gellért 1 kép.jpgAz Étterem Hét első napján, október 14-én a Gellért étterembe látogattunk el        (Gellért Szálló). Tavasszal a 100 résztvevő étteremből a vendégek véleménye alapján a 7. helyezést érték el, így nagy várakozásokkal mentünk az étterembe.
Érkezésnél kedvesen fogadtak, rögtön kísértek is az asztalunkhoz.
Egy 3 fogásos vacsora megkezdése előtt jólesik egy pohár bor, a pincérre bíztuk magunkat ebben a tekintetben és egy remek, eddig még sohasem kóstolt száraz fehérbort próbáltunk ki, ami Konyári Lolipop névre hallgat. Karcos, de nagyon kellemes ízű bor, nagyon kevés savassággal. Szuper ajánlat, utána is fogunk nézni, hogy hol lehet itthonra beszerezni pár palackkal… :)

Vissza az ételekhez.
Az Étterem Hétre 3 féle előételből, 4 féle főételből és 3 féle desszertből lehetett választani. Direkt más és más ételeket kértünk, így 6 féle ételt rendeltünk és persze bele-bele kóstoltunk egymás fogásaiba.

gellért 2 kép.jpgElőételként egyikünk zöld fűszeres gyöngytyúkmellet kért, szőlőmag olajos salátával és tokaji borzselével. Ez egy nagyon könnyű előétel volt, extra puha és finom gyöngytyúkmellel, friss zöldségekkel. Egy kis öntetet még elbírt volna ez a saláta, mindenesetre kezdésnek jó választás.

gellért 3 kép.jpgA másik előétel, amit rendeltünk számunkra talán az egész étkezés csúcspontja: szarvasgombás kecskesajttal töltött derelye, sütőtök krémmel. A fogás összetevői egy nagyon izgalmas ételre engedtetek következtetni. Az is volt, ugyanis annyira passzoltak egymáshoz ezek az összetevők, hogy legszívesebben rendeltünk volna még egy adagot ebből az előételből. Ez az előétel is könnyű volt, nagyon gazdag íz világgal rendelkezett, a kecskesajt karakteres íze szinte kirobbanó volt. A sütőtök krém olyan lágyra sikeredett, hogy ciki nem ciki, a tányért bizony egy szelet kenyérkével (mintha csak otthon lennénk) ki is „kellett” törölgetnem… :)

Főételek: Kacsatrió és Szarvas sült vadasan.

gellért 4 kép.jpgAz encsi Anyukám Mondta étteremben ettünk hasonlóan finom kacsás főételt és ezzel szinte mindent elmondtunk! :)
Ahogy ott is, itt is volt a tányéron egy nagyon puha, omlós kacsacomb, néhány rozé kacsamell szelet, illetve a fogás tetején pirított kacsamáj. Pirított burgonya és szőlőlevél járt köretként és valami isteni szósz-öntet („szőlőragu”) hozzá.
 
gellért 5 kép.jpgA szarvas sültnél első ránézésre 2 szelet hús érkezett, hozzá házi krokett.              Először nem tűnt valami soknak, ám a fogás tetején volt egy zöldséghalom, ami alá további szarvas szeletek voltak „rejtve”. Miután kissé jobban felfedeztük ezt az ételt, már a hús volt többségben, nem a köret. :) A hús puha és szaftos volt, a házi krokett és a zöldségek pedig remek köretként szolgáltak.                                                          Mondani sem kell, hogy egyik főételből sem hagytunk a tányérokon.

A desszertek közül Gellért fagylaltot kértünk és habos flódnit.

gellért 6 kép.jpgA fagyi merész vállalkozásnak tűnt így október közepén az étterem részéről, de a magunkéról is. :) A két gombóc csokoládé fagylaltot apró piskótadarabok, meggyszósz és dió reszelék dobta fel, melynek tálalása nekünk különösen tetszett.

gellért 7 kép.jpgA flódni 5 rétegből állt. Ez egy nagyon édes desszert, az édes érzet ellensúlyozására szilva is került a tányérra.

Mi az általunk kóstolt 6 fogásból az alábbi 3-at javasoljuk:
- Szarvasgombás kecskesajttal töltött derelye sütőtök krémmel
- Kacsatrió (mell, comb, máj) szőlőraguval és szőlőlevélbe göngyölt pirított burgonyával
- Gellért fagylalt piskótával

Látogatás dátuma: 2013. október 14.

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr925571863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása