1. kép.jpgA budai Hegyvidék Központban, ezen belül is a Vörös Homár halkereskedésben már többször jártunk az elmúlt időszakban. Hol egy kis halat vittünk haza (vajhal, garnéla, fekete kagyló…stb.), hol pedig ott helyben ettünk valamilyen finom halételt (általában Fish & Chipset vagy Teriyaki-s lazacot).

2. kép a.jpg

A legutóbbi látogatás alkalmával kimondottan a heti menüjük miatt kerestük fel őket.
Hétköznaponként minden nap más, 2 fogásos menüt kínálnak, de e mellett van egy kis A la Carte halas étlap is, így onnan is sokféle finomságot ki lehet próbálni.

Jó ötlet volt az, hogy egy kis gasztro-sarkot is létrehoztak az üzleten belül (sőt, már van külön teraszuk is), mert így azok akik nem annyira járatosak a tengeri halak világában, viszonylag kedvező áron tudják előzetesen kipróbálni a különböző halfajtákat. A tulajdonos is készséggel és elég informatívan tájékoztatja a vevőket a halak tárolásáról, elkészítési módjáról, fűszerezéséről…stb.
Szóval itt egyben találunk halkereskedést, gasztro-bárt és kapunk egy kis tanácsadást is.

A heti menü fél 12.00-től egészen este 19.00-ig elérhető, de inkább azt mondanánk addig amíg „a készlet tart”.

3. kép a.jpg

A mostani látogatás alkalmával a kimondhatatlan nevű Bouillabaisse (’bulbász’) leves volt az első fogás (fenti képen balra). Ez egy francia halászlé (provence-i specialitás), többféle friss tengeri halból készítve. Jelen esetben volt benne vajhal is, de egyébként el lehet készíteni kagylófélékből, rákkal vagy éppen tőkehallal is. Sűrű állagú, ízes halászlé, a chili és a római kömény meghatározó ízt ad neki. Finom volt ez az első fogás, de igazából a második volt az, ami felkeltette a kíváncsiságunkat.
Ez pedig nem más volt, mint: Tenger gyümölcsei paella (fenti képen jobbra)
A paella egy andalúz nemzeti étel, mely egyben talán a leghíresebb spanyol rizses egytálétel is. Baromfi vagy éppen nyúlhúsból is lehet készíteni, a tenger gyümölcsei változatnak pedig csak a képzelet szabhat határt. A paella szó egyébként azt a lapos serpenyőt jelenti, amiben magát az ételt készítik, az elnevezés tehát innen ered, az elkészült finomságot pedig hagyományos módon közvetlenül a serpenyőből fogyasztják.
Itt a Vörös Homárban fekete kagylóval és garnélafarkakkal készítették. A rizst csirkés-halas alaplében főzték, zöldségraguként pedig kaliforniai paprikát, hámozott paradicsomot, vörös-, lila- és fokhagymát adtak hozzá. Kurkumával varázsolták élénksárga színűre a fogást és persze ez adott egy markáns, intenzív ízt is az ételnek. Igen nagyvonalú adag volt, nem sajnálták ki belőle a hozzávalókat, az biztos, hogy ezután az ebéd után senki nem maradt éhes.

A 2 fogás 2.490 Ft-ba került, drágább, mint egy átlagos ebédmenü, viszont pont ennyivel „többet is tud”.

A heti haladagunk ezzel megvolt, legközelebb itthonra vásárolunk náluk egy kis tengeri finomságot.

Látogatás dátuma: 2013. július

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr895426120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása