1_1.jpgTavaly év végén sikerült belekóstolnunk a vidéki éttermek legjobbjaiba, most így év elején arra gondoltunk, hogy hagyjuk az éttermeseket is pihenni, és egy másfajta gasztroélményt keresünk. A Ráday utcában rábukkantunk Budapest egyik legkisebb, de annál nagyszerűbb gasztroüzletére. A csak egyszerűen Szalámiboltra elkeresztelt kis szentély meglepően nagy választékkal bír. Olyan különlegességeket tudunk itt kóstolni és vásárolni, mint: liba-, kacsa-, nyúl-, kecske, hal-, mangalica-, szarvas-, szürkemarha-, bika-, vagy őzszalámi.

A fentiek mellett ugyanilyen széles választékú kolbászválogatást is találunk. A nagyon kedves eladó Hölgy rendkívül figyelmesen és türelmesen áll hozzá a vevőkhöz, még az olyanokhoz is, mint mi, akik fél órát, vagy még többet is képesek vagyunk töprengeni és kóstolgatni a szalámikat-kolbászokat, mielőtt nagy nehezen kiválasztjuk, hogy mit szeretnénk megvásárolni. Persze az normális dolog, hogy a vevő az első, de itt tényleg így is érezzük, itt tényleg így is van.

Így néz ki ez a pici üzlet kívülről:2_2.jpg

 

És ilyen belülről:3.jpg

4_1.jpg

5_2.jpg

A szalámikon és kolbászokon kívül találunk itt igazi őrölt paprikát, lekvárokat, szörpöket, olajokat, krémeket, mézeket, sonkákat, sajtokat, teákat, mindenféle savanyúságot, kézműves sört, bort, pálinkát és még annyi mindent, hogy felsorolni is nehéz lenne. Mindez befér kb. 10 négyzetméterre. :)

Nagyrészben magyar kézműves termékekkel találkozunk. Ami pedig szintén legalább ilyen fontos, az az, hogy a Szalámibolt kifejezetten olyan termékeket árul, amelyek tartósítószer- és adalékmentesek, így nemcsak a hazai gazdák kerülnek előtérbe, hanem az egészséges ételek is.

Miután bevásároltunk náluk és hazajöttünk neki is álltunk fogyasztani a finomságokat:7.jpg

A szokásos étteremajánlónkon túl jó szívvel ajánljuk ezt a kis gasztrohelyet mindenkinek.

Szalámibolt
1092 Budapest, Ráday u. 24/a

Látogatás dátuma: 2017. január

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr812098061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása