2015.06.29. 23:57
Fekete borda az Alagútban!
Amszterdam és Alagút bisztró! Mi köze a kettőnek egymáshoz?
A mi szempontunkból az, hogy Amszterdamban ettük életünk legjobb sertésbordáját egy sport pubban, ahol a borda remekül át volt itatva barbecue-val, a puha és szaftos hús szinte leomlott a csontról, mindez 11 €-ért maga volt a mennyország.
Aztán hallottuk, hogy a budapesti Alagút bisztró is ráment a bordás vonalra, méghozzá van egy emblematikusnak nevezhető sertésbordájuk, ami az amszterdami Café de Klos receptje alapján készül. Nekünk nem is kellett több, útra fel, irány az Alagút.
Az étterem a pesti oldal felől közelítve a Váralagutat elhagyva azonnal bal kéz felé található, kissé forgalmas övezetben, viszont parkolni viszonylag könnyen lehet, igaz június 1-től sajnos már az Attila út és az egész környék is fizetős övezetté vált.
Az Alagút egy kb. 40 férőhelyes, hangulatos kis bisztró, várakozás közben üvegfalon át látható a szakács ténykedése, hatalmas TV-n követhetőek a sportesemények, így addig sem unatkozunk, amíg az ételek jönnek.
Az étlapot nem nagyon böngésztük, mert tudtuk miért jövünk, de a borda előtt azért kértünk egy Alagút Tapas ízelítőt.Pirított bagett és saláta társaságában érkezett három féle kenegetős, ezek:
tonhalkrém, fetakrém, padlizsánkrém. A fetakrém volt a legjobb, amit házilag turbóznak fel egy kis joghurttal. A tonhalkrémnek kicsit ecetes volt a hatása, a padlizsánkrém pedig kellően fokhagymás.
Jöjjön a várva várt borda. Nehéz volt jó képet csinálni róla, ugyanis a bordák koromfeketék voltak.Kissé meg is lepődtünk, csak nem égették oda? Nem ilyennek képzeltük az biztos, nem is tudtuk hová tenni hirtelen. Na de ne ítéljünk elsőre, jöjjön a kóstolás. Kellemes meglepetés, hogy a borda nem égett oda. :) Sőt, puha volt, a csontról könnyen leváló és olyan ízvilágot ismertünk meg, amilyennel korábban még sosem találkoztunk. Kiderült, hogy egy szójás páclében főzik a húst, ettől ilyen fekete a külseje. Sokféle ízt felfedeztünk, több fűszer, a szója és némi curry varázsolta hétköznapinak nem mondhatónak ezt a fogást. Ahogy nekikezdtünk a bordának, hirtelen nem is tudtuk eldönteni, hogy ízlik-e, annyira egyedi volt az íze, de aztán pár falat után határozottan megkedveltük, annyira, hogy bátran ajánljuk kipróbálni azoknak, akik szeretnek kísérletezni, szeretik az újdonságokat. Megérte, jó volt, a hozzáadott köretek is frissek, bőségesek.
A főétel után már azért rendesen jóllaktunk, így desszertből csak egy adagot kértünk, brownie-t vaníliafagyival. Nagyon jó lezárás volt ez a kis csokibomba, ami édes, de itt szerencsére nem gejl.Mindent egybevéve kiadósat vacsoráztunk, új ízeket kóstoltunk, jól éreztük magunkat. Fiatal- és középkorosztálynak ajánljuk, baráti táraságoknak, vagy buli előtti helyszínt keresőknek. Az árak rendben vannak, találunk 2.000 Ft körüli főételeket (sztrapacska csülökkel, marhapörkölt házi krokettel), de van 2 személyes tál, császároldalas, burgerek, sőt még bordaburger is.
Legközelebb a bordaburger lesz az áldozatunk. :)
Alagút bisztró
1013 Budapest, Alagút utca 4.
Látogatás dátuma: 2015.június
3 komment
Címkék: vacsora alagút bisztró 3 fogás
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.06.30. 19:49:28
SUNexecutive (törölt) · http://nezo.blog.hu 2015.07.01. 20:45:17
Szerintem ritka szar helyen van, inkább néz ki kívülről késdobálónak, mint egy kellemes étteremnek, de eskü elmegyek és megnézem. Napi szinten kétszer megyek el ott, ezért érdekel.