etterem_het_logo.jpg

A márciusi Étterem Hét 138 résztvevő étterméről 2.515 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A Vendégek véleménye alapján 3 budapesti, illetve 3 országos összesített toplistát alakítottunk ki.

Az Étterem Hét EXTRA programon az alábbi vendéglátóhelyek indulnak:

-> Budapest TOP 3 étterem – 5.900 Ft-os Exkluzív menükategória
-> Budapest TOP 3 étterem – 4.900 Ft-os Prémium menükategória
-> Budapest TOP 3 étterem – 3.900 Ft-os menükategória

-> Országos 1. helyezett étterem – 5.900 Ft-os Exkluzív menükategória
-> Országos 1. helyezett étterem – 4.900 Ft-os Prémium menükategória
-> Országos 1. helyezett étterem – 3.900 Ft-os menükategória

Fentieken túl 6 étterem különdíjjal lett kitüntetve:

-> 5.900 Ft-os menükategória – Legjobb konyha és kiszolgálás
-> 4.900 Ft-os menükategória – Legjobb konyha és kiszolgálás
-> 3.900 Ft-os menükategória – Legjobb konyha és kiszolgálás

Április 8. és 14. között a DiningCity megrendezi az Étterem Hét EXTRA programot, mely keretében még egy extra hét erejéig tudják a Vendégek kipróbálni a márciusi Étterem Hét közönségdíjas éttermeinek győztes, 3 fogásos menüajánlatait, méghozzá változatlan árakon!
A menü ugyanaz lesz, mint a márciusi héten.
Alább mind a 18 étteremnél feltüntetjük a pontos menüsort.
(A menük a szezonalitástól függően minimálisan változhatnak.)

Asztalfoglalás április 2. (kedd) reggel 6.00-tól, kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon érhető el.

 

Budapest TOP 3 ÉTTEREM – 5.900 Ft-os Exkluzív menükategória

1. helyezett: Manna Lounge & Étterem
Amuse Bouche - üdvözlet a konyháról
Választható előételek/levesek:
- Kacsamáj brulée, szilva, mandarin, kakaóbab
- Füstölt kardhal carpaccio, mizo, kombu
- Zöldborsó textúrák, torma, pekándió (V)
- Borjú consommé, borjúnyelv, angol zeller
- Medvehagyma velouté, shiitake gomba, fürjtojás (V)

Választható főételek:
- Tanyasi csirkemell, ördögszekér gomba, csicseriborsó, cékla
- Kacsamell, zöldalmás ’ravioli’, szeder
- Nyúl textúrák, csicsóka, zöldborsó, turbolya
- Sült császár, préselt burgonya, káposzták
- Báránycsülök, polenta, fávabab, gyöngyhagyma
- Pisztráng, kelkáposzta, lila burgonya, füstölt tej
- Kecskesajtos rizottó, körte (V)

Választható desszertek:
- Málna kompót, citrusos mering, tárkonykrém, vanília olaj
- Almatorta, cointreau, mascarpone, dió crumble


2. helyezett: La Perle Noire Restaurant and Lounge
Amuse Bouche - üdvözlet a konyháról
Válaszható előételek/leves:
- Lazac tatár, mangó, uborka, rákszirom
- Zöldalmás, kamillás kacsamáj mille feuille
- Fekete quinoa, marinált gombák, spárga homok (V)
- Medvehagyma velouté, rántott csirke osztriga

Választható főételek:
- Hátszín szelet Stroganoff, burgonyafánk
- Kacsamell, szív, vetrece, csomboros zsemlegombóc
- Malacpofa rántva, bajor burgonyasaláta
- Rácponty
- Kecskesajtos ravioli, paraj, fekete fokhagyma, marokkói citrom (V)

Választhaó desszertek:
- Somlói
- Tökmag brownie, cékla sorbet, sósmogyoró
- Kapros túrós krémes, calamansi
Petit four

 

3. helyezett: Via Luna étterem
Gusto pálinkák legjava kóstolóba – birs, cigánymeggy, szilva, barack
Választható levesek/előételek:
- Tárkonyos muflonragu leves
- Harcsagulyás
- Szarvas Tatár Beefsteak
- Édesburgonya krémleves grillezett zöldség nyárssal (V)

Választható főételek:
- Borskéregbe konfitált kakukkfüves vaddisznó szűz fehér boros-illatos erdei gombaraguval és hercegnő burgonyával
Ajándék bor: Gere cabernet Sauvignon 2015’
- Vénusz kagyló, zöld kagyló, vörös rák, garnéla vajas-vargánya gombás tagliatellére tálalva, szarvasgomba olajjal
Ajándék bor: Gál Tibor Pinot Noir 2017’
- Ropogós kacsacombok, vörös áfonyamártás, snidlinges bulgur, héjas sült burgonya
Ajándék bor: Heimann Merlot 2016’
- Aglio olio Papardelle grillezett zöldségekkel és fenyőmagos bundában sült Brie sajttal tálalva (V)
Ajándék bor: Sebestyén Kadarka 2017’
- Grillezett fogas filé édesköményes zöldségraguval és házi steak burgonyával
Ajándék bor: Hernyák Chardonnay 2017’

Választható desszertek:
- Sajttorta fekete áfonyás szedermártással
- Epres túró torta
- Somlói Altrimenti
- Erdei gyümölcsös Panna Cotta (Gm, Lm)
A desszerteket a közkedvelt díjnyertes gyümölcsboraink kísérik!

 

Budapest TOP 3 ÉTTEREM – 4.900 Ft-os Prémium menükategória

1. helyezett: Columbus Hajó
Választható levesek/előétel:
- Sült kecskesajt parajjal és marinált paprikával (V)
- Vajas kukoricakrémleves gránátalmával és pármai sonka chips-szel
- Konyakos marhahúsleves forrázott Angus marhacombbal

Választható főételek:
- Vargányás rizottó pirított fenyőmaggal és parmezán forgácsokkal (V)
- Szójában érlelt jércemell üvegtésztával és sült julienne zöldségekkel
- Mangalica szűzérmék grízgaluskával és paprikás mártással
- Rozé kacsamell édesburgonya-pürével, fügével és koktélparadicsommal

Választható desszertek:
- Eperhabos csokoládés brownie
- Túróhab fehérboros aszalt gyümölcsökkel
- Rumos diós palacsintatorta Bourbon vaníliaöntettel


2. helyezett: Antré Étterem
Választható leves/előételek:
- Fácán erőleves húsával, zöldségekkel, zöldfűszeres fridattóval (Lm)
- Hideg kacsamáj házi eperlekvárral (Gm, Lm)
- Klasszikus tatár beef steak Angus marhából (Gm, Lm)

Választható főételek:
- Grillezett lazacfilé, kókuszos karfiolpüré, citrusos bébiparaj, dió kruszta (Gm, Lm)
- Szarvasgombás, zsályás jércecomb filé vajas bébi zöldségekkel, sült polentával (Gm)
- Vörösboros marhapofa vargányagombával, szalonnás zsemlegombóccal (Lm)

Választható desszertek:
- Klasszikus túrógombóc
- Szatmári szilvás csokoládétorta


3. helyezett: Spoon Cafe & Lounge
Választható előételek/leves:
- Tatár beefsteak, füstölt ördögszekérgomba
- Almás céklasaláta, pattogtatott vadrizs (V)
- Birsalmás babkrémleves, Cecina sonka, bab salsa

Választható főételek:
- Lazac, vaníliás karalábékrém, dióolaj, színes mángold, fodros kel
- Csirkemell, fenyőmagos-szarvasgombás burgonya, szezámmártás, pirított paraj
- Vízibivaly, csicsóka, gomba, mogyoróhagyma, burgonya
- Ricottával töltött fekete tortelloni, tökmag, tejszínes pesto (V)

Választható desszertek:
- Mogyorós csoko-ruby párna, szeder
- Sajttorta, sütőtök, mézes meggy sorbet
- Tápióka puding, gyümölcsök

 

Budapest TOP 3 ÉTTEREM – 3.900 Ft-os menükategória

1. helyezett: Eiffel Bistro & Bar
Választható levesek/előétel:
- Rozmaringos bárányragu leves
- Céklás karotta krémleves zabpehellyel (V)
- Tokaji kacsamájpástétom almás-zelleres saláta alapon

Választható főételek:
- Citromborsos grillezett csirkemell filé, sült édesburgonya, korianderes karotta, pirított földimogyoró, madársaláta
- Rosé kacsamell áfonyás szilva chutney-val és sütőtökös burgonyapürével
- Sertés szűzérmék kakukkfüves vargányás gombamártással és brunoise bulgurral
- Grillezett vajhal filé barack salsa-val és vajon futtatott baby parajjal
- Trofie di pesto alla Genovese – peszto, kézzel sodort tészta, parmezán forgács (V)

Választható desszertek:
- Belga csokoládés Brownie rumos meggyel és Bourbon vanília fagylalttal
- Mogyorókrémes Panna Cotta, bazsalikomos erdei gyümölcsökkel


2. helyezett: Buda Gourmet Bistro
Választható előételek/levesek:
- Sült spárga, cékla textúrák, grillezett kecskesajt (V)
- Lazac tatár, tintahal, sós citrom, mascarponés köles, zöldfűszer olaj
- Tejfölös vadgomba leves, friss bazsalikommal, ropogós hajdina (V)
- Borjú erőleves, borjú gombóc, szarvasgombás fridatto

Választható főételek:
- Tanyasi csirke fekete szezámos pankóban sütve, sült paprika fondü, narancsos bébi répa, petrezselyem tabbouleh
- Angus marha oldalas (short ribs), ropogós orinocói bab, wasabis tört burgonya, marha jus
- Kígyómakréla, aszalt paradicsom, zsálya pesztós calamarata tészta, vargányapor
- Sóska brulée, édes burgonya mousse, roppanós sült zöldségek (V)

Választható desszertek:
- Tiramisu passió gyümölccsel, ibolya tükrön
- Marcipános csokoládés rétes, zöldcitromos rebarbara dzsemmel
- Túrófánk mandula morzsában sütve, sós karamell, friss áfonya


3. helyezett: Mimama Konyhája
Választható előételek/levesek:
- Mangalica húsos rillette házi pirítóssal és idényzöldségekkel
- Padlizsánkrém házi pirítóssal és idény zöldségekkel (V)
- Joghurtos eper krémleves tejszínhabbal és mandulaforgáccsal (V)
- Mimama Konyha húslevese magyartarkából gazdagon

Választható főételek:
- Rozsdás marhasült burgonyakrokettel
- Töltött mangalicadagadó, snidlinges burgonyapürével és zöldfűszeres öntettel
- Leveles tésztában sült mangalica szűzpecsenye, édesburgonyás hercegnőburgonyával és mézes madársalátával
- Magyaros töltött tanyasi csirkemell rántva, parmezános kevert salátával
- Roston camembert gyümölcsvelővel, tavaszi salátaágyon (V)

Választható desszertek:
- Gundel palacsinta
- Házi krémes
- Almás pite pohárdesszert
- Túrófánk áfonyalekvárral

 

Országos 1. helyezett étterem – 5.900 Ft-os Exkluzív menükategória

Szél Fiai Fogadó és Cellárium (Nyúl)
Köszöntőital és falatka a tékából és a konyhánkból - házi vaj, érlelt sonka, olíva, pecorino; házi vaj, articsóka, szárított paradicsom - diós kenyéren.
Választható ízelítők/előételek/levesek:
- Májas trilógia: libamáj terrin- narancsos citrusos fügelekvár, füstölt mangalica kenőmájas-tormahab, borjú és kacsamáj pástétom-vörösáfonya
- Medvehagyma krémleves citromos túróhabbal, sajtos grissini (V)
- St. Jakab kagyló és garnéla, meleg saláta variációval körítve, mangó majonézzel
- Nyúli „Táj” leves (citromos, limettás, zöldséges, csípős csibe-hal erőleves, csibehússal, lazaccal, tésztával)

Választható főételek:
- Lazac serpenyőben sütve, pikáns rizstészta, spárga, mandula és mogyoró
- Surf and turf nyárs, széles metélt, mángolddal és friss fokhagyma zölddel, francia sós vajjal pirítva - Black Angus puhahátszínből készül
- Csibe barbecue, sült burgonya, tex-mex szószok (édes/pikáns chili és salsa), avocado saláta házi friss gomolysajttal
- Fűszeres gomba (ördögszekér, vargánya, bébi csiperke) sherry-tejszínes mártásban, vargányaízesítésű kézműves tagliatelle tészta (V)

Választható desszertek:
- Aranygaluska a sütőből, vanília mártásban, házi baracklekvár
- Kardinális szelet, most pohárból tálalva

 

Országos 1. helyezett étterem – 4.900 Ft-os Prémium menükategória

Avalon Ristorante (Miskolctapolca)
Menü 'A':
- Carbonara spagetti Benedetto Cavalieri tésztával
- Faszénen grillezett Argentin Ribeye steak kemencés burgonyával
- Avalon krémes

Menü 'B':
- Gyömbéres csirkehús leves
- Branzino hal filé tavaszi sült ropogós salátával
- Panna cotta szicíliai pisztáciával és házi málnával

 

Országos 1. helyezett étterem – 3.900 Ft-os menükategória

Malomkert Sörház (Veszprém)
Választható előételek/levesek:
- Jércemell rétes köntösben, chilis kápiakrémmel
- Paradicsom tatár (V)
- Póréhagyma krémleves kecskesajt ropogóssal (V)
- Fácán eszencia, húsával töltött derelye

Választható főételek:
- Bordírozott sertésszűz grillezett édes köménnyel, csicseriborsó pürével
- Tengeri sügér citrusos házi metélttel
- Kacsamáj rizottó, lilahagyma mousse, gomba chips
- Csirke steak grillezett polentával, karotta krémmel

Választható desszertek:
- Sacher torta
- Rákóczi túrós újragondolva

 

*** Különdíjak ***

LEGJOBB KONYHA - 5.900 Ft-os menükategória

Société Bistro
Választható előételek/leves:
- Kecskesajt, sárgarépa, koriander (V)
- Kacsamell sonka, zeller, mustármag
- Paradicsom consommé, kagyló, édeskömény

Választható főételek:
- Csirke supreme, sütőtök, tárkony
- Mangalica tarja, karalábé, kamilla
- Tőkehal, paszternák, vérnarancs
- Borjú pofa, karfiol, gyömbér

Választható desszertek:
- Répa, fehércsokoládé, vanília
- Málna, étcsokoládé, karamell

 

LEGJOBB KISZOLGÁLÁS - 5.900 Ft-os menükategória

Solier Cafe (Gödöllő)
Választható előételek:
- Kacsamáj mousse, szederzselével és kakaós kaláccsal
- Padlizsánkrém, házi kenyérrel és mesclun salátával (V)

Választható levesek:
- Karfiolkrémleves, szardellás ropogóssal (Vegetáriánus fogásként is kérhető)
- Húsleves gazdagon, húsával és zöldségekkel
- Gulyásleves, marhapofával és zöldségekkel

Választható főételek:
- Rántott csirkemell, házi hasábburgonyával, tartármártással vagy chilis majonézzel
- Grillezett csirkemell, rizottó ropogóssal és répapürével
- ’Gödöllői csirkecomb’, zöldborsós nudlival, csirkemájjal és gombával
- Grillezett sertés szűz, árpagyöngy rizottóval és pak choi-jal
- Solier saláta, pácolt lazaccal és sajtos grissinivel
- Grillezett malaccsászár, ’sárgaborsófőzelékkel’ és zöldségekkel
- Grillezett lazacfilé, rukkolás házi metélttel
- Rántott pacal, turbolyás-mustáros burgonyasalátával
- Konfitált marhapofa, paradicsommártással és grillezett káposztával
- Tökmagos bundában sült kecskegomolya, aszaltparadicsomos mesclun saláta (V)

Választható desszertek:
- Csokoládé ’szuflé’ (moelleux) fehér csokoládé szósszal
- Somlói desszert a'la Solier
- Joghurt mousse, törökméz morzsával és sárgabarack coulis-val

 

LEGJOBB KONYHA - 4.900 Ft-os menükategória

Planet Sushi (Allee)
Választható előételek/levesek:
- Tori Harumaki (3 db) - csirkehússal, shiitake gombával és gyömbérrel töltött sült tavaszi tekercsek, gedza szósszal
- Tom Yum (csípős) - csípős thai leves rákkal, tintahallal, gombával, paprikával, üvegtésztával és korianderrel
- Tonkatsu Ramen (fél adag) - különleges Ramen leves tésztával, pácolt sertéshússal, szójacsírával, újhagymával, ponzu szósszal és Nitamagoban pácolt tojással
- Ebi Tempura (5 db) - tempurázott rák választható szósszal
- Perui Saláta - citrusos wasabis kevert saláta, quinoa, avokádó, mentalevél (V)

Választható főételek:
- Maki válogatás: Philadelphia chic maki - 8 db (friss lazac, avokádó, krémsajt csodálatos kombinációja repülőhalikrával, unagi szósszal és majonézzel díszítve); California maki - 4 db (páratlan összeállítás tigrisrákkal, avokádóval, uborkával és majonézzel, repülőhalikrába forgatva)
- Maki válogatás: Fuagra maki - 8 db (különleges tekercs narancsos teryaki szószban sült kacsamájjal, karamellizált hagymával, reszelt narancshéjjal díszítve); Sensei maki - 4 db (ropogósra sült panírozott tigrisrák, csípős szósz, friss saláta és uborka mellé tekerve, unagi szósszal tálalva)
- Maki válogatás: Tokyo bay maki - 8 db (tigrisrákkal, avokádóval, krémsajttal töltött sült maki tekercs, pikáns karai szószos lazaccal megkoronázva); Kunsei maki - 4 db (füstölt lazac, középen krémsajt, uborka és unagi szósz)
- Maki válogatás: Spicy Maguro maki - 8 db (lágy maki tempurázott tigrisrákkal, avokádóval, krémsajttal és chilis szezámmaggal tonhal köntösben); Meiro maki - 4 db (lágy tekercs citromos lazaccal, avokádóval és uborkával, szezámmagba forgatva)
- Sake Teriyaki: Teriyaki szószban párolt lazacfilé szezámmaggal meghintett rizzsel és citromszelettel tálalva
- Megumi San tészta: Osztriga szószban sült bélszínszeletek yakisoba tésztával, gyömbérrel, sárgarépával, zöldbabbal és újhagymával

Választható desszertek:
- White Orchid (4 db) - édes rizstekercs tejszínnel, friss gyümölcsök, kókuszpehely
- Sajttorta - klasszikus sajttorta eperrel
- Domino (4 db) - friss gyümölcsös csokoládétekercs, mandulával borítva, krémes szósszal tálalva

 

LEGJOBB KISZOLGÁLÁS - 4.900 Ft-os menükategória

Nika Étterem
Amuse Bouche - Madeleine
Választható előételek/levesek:
- Füstölt makréla variációk burgonya salátával, torma habbal
- Grillezett kecskesajt marinált zöldségekkel (V)
- Gyömbéres édesburgonya krémleves narancsos grillázzsal (V)
- Toszkán paradicsomleves pikáns csirkefalatokkal, tortilla chipsszel

Választható főételek:
- Rose kacsamell ajváron, sáfrányos rizottóval és sült bébi céklával
- Sertéshálóban sült egész szűz, szarvasgombás pürével, vajas cukorborsóval
- Sült vörös márna savanyított zöldségekkel
- Spenót, vörös lencse, basmati rizs garam masalával ízesítve, paprikába bújtatva (V)

Választható desszertek:
- Zöldalmás tiramisu
- Rákóczi túrós

 

LEGJOBB KONYHA - 3.900 Ft-os menükategória

Rosinante Étterem (Szigetmonostor)
Választható levesek/előétel:
- Csirke udonleves
- Vizibivaly-tatár fermentált ízletes rizikével, dió pestóval
- Cukorborsó-krémleves salzburgi habgaluskával (V)

Választható főételek:
- Céklás rizottó monostori kecskesajttal, pirított mogyoró (V)
- Bőrén sült fogas, zeller, kelkáposzta, halmártás, pirított kumkvat
- Laskás teriyaki csirke sáfrányos szezámos jázmin rizzsel

Választható desszertek:
- Créme brulée málnavelővel
- Mandulás-kókusztejes madártej
- Sóskaramella, csokoládékrém, zöldtea morzsa

 

LEGJOBB KISZOLGÁLÁS - 3.900 Ft-os menükategória

Matrjoska Kroshka Vegetáriánus/Vegán Étterem
Választható előételek:
- Marinált céklasonka, grillezett alakor baguette (V)
- Sushi bez husi (V)
- Zöldségpástétom kézműves orosz kenyérrel (V)

Választható levesek:
- Scsi, orosz káposzta leves (V)
- Szamócás paradicsom krémleves (V)
- Sárgaborsó krémleves füstölt zöldségtepertővel (V)

Választható főételek:
- Erdei gomba burger tönköly cipóban (V)
- Orosz pelmenyi a zöldségek bűvöletében (V)
- Tavasz az ősz határán -cékla, burgonyaválogatás, tavaszi zöldek- kicsit másképp (V)

Választható desszertek:
- Orosz szirnyiki kölestúróval (V)
- Nyers kosárka kókuszos szamócakrémmel (V)
- Gombóc Artúr álma – csokoládés tál (V)

 

Asztalfoglalás április 2. (kedd) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr7914725381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása