alagut_kep_1.jpgAmszterdam és Alagút bisztró! Mi köze a kettőnek egymáshoz?
A mi szempontunkból az, hogy Amszterdamban ettük életünk legjobb sertésbordáját egy sport pubban, ahol a borda remekül át volt itatva barbecue-val, a puha és szaftos hús szinte leomlott a csontról, mindez  11 €-ért maga volt a mennyország.
Aztán hallottuk, hogy a budapesti Alagút bisztró is ráment a bordás vonalra, méghozzá van egy emblematikusnak nevezhető sertésbordájuk, ami az amszterdami Café de Klos receptje alapján készül. Nekünk nem is kellett több, útra fel, irány az Alagút.

Az étterem a pesti oldal felől közelítve a Váralagutat elhagyva azonnal bal kéz felé található, kissé forgalmas övezetben, viszont parkolni viszonylag könnyen lehet, igaz június 1-től sajnos már az Attila út és az egész környék is fizetős övezetté vált.
Az Alagút egy kb. 40 férőhelyes, hangulatos kis bisztró, várakozás közben üvegfalon át látható a szakács ténykedése, hatalmas TV-n követhetőek a sportesemények, így addig sem unatkozunk, amíg az ételek jönnek.

Az étlapot nem nagyon böngésztük, mert tudtuk miért jövünk, de a borda előtt azért kértünk egy Alagút Tapas ízelítőt.alagut_kep_2.jpgPirított bagett és saláta társaságában érkezett három féle kenegetős, ezek:
tonhalkrém, fetakrém, padlizsánkrém. A fetakrém volt a legjobb, amit házilag turbóznak fel egy kis joghurttal. A tonhalkrémnek kicsit ecetes volt a hatása, a padlizsánkrém pedig kellően fokhagymás.


Jöjjön a várva várt borda. Nehéz volt jó képet csinálni róla, ugyanis a bordák koromfeketék voltak.alagut_kep_3.jpgKissé meg is lepődtünk, csak nem égették oda? Nem ilyennek képzeltük az biztos, nem is tudtuk hová tenni hirtelen. Na de ne ítéljünk elsőre, jöjjön a kóstolás. Kellemes meglepetés, hogy a borda nem égett oda. :) Sőt, puha volt, a csontról könnyen leváló és olyan ízvilágot ismertünk meg, amilyennel korábban még sosem találkoztunk. Kiderült, hogy egy szójás páclében főzik a húst, ettől ilyen fekete a külseje. Sokféle ízt felfedeztünk, több fűszer, a szója és némi curry varázsolta hétköznapinak nem mondhatónak ezt a fogást. Ahogy nekikezdtünk a bordának, hirtelen nem is tudtuk eldönteni, hogy ízlik-e, annyira egyedi volt az íze, de aztán pár falat után határozottan megkedveltük, annyira, hogy bátran ajánljuk kipróbálni azoknak, akik szeretnek kísérletezni, szeretik az újdonságokat. Megérte, jó volt, a hozzáadott köretek is frissek, bőségesek.


A főétel után már azért rendesen jóllaktunk, így desszertből csak egy adagot kértünk, brownie-t vaníliafagyival. Nagyon jó lezárás volt ez a kis csokibomba, ami édes, de itt szerencsére nem gejl.alagut_kep_4.jpgMindent egybevéve kiadósat vacsoráztunk, új ízeket kóstoltunk, jól éreztük magunkat. Fiatal- és középkorosztálynak ajánljuk, baráti táraságoknak, vagy buli előtti helyszínt keresőknek. Az árak rendben vannak, találunk 2.000 Ft körüli főételeket (sztrapacska csülökkel, marhapörkölt házi krokettel), de van 2 személyes tál, császároldalas, burgerek, sőt még bordaburger is.
Legközelebb a bordaburger lesz az áldozatunk. :)

Alagút bisztró
1013 Budapest, Alagút utca 4.

Látogatás dátuma: 2015.június

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr797584280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.06.30. 19:49:28

Manírokban bővelkedő helynek tűnik!

SUNexecutive (törölt) · http://nezo.blog.hu 2015.07.01. 20:45:17

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: Mintha bármelyik éttermet nem az adna el először... szóval ez igazán felesleges volt.
Szerintem ritka szar helyen van, inkább néz ki kívülről késdobálónak, mint egy kellemes étteremnek, de eskü elmegyek és megnézem. Napi szinten kétszer megyek el ott, ezért érdekel.

Étterem kóstoló · http://www.diningcity.hu 2015.07.02. 17:49:46

@SUNexecutive: Forgalom szempontjából valóban nem jó helyen van, de sok olyan jó étterem van, ami rossz helyen található, mégis megéri bemenni, mert éppen ár-érték vagy minőség szempontjából veri a presztízsutcákban lévő éttermeket is.
süti beállítások módosítása