2019.10.22. 00:07
A 2019. november 4-10. közötti Étterem Hét 'EXTRA' közönségdíjas éttermeinek menüajánlatai!
Az októberi Étterem Hét 133 résztvevő étterméről 2.835 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A Vendégek véleménye alapján 3 budapesti, illetve 3 országos összesített toplistát alakítottunk ki.
Az Étterem Hét EXTRA programon az alábbi vendéglátóhelyek indulnak:
-> Budapest TOP 3 étterem – 5.900 Ft-os Exkluzív menükategória
-> Budapest TOP 3 étterem – 4.900 Ft-os Prémium menükategória
-> Budapest TOP 3 étterem – 3.900 Ft-os menükategória
-> Országos 1. helyezett étterem – 5.900 Ft-os Exkluzív menükategória
-> Országos 1. helyezett étterem – 4.900 Ft-os Prémium menükategória
-> Országos 1. helyezett étterem – 3.900 Ft-os menükategória
Fentieken túl 6 étterem különdíjjal lett kitüntetve:
-> 5.900 Ft-os menükategória – Legjobb konyha és kiszolgálás
-> 4.900 Ft-os menükategória – Legjobb konyha és kiszolgálás
-> 3.900 Ft-os menükategória – Legjobb konyha és kiszolgálás
November 4. és 10. között a DiningCity megrendezi az Étterem Hét EXTRA programot, mely keretében még egy extra hét erejéig tudják a Vendégek kipróbálni az októberi Étterem Hét közönségdíjas éttermeinek győztes, 3 fogásos menüajánlatait, méghozzá változatlan árakon!
A menü ugyanaz lesz, mint az októberi héten.
Alább mind a 18 étteremnél feltüntetjük a pontos menüsort.
(A menük a szezonalitástól függően minimálisan változhatnak.)
Asztalfoglalás október 28. (hétfő) reggel 6.00-tól, kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon érhető el.
Budapest TOP 3 ÉTTEREM – 5.900 Ft-os Exkluzív menükategória
1. helyezett: Manna Lounge & Étterem
Amuse Bouche - üdvözlet a konyháról
Választható levesek/előételek:
- Vichyssoise, füstölt lazac, kéksajt
- Gyöngytyúk consommé, ravioli, zöldségek
- Kacsamáj pâté, körte chutney, szeder kompót, diós kenyér
- Kardhal - tonhal 'carpaccio', yuzu, wasabi, som
- Zeller, zöldalma, dió majonéz, pirított sós dió (V)
Választható főételek:
- Gyöngytyúk, snidlinges rizottó, vadspárga
- Kacsamell, konfitált belsőség, gesztenye nudli, vaníliás lilakáposzta krém, jus
- Marhapofa, zöldfűszeres gersli, rókagomba, dohány jus
- Bárány 'osso bucco', polenta, gremolata
- Ördöghal, fekete lencse, articsóka, paradicsom kompót
- Erdei gombaragu, édesburgonya gnocchi, kecskesajt espuma (V)
Választható desszertek:
- Kókusz flan, gyümölcsök, sangria
- Csokoládé mousse, mogyoró praliné, konyakmeggy, kakaóbab
2. helyezett: MészárSteak Kitchen
Választható előétel/levesek:
- Libamájpástétom sárgabarack chutney-val és fügével
- Gyömbéres fekete Angus marhahúsleves karottával
- Fehér paradicsomleves sajtos-bazsalikomos pirítóssal (V)
Választható főételek:
- Füstös vörösbabbal töltött édesburgonya cheddar sajttal sütve (V)
- Grillezett vörös tonhal fokhagymás rákfarokkal és cukkinispagettivel
- Gyöngytyúkmell olívabogyós töltelékkel sütve, póréhagymás burgonyapürével
- Brazil bélszín friss lecsóval, zöldborsópürével és jázminrizzsel
Választható desszertek:
- Fahéjas-meggyes krémes, édes vörösbor-redukcióval
- Sóskaramellás túrótorta
- Fekete-fehér csokoládétorta aranymorzsákkal
3. helyezett: Traktor Farmfood Restaurant
Választható előételek/leves:
- Grillezett gombasaláta, fehérbab humusz, marinált lilahagyma, petrezselyem (V)
- Préselt csülök pástétom, savanyított zöldségek, reszelt torma
- Marhatatár, sós citrom, kapribogyó, wasabis majonéz, pirítós
- Édesburgonya krémleves, kókusztej, csicseriborsó, menta (V)
Választható főételek:
- Grillezett kecskesajt, céklás árpagyöngyrizottó, szilva, zöldborsócsíra (V)
- Egészben sült pisztráng, friss kevert saláta, rántott zeller, remoulade mártás
- Tanyasi csirke citrommal sütve, sóban sült zeller, fodros kel, dió pesztó
- Pecsenye kacsamell mézes, ötfűszeres mázzal, fűszeres sütőtök, lilakáposzta
- Vörösboros sertéspofa, pirított burgonya, póréhagyma, mustáros aioli
Választható desszertek:
- Répa torta, karamellizált dió, sajtkrém, bazsalikomcukor
- Alma és ananász, mandula crumble, sós karamell, vaníliakrém
Budapest TOP 3 ÉTTEREM – 4.900 Ft-os Prémium menükategória
1. helyezett: Café 57
EXTRA: ajándék Welcome ital
Választható előételek/leves:
- Libamáj pástétom, diós kalács, málnalekvár
- Magyaros marhatatár
- Thai mogyorós csirkesaláta
- Sáfrányos halleves
Választható főételek:
- Rozé kacsamell, kakukkfű diórizottó, narancs mártás
- Sous-vide stroganoff sertés szűz, burgonyafánk
- Cajun lazac steak, cukkini velouté
- Céklás gnocchi, szőlő és kecskesajt (V)
Választható desszertek:
- Sárgabarackos házi krémes
- Chilis-málnás Sacher torta
- Almás-marcipános rétes
2. helyezett: Zsolnay Kávéház - Radisson Blu Béke Hotel
Választható előételek/levesek:
- Füstölt lazactatár sóban érlelt tojássárgával, retek-újhagyma mesclun salátán
- Török töltött padlizsán
- Thai kókuszos rákleves
- Sült karfiol velouté Dubarry, sajtroppanccsal (V)
Választható főételek:
- Serpenyőben sütött pisztrángfilé zöldségtortán, ’fekete burgonyával’
- Csirkemell supréme zöldség muszakával
- Marha New York strip USA steak, kardamomos csokoládé mártás, vajas batáta krém, citrusos római saláta
- Krémes sült karfiol rizottó trüffel karfiollal és parmezánnal (V)
Választható desszertek:
- Kérjük válasszon a vitrinből!
Desszertjeink között talál búzaliszt nélkül készült, laktózmentes és hozzáadott cukrot nem tartalmazó specialitásokat is.
3. helyezett: Imázs Thai & Japán Étterem
Választható ajándék fogás:
- Edamame (párolt szójabab héjában)
- Rákszirom
Választható előételek/levesek:
- Panko squid - Pankó morzsában sült tintahalkarikák, saláta, fűszeres majonéz
- Spring rolls - Zöldséges tavaszi tekercs salátaágyon, édes-chilis szósszal (V)
- Thai Tom Yam Beef - Fűszeres thai leves marhahússal, tej, paradicsom, gomba, koriander, citromfű, zöldhagyma, lime levél, galanga, citrom
- Suki Yaki Seafood - Thai csípős leves tenger gyümölcseivel, tojással, sárgarépával, kínai kellel, friss zöldhagymával, üvegtésztával, zellerrel, babcsírával és korianderrel
Választható főételek:
- Cashews chicken - Kesudiós-teriyakis csirke falatok kaliforniai paprikával, hagymával, karfiollal, brokkolival, szezámmal hintve, thai rizzsel tálalva
- Kung phad pong curry - Garnélarák, curry-s tojásos mártásban, hagymával, kevés zellerrel, friss chilivel és zöldhagymával, rizzsel tálaljuk
- Salmon teriyaki - Lazacfilé teriyaki szósszal, grillezett zöldség, szezámmal hintve
- Pad Thai Seafood - Pikáns fűszeres rizstészta, tenger gyümölcsei, tojás, zöldhagyma, mungóbab csíra, mogyoró, tofu, chili, metélőhagyma
- Nagasaki mix (22 db): 6 vörös tonhal maki; 6 uborkás-angolnás maki; 6 kacsamelles-újhagymás maki; 4 vörös tonhallal és tengeri süllővel töltött big maki szezámmagba forgatva
- Nikko mix (10 db): 4 surimivel, avokádóval és japán omlettel töltött big maki, narancssárga, zöld, fekete masago kaviárral és lazac kaviárral fedve; 1 angolna nigiri; 1 libamáj nigiri; 1 kacsamell nigiri; 3 lazac sashimi
- Sushi 2 főre - Pattaya sushi mix (22 db): 4 avokádóval töltött big maki, lazaccal-tonhallal-avokádóval és tigrisrákkal fedve, szezámmal hintve; 4 tempurázott lazaccal töltött big maki, avokádóval fedve, teriyaki szósszal; nigiri: 1 libamáj, 1 kacsamell, 1 grillezett tengeri süllő, 1 tigrisrák, 1 lazac, 1 tengeri süllő, 1 tonhal, 1 lazackaviár algagyűrűben; 3 lazac maki; 3 avokádó maki
Választható desszertek:
- Sült banán
- Zöld tápióka puding idény gyümölcsökkel, csokoládé öntettel
Budapest TOP 3 ÉTTEREM – 3.900 Ft-os menükategória
1. helyezett: Buda Gourmet Bistro
Választható előételek/levesek:
- Lazac tatár, avokádós hajdina, citrusos rukkola
- Pisztáciás bárány terrine baconben, joghurtos sült padlizsán saláta
- Vermutos sóska leves, omlós marha, uborka
- Szarvas raguleves, roppanós körte
Választható főételek:
- Szűzpecsenye, sült tökös quinoa, burgonya torta, spárga, jus
- Sokmagos baconos csirke, kókusztejes tört batáta, citromos pak choi
- Omlós ökörpofa, korianderes paszternák püré, savanyított hagyma
- Gorgonzolás papardelle, dió és körte (V)
Választható desszertek:
- Áfonyás sajttorta
- Tonkababos csokoládé szelet, fehércsokoládés mascarpone, amarettós meggy
- Kókusztejes tápióka puding, fűszeres mangóval
2. helyezett: Eiffel Bistro & Bar
Választható előétel/levesek:
- Rozmaringos bárányragu leves
- Kókuszos sütőtök krémleves friss gyömbérrel és pirított tökmaggal (V)
- Tokaji kacsamájpástétom almás-zelleres saláta ágyon
Választható főételek:
- Citromborsos grillezett csirkemell filé, sült édesburgonya, korianderes karotta, pirított földimogyoró, madársaláta
- Rosé kacsamell zsályás szilvamártással és gratinírozott burgonyával
- Sertés szűzérmék kakukkfüves, vargányás gombamártással és brunoise rizzsel
- Norvég vadlazac filé zöldborsópürével és petrezselymes parázsburgonyával
- Füstölt parenyica sajt cukkini-bundában sütve, zöldséges rizs, édes chili szósz (V)
Választható desszertek:
- Belga csokoládés Brownie rumos meggyel és Bourbon vanília fagylalttal
- Áfonyás sajttorta
3. helyezett: Ciao Mamma Ristorante
Választható levesek/előétel:
- Rozmaringos bárányragu leves
- Olasz bazsalikomos paradicsomleves grissini-vel (V)
- Toszkán kacsamáj pástétom, almás-zelleres saláta ágyon
Választható főételek:
- Parmezános-paradicsomos rántott csirkemell, spagettivel
- Rosé kacsamell, balzsamos pecsenyelével, majorannás burgonya tortával és konfitált paradicsommal
- Guanciale szalonnába tekert sertés szűzérmék, vajas gombák, édesburgonya gratin
- Vadlazacfilé mascarpone-s parajágyon, fokhagymás parázsburgonyával
- Trofie tészta zöld pesto-s szószban (V)
- Pizza Saltimbocca (Pármai sonka, zsálya és aszalt paradicsom)
Választható desszertek:
- Olasz amaretto-s csokoládétorta, rumos meggyel, és bourbon vanília fagylalttal
- Mogyorókrémes Panna Cotta, bazsalikomos erdei gyümölcsökkel
Országos 1. helyezett étterem – 5.900 Ft-os Exkluzív menükategória
IKON Étterem (Debrecen)
A 3 fogásos menü előtt:
- Házi kenyér, kenegetős
- Amuse Bouche - üdvözlet a konyháról
Választható leves/előétel:
- Kukoricaleves, csirkeszárnybonbon
- Karfiol, curry, mazsola (V)
Választható főételek:
- Rántott mangalica karaj, petrezselymes burgonya, házi savanyúság
- Lazac, teriyaki, brokkoli
- Szarvasgomba risotto, sherry gél, pirított gomba (V)
Választható desszertek:
- Debrecen tortája
- Csokoládé fondant, affogato
Országos 1. helyezett étterem – 4.900 Ft-os Prémium menükategória
Kistücsök étterem (Balatonszemes)
Választható előételek/levesek:
- Mangalicamájas almával
- Konfitált sütőtök, gyömbéres-chilis vajszósszal (V)
- Burgonya krémleves, burgonya chipsszel (V)
- Kacsanyak leves, kelkáposztával és laska gombával
Választható főételek:
- Csicseriborsó paradicsomos padlizsánnal és hagyma ropogóssal (V)
- Csirkecomb sültburgonya-pürével és narancsos sárgarépával
- Malacsült diós káposztával, és grillezett puliszkával
- Vörösboros marhapofa kenyér lepénnyel
- Rizottó csiperke gombával és kacsamell forgácsokkal
Választható desszertek:
- Madártej
- Grízpuding, piros gyümölcs bogyókkal
Országos 1. helyezett étterem – 3.900 Ft-os menükategória
Lokalista Bistro (Miskolc)
Választható előételek/leves:
- Fetával töltött sült padlizsán, sült paprikakrémmel (V)
- Házilag marinált lazac körtével és tormás céklával
- Sütőtökleves rántott camemberttel, pirított tökmaggal (V)
Választható főételek:
- Lazac 'saltimbocca' spenótos rizottóval és grill zöldségekkel
- Marhasült merlot mártásban sült céklával és káposztás rétessel
- Sertés szűzpecsenye dijoni mustáros szedermártással és pirított nudlival
Választható desszertek:
- Csokoládétorta málnával
- 'Rákóczi' túrós krémes
*** Különdíjak ***
LEGJOBB KONYHA - 5.900 Ft-os menükategória
Halászbástya Étterem
Választható leves/előételek:
- Csicsóka krémleves zsendicével (V)
- Pisztráng ceviche mangóval
- Kacsamáj parfé mazsolával, szilvával
Választható főételek:
- Fogasfilé zöldborsóval és tárkonnyal
- Mangalica szűz rizottóval, gombával
- Füstölt Argentin Stefánia, konfitált burgonyával és kelkáposztával
Választható desszertek:
- Gesztenyepüré
- Csokoládé birsalmával és pekándióval
- Mézes sütőtökös pite vérnarancs sorbet-val
LEGJOBB KISZOLGÁLÁS - 5.900 Ft-os menükategória
Solier Cafe (Gödöllő)
Választható előételek:
- Kacsa rillette, hagymalekvárral és házi kenyérrel
- Padlizsánkrém, házi kenyérrel és mesclun salátával (V)
Választható levesek:
- Édesburgonya krémleves, juhtúró ropogóssal és sonkával (Vega fogásként is)
- Húsleves gazdagon, húsával és zöldségekkel
- Gulyásleves, marhapofával és zöldségekkel
Választható főételek:
- Rántott csirkemell, házi hasábburgonyával, tartármártással vagy chilis majonézzel
- Grillezett csirkemell, rizskrokettel és répapürével
- Glasszírozott sertéspofa, kápiás metélttel
- Grillezett tarja, aszaltparadicsomos rösztivel és karamellizált hagymával
- Solier saláta, pácolt lazaccal és sajtos grissinivel
- Sült kacsacomb, sült almával és zsályás burgonyapürével
- Kecskesajttal töltött rántott padlizsán, árpagyöngy rizottóval (V)
- Tökmagos bundában sült kecskegomolya, aszaltparadicsomos mesclun saláta (V)
Választható desszertek:
- Csokoládé 'szuflé' (moelleux) fehér csokoládé szósszal
- Somlói desszert a'la Solier
- Mascarpone mousse, kardamomos körteraguval és mézeskalács morzsával
LEGJOBB KONYHA - 4.900 Ft-os menükategória
Apacuka Kávéház Étterem
Választható leves/előételek:
- Zelleres édeskömény krémleves, pácolt lazac, kaporolaj, kapribogyó
- Kacsamell, füge chutney, zöldsaláta, pirított kesudió
- Préselt nyúlpástétom, tormás zöldborsóhab, friss kenyér
- Csicseriborsókrém, szezám ropogós, füstölt fürjtojás (V)
Választható főételek:
- Rosé kacsamell, túrófánk, lilakáposzta, áfonya jus
- Grillezett lazac, tabbouleh, házi rákszirom, olíva morzsa
- Sertésszűz pecsenye, füstölt paprikás burgonyapüré, bacon chips, uborka
- Vargányás házi gnocchi, bébi paraj, parmezán forgács (V)
Választható desszertek:
- Fehércsokis, kókuszos pohárkrém, sós karamell, mandula ropogós
- Kávé mousse, fűszeres piskóta, pálinkás aszalt szilva
LEGJOBB KISZOLGÁLÁS - 4.900 Ft-os menükategória
Na' Pasta Bar & Bistro (Iberostar Grand Hotel Budapest)
Választható előételek/levesek:
- Vitello Tonnato
- Bélszín carpaccio, rukkola, kapribogyó mártás
- Olasz zöldségleves, babból, árpából, lencséből, zöldfűszerekkel (V)
- Toszkán paradicsomleves, parmezán ropogós (V)
Választható főételek:
- Tortelloni ricotta-val és spenóttal töltve, pármai sonkával
- Aranydurbincs filé, mediterrán ragu, burgonya chips
- Sertés szűzérme, erdei gomba, zellerpüré
- Házi Diavola pizza (paradicsomszósz, mozzarella, pikáns szalámi, pepperoni)
Választható desszertek:
- Profiterol
- Sajttorta, gyümölcsöntettel
LEGJOBB KONYHA - 3.900 Ft-os menükategória
Émile
Reggeli kínálat – Választható bármely 3 fogás:
- Házi péksütemény válogatás
- Vegán szendvics - padlizsánkrém, paradicsom, saláták (V)
- Egy személyes gourmet reggeli - pármai és főtt sonka, lágy kecskesajt krém, szürkemarha szalámi, aszalt paradicsom, lecsókrém
- Tépett malachúsos croissant - káposztasaláta, csemege uborka
- Eggs Benedict (sonkás/lazacos) - buggyantott tojás parajjal, mangalica sonkával VAGY lazaccal, hollandi mártással házi pirított brioche-on
- Bécsi virsli - káposztasaláta, mustár, csemege uborka
- Házilag töltött sült kolbász - burgonyapüré, zöldséges lencsesaláta, jus
- Chia puding - kókusz- és mandulatej, vanília, bogyós gyümölcsök
- Amerikai palacsinta - lekvár/mogyorókrém/juharszirup és gyümölcs
Ebéd kínálat:
Választható leves/előétel:
- Palócleves - bárány, zöldbab, kapor, tejföl
- Vargánya derelye - bársonyos lágysajt-mártás, gombák (V)
Választható főételek:
- Bőrös fogas filé - zöldborsó ’főzelék’, pak choi
- Paprikás csirke - kapros túrógaluska, uborkasaláta
- Mangalicapofa - francia rétes, bársonyos vargányamártás
Választható desszertek:
- Madártej - habgaluska, bogyós gyümölcs, mandula (V)
- Túrógombóc - diómorzsa, citrus, édes tejföl
- Gerbeaud 160 torta - kakaós vajas piskóta, vérbarack zselé, karamellás étcsokoládé mousse, sókristályos pekándió ropogós, zölddió püré, étcsokoládé áthúzás
LEGJOBB KISZOLGÁLÁS - 3.900 Ft-os menükategória
Aranyhal Vendéglő
Választható előételek/levesek:
- Haltepertő, friss zöldségekkel és fehérkenyérrel
- Halászlé harcsakockákkal
- Húsleves gazdagon
- Hargitai padlizsánkrém, friss zöldségekkel (V)
Választható főételek:
- Harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával
- Konfitált cigánypecsenye steak csónakburgonyával és 'kakastaréjjal'
- Lazacos 'zöld' rizottó
- Csirkepaprikás sós túrógombóccal
- Grillezett camembert, mediterrán friss kevert salátával (V)
Választható desszertek:
- Házi almás pite karamell öntettel és dió fagylalttal
- Túrógombóc fahéjas-édes tejföllel
- HangAdél somlói galuska
Asztalfoglalás október 28. (hétfő) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül.
Szólj hozzá!
Címkék: menü traktor zsolnay aranyhal kistücsök eiffel halászbástya manna apacuka emile café 57 étteremhét Imázs étterem hét Étterem Hét 3 fogás ettemer het etterem het mészár steak Étterem hét buda gourmet Ikon debrecen Solier gödöllő lokalista miskolc ciao mamma na pasta
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.