etterem_het_logo.jpgA márciusi Étterem Hét 114 résztvevő étterméről 2.628 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A Vendégek véleménye alapján 3 budapesti, illetve 3 országos összesített toplistát alakítottunk ki.

Az Étterem Hét EXTRA programon az alábbi vendéglátóhelyek indulnak:

-> Budapest TOP 3 étterem – 5.900 Ft-os Exkluzív menükategória
-> Budapest TOP 3 étterem – 4.900 Ft-os Prémium menükategória
-> Budapest TOP 3 étterem – 3.900 Ft-os menükategória

-> Országos 1. helyezett étterem – 5.900 Ft-os Exkluzív menükategória
-> Országos 1. helyezett étterem – 4.900 Ft-os Prémium menükategória
-> Országos 1. helyezett étterem – 3.900 Ft-os menükategória

Fentieken túl 6 étterem különdíjjal lett kitüntetve:

-> Legjobb konyha (TOP 3 étterem)
-> Legjobb ÚJ induló (TOP 3 étterem)

Április 19. és 24. között a DiningCity megrendezi az Étterem Hét EXTRA programot, mely keretében még egy extra hét erejéig tudják a Vendégek kipróbálni a márciusi Étterem Hét közönségdíjas éttermeinek győztes, 3 fogásos menüajánlatait, méghozzá változatlan árakon!
A menü ugyanaz lesz, mint a márciusi héten.
Alább mind a 18 étteremnél feltüntetjük a pontos menüsort.
(A menük a szezonalitástól függően minimálisan változhatnak.)

 

Asztalfoglalás április 11. (hétfő) reggel 6.00-tól, kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon érhető el.

 

Budapest TOP 3 ÉTTEREM – 5.900 Ft-os Exkluzív menükategória
1. helyezett: Manna Lounge & Restaurant
Választható levesek/előételek:
- Pho Saigon kacsával
- Feketegyökér velouté, borsóhab, petrezselyem pesto (V)
- Lazac brunoise, medvehagymás créme fraiche, sok magvas ropogós
- Tavaszi zöldségtatár, kapri, olíva föld, házi zsemle (V)
- Szarvas terrine, zöldbors, fenyőmag, fafülgomba, hecsedli (+990 Ft)
- Préselt kacsamáj és mell, házi mákos stangli (+1.490 Ft)
Választható főételek:
- Paprikás csirke, túró gnocchi, juhtúró
- Mangalica szűz, kápia, vargánya, köles
- Fogasfilé, karalábé textúrák, bársonyos szeklice
- Grillezett camembert, karamellizált fokhagyma, krémes karfiol rizs (V)
- Marhagulyás, csipetke rizottó, újhagyma, gyökérzöldségek (+1.190 Ft)
- Fokhagymás scampi, fekete spagetti, koktélparadicsom (+1.790 Ft)
Választható desszertek:
- Fehércsokoládés kuszkusz, passió gyümölcs
- Diótorta, málna, sóskaramell mousse

 

2. helyezett: Gundel Étterem Kávéház
Választható leves/előételek:
- Majonézes csicsókasaláta, füstölt kolbász chips
- Könnyű, joghurtos fejtett bableves (V)
- Faszenes kecskesajt saláta, sóban sült céklával és zellerrel (V) (+900 Ft)
- Tokaji Aszús libamájpástétom mákos barches-szal (+1.800 Ft)
Választható főételek:
- Gödöllői töltött csirkecomb filé, házi, habos-frissfűszeres burgonyapürével, ecetes salátalevelekkel
- Paradicsomos káposzta főzelék, fasírttal
- Rántott padlizsán krumplilángossal, karalábé habban, sült sárgarépával (V)
- Omlós mangalica tarja habos burgonyapürével, gyöngyhagyma raguval (+1.900 Ft)
- Kárpáti fogas filé, gombával és rákkal, vajas mártásban (+2.900 Ft)
Választható desszertek:
- Gundel eper szelet
- Kecskeméti barackpuding

 

3. helyezett: Városliget Café & Restaurant
Választható előételek/leves:
- Gyömbéres kacsamell citrusokkal
- Bivaly mozzarella paradicsommal, olívával (V)
- Zöldborsó krémleves mandularopogóssal (V)
Választható főételek:
- Medvehagyma-pesztós házitészta, parmezánforgácsokkal (V)
- Ropogós kacsacomb párolt káposztával, stircelt burgonyával, borban párolt almával
- Harcsa filé roston újkarottával, sáfránymártással
- Feketerizzsel, szejtánnal töltött karalábé (V)
Választható desszertek:
- Aperolzselés pohárkrém
- Epres túródesszert (Cukormentes)
- Pisztáciás fehércsokitorta

 

Budapest TOP 3 ÉTTEREM – 4.900 Ft-os Prémium menükategória
1. helyezett: The Station (Mercure Budapest Castle Hill)
A 3 fogásos menü előtt: Amuse Bouche - Marinált kakastaréj, zöld edamame
Választható előételek/leves:
- Kacsamáj mignon, házi briós, birsalmasajt, málnabalzsam
- Tonhal tatár, pirított gombák, kovászos kenyér
- Csicsóka cappuccino, sós karamell, mascarpone espuma, bacon gőz
Választható főételek:
- Göngyölt malac, szarvasgombás paszternák püré, Pak Choi, savanyított szilva
- Lazac Wellington, angol paraj, vörös Cheddar, capris beurre blanc
- Borjú Saltimbocca, milánói rizottó, céklalevél saláta
- Mediterrán töltött articsóka, kesudiós-pisztáciás angyalhaj, paradicsom sorbet
Választható desszertek:
- Friss sajtos beriolette pohárkrém, krokant
- Almás Crumble, Calvados sodó
- Sacher parfé, kardamomos kajszi
Étterem Hét Vendégeknek ajánlott borsor, melynek ára: 2.900 Ft
- Rizling, Badacsony 2020 Pátzay
- Pinot Noir, Szekszárd 2019 Mészáros
- Tokaji Szamorodni 2017 Gróf Degenfeld

 

2. helyezett: Salaam Bombay indiai étterem
Menü 'A':
- Chicken Jalfrezie (paradicsom, paprika és hagyma keveredik fűszeres paradicsomszószban)
- Veg Goa Portuguesa (kókusztej alapú curry vegyes zöldséggel)
- Dal Palak (sárga lencse és spenót, kevés fokhagymával és köménnyel fűszerezve)
- Basmati Pulao (basmati rizs sáfránnyal és egy csipetnyi fűszerrel főzve)
- Naan - Garlic Naan (könnyű omlós fehér kenyér egy kevés vajjal és aprított fokhagymával kenve)
- Kheer (krémes-kókuszos rizs puding)
Menü 'B':
- Chicken Rogan josh (enyhén fűszeres, hagyma alapú szószban főzött hagyományos indiai étel)
- Paneer Tawa (házi sajt fűszeres paradicsomszósz alapú curry-ben – ’Punjabi különlegesség’)
- Dal Palak (sárga lencse és spenót, kevés fokhagymával és köménnyel fűszerezve)
- Basmati Pulao (basmati rizs sáfránnyal és egy csipetnyi fűszerrel főzve)
- Naan - Garlic Naan (könnyű omlós fehér kenyér egy kevés vajjal és aprított fokhagymával kenve)
- Mangós desszert (könnyű, krémes indiai puding)
Menü 'C': (+ 1.000 Ft)
- Bárány Rogan josh (enyhén fűszeres, hagyma alapú szószban főzött hagyományos indiai étel)
- Paneer Tawa (házi sajt fűszeres paradicsomszósz alapú curry-ben – ’Punjabi különlegesség’)
- Dal Palak (sárga lencse és spenót, kevés fokhagymával és köménnyel fűszerezve)
- Basmati Pulao (basmati rizs sáfránnyal és egy csipetnyi fűszerrel főzve)
- Naan - Garlic Naan (könnyű omlós fehér kenyér egy kevés vajjal és aprított fokhagymával kenve)
- Mangós desszert (könnyű, krémes indiai puding)

 

3. helyezett: Jardinette Kertvendéglő
Választható levesek/előételek:
- Marhahúsleves, zöldségek, csigatészta (Lm)
- Mentás zöldborsó krémleves, aszalt paradicsom (V)
- Házi kencék - padlizsán, körözött, humusz, saláta, zöldségek, grissini (V)
- Kacsamáj terrine, lilahagyma lekvár, briós (+1.500 Ft)
Választható főételek:
- Supréme csirkemell, medvehagymás burgonyapüré, serpenyős zöldség (Gm)
- Rántott sertésszűz, grillezett szívsaláta, majonézes burgonyasaláta (Lm)
- Csicseriborsós lencseragu, fokhagymás papadam, serpenyős zöldség (Gm, Lm, Vegán)
- Sült kecskesajt, színes cékla, rügysaláta (V)
- Kakukkfüves lazac, csicseriborsó, baby spenót (+1.800 Ft)
- Marha Onglet 'hagymás rostélyos', parázsburgonya, zöldbors mártás (+1.800 Ft)
Választható desszertek:
- Ádi almás pitéje vanília sodóval
- Gluténmentes csokitorta meggyel (Gm)
- Nagyi féle túrógombóc
- Mangós chia mag puding (Gm, Lm)

 

Budapest TOP 3 ÉTTEREM – 3.900 Ft-os menükategória
1. helyezett: Buda Gourmet Bistro
EXTRA: A Ház borajánlata 2.990 Ft. A borsor 3 pohár bort tartalmaz (1,5 dl-1,5 dl-1,5 dl).
Választható levesek/előételek:
- Fekete beluga lencsekrémleves gravlax lazaccal, tejfölhabbal (Gm)
- Lime-os, fehércsokis málnakrémleves, házi 'raffaello' golyóval (Gm, V)
- Füstölt makréla roppanós salátával, kovászos uborka vinaigrettel (Gm)
- Libamáj zsírjában, marinált hagymatrióval, házi kaláccsal
Választható főételek:
- Marhapofa vadasan szalvéta gombóccal, grillezett karottával és tejföl habbal
- Mahi-mahi halfilé édesburgonya pürével, fokhagymás parajjal, marinált édesköménnyel (Gm)
- Csirke 'Cordon bleu' Fekete erdő sonkával és morbié sajttal töltve, bazsalikomos pürével, paradicsom salsával
- Paradicsomos rizottó parmezánnal és grillezett tofuval (V)
Választható desszertek:
- Kókuszos epres 'somlói'
- Mentás málnahab, karamellizált puffasztott rizzsel (Gm)
- Csoki trió szelet, narancs zselével

2. helyezett: Little Geisha Can Cook
Menü 'A':
- Zöldrizsben sült tigrisrák, japán édes-chilis majonézzel (2 db) VAGY Miso leves (Allergén: glutén, szójabab, rákfélék, tejtermék)
- Sushi összeállítás (2 Vulcano: Philadelphia tigrisrák - avokádó-japán retek roll, füstölt tonhal tartárral; 4 lazac maki; 4 sült tonhal maki; 2 tigrisrák nigiri; 2 lazac sashimi, 1 tonhal sashimi + Sushi rizs) (Allergén: tejtermék, tojás, glutén, rákfélék, szezám)
- Mochi Fagylalt VAGY Banános fruit sushi tejszínhabbal (Allergén: tejtermék)
Menü 'B':
- Zöldrizsben sült tigrisrák, japán édes-chilis majonézzel (2 db) VAGY Miso leves (Allergén: glutén, szójabab, rákfélék, tejtermék)
- Koreai Bulgogi marhahátszínnel, kimchivel, üvegtésztával salátaágyon (Allergén: szója, mogyoró, szezámmag)
- Mochi Fagylalt VAGY Banános fruit sushi tejszínhabbal (Allergén: tejtermék)
Menü 'C':
- Zöldrizsben sült tigrisrák, japán édes-chilis majonézzel (2 db) VAGY Miso leves (Allergén: glutén, szójabab, rákfélék, tejtermék)
- Koreai Bulgogi sült tofu szeletekkel, kimchivel, üvegtésztával salátaágyon, ropogós sült szezámmagos palacsintával (Allergén: szója, mogyoró, szezámmag, glutén)
- Mochi Fagylalt VAGY Banános fruit sushi tejszínhabbal (Allergén: tejtermék)
Kedvezményes italajánlat:
- Sake (1dl): 1.390 Ft helyett 1.090 Ft
- Calpis - japán limonádé: 1.390 Ft helyett 1.090 Ft
- Ocha Ice tea - Koreai fahéjas, narancsos jeges tea: 1.390 Ft
- Aperol Spritz: 1.590 Ft helyett 1.390 Ft
- Asahi japán sör: 890 Ft
- Singha sör: 1.290 Ft

3. helyezett: Senbazuru Bistro
EXTRA 3+1= Ez az étterem a 3 fogásos Étterem Hét menü mellé + 1 fogást ad ajándékba!
Menü 'A':
- Miso leves tofuval
- Tavaszi terkecs 2 db + Senbazuru halszósz
- Maki mix box - 24 db (4db lazac, 4db ebi tempura, 4db urboka, 4db avokádo, 4db surimi, 4db japán sárga retek)
- Mochi (2 db) VAGY Joghurt chia maggal és eper öntettel
Menü 'B':
- Tengeri alga saláta VAGY Edamame
- Shibuya maki box - 16 db (4db lazac, 4db tonhal, 4db japán omlett, 4db avokádó)
- Japán ramen leves (Sertéshússal VAGY Csirkehússal VAGY Marhahússal)
- Mochi (2 db) VAGY Joghurt chia maggal és eper öntettel

 

Országos 1. helyezett étterem – 5.900 Ft-os Exkluzív menükategória
Fiastyúk Udvarház (Csór)
Választható előétel/levesek:
- Borjúterrine tormával, savanyított zöldségekkel és kemencés pirítóssal
- Marhapofa-erőleves pelmenyivel és kerti zöldségekkel
- Karottakrémleves házi füstölésű kacsamellel
- Karottakrémleves mozzarella sajttal (V)
Választható főételek:
- Fiastyúk csirkepaprikás, szalonnás-túrós lasagnével
- Préselt csülök füstölt burgonyagratinnel, savanyúkáposzta krémmel
- Spenótos-snidlinges búzarizottó, pácolt radicchióval (V)
Választható desszertek:
- Csokoládés tarte gyümölcsökkel
- Cappuccino pohárkrém
- Sajtválogatás

 

Országos 1. helyezett étterem – 4.900 Ft-os Prémium menükategória
Gusto 13 Bistro & Delicate (Veszprém)
Választható előételek/levesek:
- Lazac, narancs, füstölt paprika
- Sárgatúró, karfiol, mogyoró (V)
- Zöldborsókrémleves, préselt csülök
- Marha csorba leves, savanyított káposzta
- Kakukkfüves paszternák krémleves, pisztácia (V)
Választható főételek:
- Gyöngytyúk supréme, kukoricák
- Libacomb, hagymák, gratin burgonya
- Iberico sertésszűz, vargánya, Frico
- Kápia rizottó, Ivácson füstölt parenyica sajt (V)
Választható desszertek:
- 'Konyakmeggy'
- Mákos-almás kenyérpuding, madártej

 

Országos 1. helyezett étterem – 3.900 Ft-os menükategória
Malomkert Sörház (Veszprém)
Választható levesek/előételek:
- Zöldborsó krémleves, mandulás sajtgolyó, cukorborsó (V)
- Csomboros bárányragu leves, káposztás 'hajtóka'
- Libamáj bon-bon, marinált retek
- Borjú szűz - Tonhaltatár, kapribogyó vinaigrette (+500 Ft)
Választható főételek:
- Atlanti tőkehal filé spárgás pitével, hollandi mártás
- Marha java vadasan, snidlinges szalvéta gombóc
- Csirkemell steak tavaszi zöldség rizottóval, sült répa (Vegetáriánus fogásként is kérhető sült tofuval)
- Egészben sült rosé sertésszűz Roquefort mártással, burgonyás rétes (+1000 Ft)
Választható desszertek:
- ’Modern’ Somlói galuska
- Madártej pirított mandulával
Borsor kínálatunk - az ár 3 pohár bort tartalmaz, melynek ára: 2.900 Ft/fő
> Dubicz 1014’ Sauvignon Blanc 2020 - Mátra (1 dl) VAGY Szőke Mátyás Pinot Gris - Szürkebarát 2018 - Mátra (1 dl)
> Mészáros Pál Grandiózus Syrah 2018 - Szekszárd (1 dl) VAGY Vylyan Merlot 2017 - Villány (1 dl)
> NAÁR Tokaji Cuvée - késői szüret (1 dl)

 

*** Különdíjak ***

 

LEGJOBB KONYHA kategória
1. helyezett: Random House Gourmet Bistro (Mende) - 4.900 Ft
EXTRA: A Ház borajánlata 2.900 Ft. A borsor 3 dl bort tartalmaz. / Minden foglaláshoz saját, szűrt vizünkkel szeretnénk hozzájárulni vendégeink elégedettségéhez és egészségéhez, melyet korlátlanul fogyaszthatnak.
Választható előételek/leves:
- Mozzarella caprese
- Zöldborsó krémleves, kecskesajt mousse
- Házi marinált lazac, édesburgonya, yuzu (+700 Ft)
Választható főételek:
- Sertésszűz, bacon, zeller püré, tavaszi zöldségek
- Rosé kacsamell, lilaburgonya gratein, füge, borhab
- Argentin Rib-eye, parázs burgonya, bacon-os újhagyma, füstölt cheddar mártás (+1.500 Ft)
Választható desszertek:
- Narancsos étcsoki torta, kiwi textúrák
- Panna cotta, passion fruit
- Almás pite, vanília, karamell, fahéj

 

2. helyezett: Bálint Borárium (Pázmánd) - 4.900 Ft
Választható levesek/előétel:
- Marhapofa leves gazdagon
- Csicsóka krémleves sült zellerrel és házi pesztóval (V)
- Malac rillette savanyított gyökér-zöldségekkel, gyöngyhagyma csatnival (+1.000 Ft)
Választható főételek:
- Naranccsal glasszírozott ropogós kacsacomb, angol zeller salátával és hagymás törtburgonyával
- Konfitált oldalas BBQ szósszal és rozmaringos, tepsis burgonyával
- Sült karfiolos vöröslencse curry, cékla variációkkal (V)
- Marinált sertésszűz csíkok, fokhagymás-pekándiós-spenótos házi tészta (+1.950 Ft)
Választható desszertek:
- Kölesgombóc, pirított mandulával és mézes házi tejfellel
- Mákos Belga csokoládé torta, házi szilvalekvárral

 

3. helyezett: La-Guna étterem és mori sushi - 4.900 Ft
Választható leves/előételek:
- Pho leves marhahússal
- Sült gyoza - wonton tésztával készült zöldséges-csirkehúsos batyu
- Avokádó saláta, lime öntettel (V)
- Lazactatár avokádókrémmel, friss zöldségekkel, pirítóssal (+800 Ft)
Választható főételek:
- Tempurázott tőkehal filé, édesburgonyával, thai zöldséges majonézzel
- Pad Wunsen Seafood - sült üvegtészta tenger gyümölcseivel, tojással, hagymával, zöldségekkel
- LaGuna sushi mix - 15db (4db Naruto big maki: tempura rákkal, avokádóval, lazaccal töltött big maki édesburgonya chipsz-ben forgatva, krémsajttal, teriyaki szósszal; 1db kacsamáj nigiri; 1db kacsamell nigiri; 3db lazac maki; 3db tonhal maki; 3 avokádó maki)
- Pad Thai vegetable - rizstészta zöldségekkel, földimogyoróval (V)
- Konfitált kacsamell szeletek, gyömbéres-fahéjas ananász chutney-val, hercegnőburgonyával (+800 Ft)
Választható desszertek:
- Sült fagylalt karamell szósszal
- Gyümölcsös sushi mix csokoládé szósszal - 9db (3db mangós, 3db banános, 3db kiwis gyümölcs sushi)
- Kao Niao Ma Muang – kókusztejes-ragacsos rizs mangóval

 

LEGJOBB ÚJ INDULÓ kategória
1. helyezett: Gigi's Budapest - 5.900 Ft
A 3 fogásos menü előtt: Amuse Bouche - üdvözlet a konyháról
Választható levesek/előételek:
- Thai kókuszos csirkeraguleves
- Sütőtökkrémleves, gorgonzola, tökmag (V)
- Házilag pácolt lazac, citrusos saláta
- Francia bélszín tatár, marinált tojás (+500 Ft)
Választható főételek:
- Kacsacomb, gnocchi, káposzta variáció
- Malaccsászár, zöldbab, szarvasgombás burgonyapüré
- Karfiol textúrák (V)
- Sea bass filé, vargánya gombás rizottó, parmezán (+1.000 Ft)
Választható desszertek:
- Almás palacsinta, sós karamell
- Citromhab, piskóta, málna coulis

 

2. helyezett: Aranybástya - 5.900 Ft
Választható leves/előételek:
- Házi húsleves - Tyúk- és marhahúsból, zöldségek, csigatészta
- Sült cékla tatár - Kesudiókrém, kenyér ropogós, kapri, szarvasgomba olaj
- Ropogós sushi - kacsamájas vagy avokádós (4 db) (+1.000 Ft)
Választható főételek:
- Csirke cordon bleu - burgonyapüré
- Glasszírozott sertéstarja - karfiol textúrákkal
- Császárhús és grillezett tigrisrákfarok - zöldborsópüré és sültburgonya (+4.500 Ft)
Választható desszertek:
- Somlói galuska
- Pisztáciás eclair

 

3. helyezett: MiaPia glutén- és laktózmentes Bistro - 4.900 Ft
Választható leves/előételek:
- Vegán tejfölös, tárkonyos sertés raguleves (Allergén: szója, zeller, mustár)
- Céklás humusz salsával és pitával (Allergén: diófélék, szezámmag, szója, zeller, mustár)
- Kacsamáj terrine házi brióssal, füge lekvárral (Allergén: LM tej, tojás, szulfit, szója, zeller, mustár)
Választható főételek:
- Kacsacomb mangó mártással, rozmaringos steak burgonyával (Allergén: zeller, mustár)
- Baconbe göngyölt csirkemell, pesztós jázmin rizzsel, fehérboros fokhagyma mártással (Allergén: szulfit, diófélék, földimogyoró, szezámmag, zeller, mustár)
- Növényi cheddar sajttal, jalapeno paprikával töltött pljeszkavica, sült burgonyával, vegyes savanyúsággal és ajvárral (Allergén: szulfit, mustár, zeller)
Választható desszertek:
- Raffaello mille feuille málnával, pirított mandulával (Allergén: LM tej, szója, diófélék, szezámmag)
- Epres-csokoládés torta szelet (Allergén: tojás, szója)

 

Asztalfoglalás április 11. (hétfő) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr317798419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása