulyásmártás, forrázott zöldek
- Kacsamáj roston, zsályás házi szélesmetélt, vargánya, parmezánropogós
- Töltött sült kápia, vöröslencse, tapenade, articsóka espuma (V)
Választható desszertek:
- Noir szelet
- Málna, lime mousse torta
- Őszi fügés desszert
2. helyezett: Macesz Bistro
Választható előételek/leves:
- Cékla hummusz, kecskesajt krokett (V)
- Lazac gravlax, zöldfűszeres joghurt, sós citrom
- Macesz ízelítő (kacsamájas tojáskrém, füstölt kacsamell, ineresz, zöldségek)
- Kacsamájpástétom, körte (+2.000 Ft)
- Kacsaerőleves, maceszgombóc
Választható főételek:
- Linguini, sültpaprikakrém, saláta, pekándió (V)
- Fogasfilé, citromvajas rákragu, kapor velouté, burgonya
- Kacsamell, házi gnocchi, sütőtök püré, tökmagmajonéz
- Sólet, kacsacomb, tojás
- Konfitált báránylapocka, sülthagymakrém, paszternák (+2.500 Ft)
- Szarvasgerinc 'vadas', répakenyér, szalmazöldség (+3.000 Ft)
Választható desszertek:
- Flódni, almahab
- A mi somlóink
- Pisztáciás babka
3. helyezett: Promontor Kertvendéglő
Választható előételek/levesek:
- Sült kacsamáj saját zsírjában melegen, kovászolt kenyérrel, pácolt lilahagymával (+1.000 Ft)
- Rilette csattos üvegben pirítóssal és savanyúsággal
- Padlizsánkrém csattos üvegben pirítóssal és savanyúsággal
- Marinált cékla, zöld salátával, kecskesajtos dresszinggel (+1.000 Ft)
- Babgulyás tejföllel
- Csésze Promontor húsleves fazékban grízgaluskával, zöldségekkel és marhanyakkal
- Gombaleves, de nem tejfelesen
Választható főételek:
- Rablóhús, fóliás burgonyával, snidlinges fokhagymás tejföllel
- Grillezett kecskesajt salátával, gyümölcs chutney-val, dresszing salátával (+1.000 Ft)
- Fokhagymás sült tarja, füstös kápiakrémmel és házi tepsis burgonyával
- Szarvaspörkölt áfonyával és burgonyagombóccal (+1.000 Ft)
- Kacsacomb káposztás cvekedlivel
- Bécsiszelet lapály sertés hosszú karajából pirított szalonnás burgonyasalátával "ahogy Grinzingben szeretik"
- Cheddarral, baconnel, kápiával és pepperonival töltött jércemell rántva, burgonyapüré és sült szívsaláta
- Promontor Angus burger
Választható desszertek:
- A legendás császármorzsánk serpenyőben, házi szilvalekvárral
- Fordított túrógombóc, cukros, házi tejföllel
- Somlói galuska
4. helyezett: Il Pastaio Ristorante and Bar
EXTRA: ital fogyasztás után 10% kedvezmény!
Választható előételek/levesek:
- Quattro Formaggi - Kemencés 4 sajt krémleves házi cipóban, sült salsiccia falatkák, illatos kakukkfű, karamellizált kukorica
- Duo: Porcini e Pomodoro - Bruschetta, rozmaringos vargánya, parmezános krémmártás, szarvasgombaolaj + Bruschetta, bazsalikom, fokhagyma, paradicsom falatkák, zöld fűszerolaj (V)
- Insalata e Camembert - Kerti saláta, paprika, zellerszár, paradicsom, grillezett camembert sajt falatkák, karamellizált füge, sütőtök, pirított szeletelt mandula, áfonyás dresszing (V)
- Cozze Piccante - Fekete kagylók, fehérborral forralt paradicsom, bazsalikom, illatos kerti fűszerek, chili, frissen sült gyökérkenyér
- Tagliere Toscana - Fokhagymás rozmaringos focaccia, olasz szalámi, pármai sonka, gorgonzola, taleggio, rukkola, aszalt paradicsom, olíva bogyó, extraszűz olívaolaj (+1.990 Ft)
- Tartare con Concasse - Bruschetta, Angus bélszíntatár, paradicsomos paprika concasse, napon aszalt paradicsom, kerti zöld fűszervaj, reszelt parmezán (+1.990 Ft)
Választható főételek:
- Pollo - Ravioli, ricotta, rosé krémszósz, zsályás jérce falatkák, Pinot Grigio, spenót, parmezán, sült rukkola, bazsalikom olaj
- Maiale - Dijoni mustáros sertésszűz szeletek, sült szalonna köntös, Chianti jus, cheddar sajtos kemencés burgonya
- Porcini e olio Tartufo - Rizottó, rozmaringos vargánya, szarvasgombaolaj, fűszeres tejszín, parmezán (V)
- Pizza Parmense Gourmet - Paradicsom szósz, mozzarella, pármai sonka, gorgonzola, füge, rukkola, parmezán
- Salmone e spinaci - Vaslapon sült citrusos mézes lazac steak, gorgonzolás paraj velouté, sütőtökös burgonyapüré (+2.900 Ft)
- Gamberoni con Crema piccante - Fettucine Alfredo, csípős fokhagymás királyrák, parmezán, fűszer olaj (+2.900 Ft)
Választható desszertek:
- Caffé dolce - Tiramisu, rumos gesztenye krém, belga csokoládé öntet, hócukor, menta
- Crépe con Gelato alla Mandorla - Illatos francia palacsinta, mandula fagylalt, karamellizált Grand Marnier öntet, hócukor, citromfű
- Croccante e Amarena - Creme brulée, konyakkal flambírozott meggy
5. helyezett: Apacuka Kávéház Étterem
Választható előételek:
- Grillezett kecskesajt vajon pirított gofrival, mascarponés málnával (V)
- Citromfüves-korianderes karfiol krémleves, rákszirom
- Bélszín carpaccio konfitált paradicsommal, rukkolával, parmezánnal (+1.000 Ft)
- Hízott kacsamáj pástétom fügés hagymalekvárral, pirított mini brióssal (+1.000 Ft)
Választható főételek:
- Kéksajttal és dióval töltött jércemell feketeerdei sonkában sütve, vaníliás burgonyakrémmel és karamellizált nektarinnal
- Császárszalonnába sült sertésszűz rókagomba pörkölttel, kolbászos juhtúrós tiroli rétessel
- Rosé kacsamell vörös pesztós sült nudlival, parmezán krémmel és sültpaprika lekvárral (+1.000 Ft)
- Grillezett lazacfilé mascarponés homármártással, parajos-parmezános arancinivel, fokhagymás bébispenóttal (+1.500 Ft)
- Ricottás ravioli paradicsom pesztóval, rukkolával, parmezánnal (V)
Választható desszertek:
- Sajttorta, sós karamell, málna
- Túrógombóc házi morzsában, cukros tejföllel
- Törökmogyorós csokoládé mousse málna zselével (Gm, Cukormentes, Vegán)
Budapest TOP 3 – 6.900 Ft-os kategória
1. helyezett: Scruton Bistro and More
Választható levesek/előétel:
- Kacsahúsleves májgombóccal, shiitake gomba, gyömbér, újhagyma, cukorborsó
- Szarvasgombás gombakrémleves, miso pasta, puffasztott quinoa, gorgonzolamousse (V)
- Hortobágyi húsos palacsinta, szarvascomb, újhagyma, kaliforniai paprika, borókabogyó
Választható főételek:
- Kacsacomb sütőtökpürével, zöldfűszeres sült rizzsel, jus, tökmag
- Sült császárhús savanyúkáposzta velouté-val, miso paszta, füstölt kolbász, jus, beluga lencse
- Lazac polentával, zöldfűszeres mártással, brokkoli, kukoricadara
- Ricottás-parajos gnocchi, Grana Padano, fokhagyma (V)
Választható desszertek:
- Scruton alma - fahéjas szőkecsokoládé-mousse, almaragu, diós praliné piskóta
- Sütőtökös sajttorta - krémsajtmousse, pekándiós linzer, karamellizált pekándió
- Vegán kókuszos csokoládétorta - tonkababos kakaós piskóta, kókuszkrém, tonkababos csokoládé ganache
2. helyezett: A38 Bistro
Választható előételek/levesek:
- Rántott hortobágyi húsos palacsinta paprikamártással, tejföllel (Laktóz, Glutén, Tojás)
- Füstölt tokhal koktélparadicsomos quinoával, citrusos vinaigrettel és gránátalmás salátával (Glutén, Mustár, Hal) (+1.000 Ft)
- Tárkonyos vadragu-leves újhagymával és sós citrommal (Laktóz, Zeller)
- Birsalmás gesztenyekrémleves fekete erdei sonka chips-szel (+1.500 Ft)
Választható főételek:
- Sertéspofa pörköltszafttal, pirított burgonyával és savanyított retekkel (Laktóz)
- Kacsamájjal és serrano sonkával töltött pankó morzsás jércemell burgonyapürével, pirított pak choi és fekete gyökér (Laktóz, Glutén, Tojás) (+1.500 Ft)
- Kapris halibut barnavajas karfiolpürével sült céklákkal (Laktóz, Hal) (+2.000 Ft)
- Supreme csirkemell mascarpones céklás rizottóval (Laktóz, Diófélék, Szulfitok)
- Gombás gnocchi, szarvasgombás szósszal, pecorinoval (Laktóz, Glutén, Tojás)
Választható desszertek:
- Túrógombóc édes tejfölkrémmel, málnaöntettel (Laktóz, Glutén, Tojás, Diófélék)
- Fehércsokoládés 'mille-feuille' kardamonos szilva coulis-val (Laktóz, Glutén, Tojás)
- Körtés vaníliás panna cotta
3. helyezett: HedoBar & Kitchen (Pilisvörösvár)
Választható leves/előételek:
- Hideg Uborkaleves - Marinált uborka, kapor (V)
- Grillezett répa - Méz, kecskesajt, tökmag (V)
- Francia marhatatár - Uborka, kapribogyó, magos mustár, füstölt tojássárgája, worchester, savanyított fokhagyma
- Sült velős csont - Parmezán sajt, lilahagyma, petrezselyem, pirítós
Választható főételek:
- Gomba nyárs grillezve - Szója, miso, póréhagyma, borban párolt sült káposzta, puffasztott amaránt (VG)
- Csirke Supreme - Citromos sült római saláta, hajdina, égetett narancs
- Mustáros tarja - Pirított-lapított parázsburgonya, fokhagymás jus, fokhagyma ropogós, kápia & citrom frissítő
- Házi készítésű széles metélt - Erdei gomba, pecorino, tejszín, aszalt paradicsom (V)
- Ázsiai sertésoldalas - Hideg pácolt udon tészta, koriander, szezám, ázsiai uborkasaláta
Borjú bécsi - Waldorf saláta
- Hedo burger házi hasábburgonyával - Házi buci, kakukkfüves marhahús, remulád, cheddar, lyoni hagyma
Választható desszertek:
- Citrusos madártej bodzával
- Mákos Nudli
- Pirított körte, kávés étcsokoládé, rizsfagylalt - Törökmogyoró & vajas crumble
Országos 1. helyezett étterem – 10.900 Ft-os Exkluzív menükategória
La Vie Gourmet Restaurant (Hévíz)
Választható levesek:
- Kacsa eszencia, töltött tészta, pirított laska
- Hokkaido tök leves, fekete retek, zöldség spagetti (V)
Választható főételek:
- Kacsamell, rizottó erdei gombával, spenót (sült kacsamájjal rendelve + 2.600 Ft)
- Házi gnocchi, aszalt paradicsom, friss kecskesajt (V)
- Vadas mangalica filé, pirított szalvéta gombóc, füstös répa
Választható desszertek:
- Dió, fehércsokoládé, gyömbér, mogyorós ropogós
- Mangó, kókusz, karamella
Országos 1. helyezett étterem – 8.900 Ft-os Prémium menükategória
Lavender Terasz (Balatonvilágos)
Választható előételek/leves:
- Kacsamáj brülée – pisztácia, kalács (szulfit, glutén, tojás, laktóz, magvak)
- Szarvas consommé – erdei gombák, tortellini (gomba, glutén, tojás, zeller)
- Céklás hummusz – friss naan kenyér (allergének: glutén, szezám) (Vegán)
- Lavender Tatár beefsteak, kerti zöldségek (glutén, laktóz, mustár, szulfit)
Választható főételek:
- Namíbiai zebu rib-eye steak VAGY Bélszín steak + portobello gomba, gratin burgonya, chimichurri mártás (gomba, laktóz, szulfit) (gluténmentes)
- Fogasfilé roston – pirított mandula, őszi roppanós zöldségek (hal, magvak, zeller) (glutén és tejmentes)
- Rántott jércemell – napon szárított paradicsommal és feta sajttal töltve, krémes burgonyapüré, ázsiai uborkasaláta (glutén, tojás, laktóz, szulfit)
Választható desszertek:
- Mini mix desszertválogatás - lavender macaron · epres bodzahab · kardamomos csokoládé mandula ropogóssal (glutén, laktóz, tojás, magvak)
- "Szép Heléna" - tonkababos karamellás körte desszert (glutén, laktóz, tojás, magvak)
- Kókuszos tejberizs - mangó coulis (tejmentes, gluténmentes, cukormentes) (allergénektől mentes)
Országos 1. helyezett étterem – 6.900 Ft-os menükategória
Kozárdi Kamra (Kozárd)
A 3 fogásos menü előtt:
Amuse Bouche - Fetakrém
Választható előételek/levesek:
- Házi Kencéink (padlizsánkrém, fetakrém, tonhalkrém) tortilla chips-szel
- Kacsa rilette csatos üvegben, lilahagyma lekvárral, kovászos pirítóssal (+1.500 Ft)
- Narancsos batáta leves (V)
- Fácánleves
- Palócgulyás Bárányhúsból (+900 Ft)
Választható főételek:
- Cordon bleu csirkemellből, habos burgonyapürével
- Ropogós császárhús, marinált kelkáposzta, zellerkrém
- Lassan készült tarja dödöllével, falusi sonkamártással (+1.500 Ft)
- Kéksajtos gnocchi, parmezán chips, baby spenót (V)
- Bundázott karaj burgonya salátával
- Vadpörkölt burgonya fánkkal
- Vadas szalvétagombóccal (+1.300 Ft)
- Lazac céklás rizottóval, friss tormával
- Csirke steak, karamellizált körte rukkolával, kandírozott dió
Választható desszertek:
- Túrógombóc
- Somlói pohárkrém
- Mákos nudli, meggy zselével
Asztalfoglalás november 5. (szerda) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül.
Szólj hozzá!
Címkék: étteremhét étterem hét Étterem Hét ettemer het etterem het Étterem hét etteremhet
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
