Laci p 1 kép.jpgHová menjünk az Étterem Héten, ha nem hétköznapi fogásokra vágyunk?
Az egyik kézenfekvő hely erre a Szent István Bazilika szomszédságában található Laci!Pecsenye? étterem.
Főleg azért, mert a 3 fogásos menüajánlatuk eleve nem volt előzetesen meghirdetve.
Takács Lajos séf és csapata minden napra (ebédre is és vacsorára is!) más menüajánlatokat kreál erre a hétre és ez az, ami igazán egyedivé teszi őket.

Azért ne ijedjen meg senki, nem titok a menü. :)
Ha bemegyünk az étterembe akkor a menükártyán találkozhatunk az éppen aznapra kitalált menüsorokkal.  
Mi szerdán voltunk ebédelni hárman és amikor letették a menükártyát elénk akkor láttuk, hogy 4 féle előételből, 6 féle főételből és 3 féle desszertből állíthatjuk össze magunknak a 3.300 Ft-ba kerülő 3 fogásos menüt.
Választék tehát volt bőven…

Hárman 9 féle ételt ettünk, illetve a fogásokon túl az étterem ajándék welcome falattal, ajándék kacsamáj pástétommal és az ebéd végén egy ajándék mokkával is kedveskedett, úgyhogy a nagy szöveges beszámoló helyett az alábbiakban következzenek az ételfotók.

Laci p 2 kép.jpgWelcome falat – kagyló, olíva olajjal

Laci p 3 kép.jpgAjándék fogás – Kacsamáj pástétom friss házi kenyérrel, körte chutney-val

A 3 választott előételünk:Laci p 4 kép.jpgTöltött tészta variáció (lazac, rák és zúza betéttel)

Laci p 5 kép.jpgSzójabab, tofu, shiitake gomba

Laci p 6 kép.jpgZúza, citrus saláta

A 3 választott főételünk:Laci p 7 kép.jpgMarha ragu, kagyló

Laci p 8 kép.jpgCsirkemell, szalonnás gomba ragu, krumpli

Laci p 9 kép.jpgKacsacomb, lencse saláta

A 3 választott desszert:Laci p 10 kép.jpgDatolyaszilva mousse

Laci p 11 kép.jpgSajt válogatás (Buffala mozzarella, Comte hegyi sajt, Grottin kecske sajt)

Laci p 12 kép.jpgPirított túrónudli, szilva lekvár

Az összes fogás közül a legkiemelkedőbb számunkra a kacsamájpástétom, a 3 előétel mindegyike, a főételek közül a marha ragu és a csirkemell, a desszertek közül a sajt válogatás és a pirított túrónudli volt.
A kacsacomb „csak” jó volt, a desszertek közül a mousse sem volt rossz, de nem volt maradandó.

Az összes étel közül tehát gyakorlatilag csak 1 fogás volt, ami nem annyira nyerte el a tetszésünket (mousse), de az összes többi igen és külön említést érdemel az ötletes tálalás, főleg a tészta variációké (mindenkinek ez volt a favorit). Ennél az előételnél a felszolgáló külön ciromos, petrezselymes szójaszósszal is meglocsolta a tészta batyukat, ami rendkívül kellemes sós íz hatást adott. A főételek közül a marha ragus fogás abból a szempontból kész csoda, hogy a köret nem burgonya, rizs, zöldségek, vagy bármi más ehhez hasonló volt, hanem kagyló!
Szerintünk ez egy óriási ötlet, húshoz hús köret… :)

Az ebéd végén jött egy ajándék kenyai mokka. Szigorúan cukor és tej nélkül, merthogy így az igazi. :) Hát nekünk ezt még szoknunk kell… az biztos, hogy ilyen savas kávét még nem ittunk és egy újabb élménnyel lettünk gazdagabbak.
Laci p 13 kép.jpg
Takács Lajos és csapata brillírozott, de nem csak ők, hanem a felszolgálók is, akik mindvégig mindenkire nagyon odafigyeltek, végtelenül kedvesek és rugalmasak voltak.

Azoknak ajánljuk a Laci!Pecsenye? éttermet akik nem félnek kísérletezni és újraformált, új köntösbe öltöztetett ételeket megkóstolni. Nem állítjuk, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését ez a modern szellemben működő étterem, de az biztos, hogy mindenképpen érdemes kipróbálni és azt is biztosra vesszük, hogy hamarosan egy igazi kulthellyé válhat a gasztronómiáért rajongók körében.

Látogatás dátuma:
2013. október 16.

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr815580798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2013.10.17. 16:40:24

Holnap delben leteszteljuk...Koszonet az ajanloert, jol hangzik!
süti beállítások módosítása