2013.10.17. 12:38
Étterem Hét Lacinál…
Hová menjünk az Étterem Héten, ha nem hétköznapi fogásokra vágyunk?
Az egyik kézenfekvő hely erre a Szent István Bazilika szomszédságában található Laci!Pecsenye? étterem.
Főleg azért, mert a 3 fogásos menüajánlatuk eleve nem volt előzetesen meghirdetve.
Takács Lajos séf és csapata minden napra (ebédre is és vacsorára is!) más menüajánlatokat kreál erre a hétre és ez az, ami igazán egyedivé teszi őket.
Azért ne ijedjen meg senki, nem titok a menü. :)
Ha bemegyünk az étterembe akkor a menükártyán találkozhatunk az éppen aznapra kitalált menüsorokkal.
Mi szerdán voltunk ebédelni hárman és amikor letették a menükártyát elénk akkor láttuk, hogy 4 féle előételből, 6 féle főételből és 3 féle desszertből állíthatjuk össze magunknak a 3.300 Ft-ba kerülő 3 fogásos menüt.
Választék tehát volt bőven…
Hárman 9 féle ételt ettünk, illetve a fogásokon túl az étterem ajándék welcome falattal, ajándék kacsamáj pástétommal és az ebéd végén egy ajándék mokkával is kedveskedett, úgyhogy a nagy szöveges beszámoló helyett az alábbiakban következzenek az ételfotók.
Welcome falat – kagyló, olíva olajjal
Ajándék fogás – Kacsamáj pástétom friss házi kenyérrel, körte chutney-val
A 3 választott előételünk:Töltött tészta variáció (lazac, rák és zúza betéttel)
Szójabab, tofu, shiitake gomba
Zúza, citrus saláta
A 3 választott főételünk:Marha ragu, kagyló
Csirkemell, szalonnás gomba ragu, krumpli
Kacsacomb, lencse saláta
A 3 választott desszert:Datolyaszilva mousse
Sajt válogatás (Buffala mozzarella, Comte hegyi sajt, Grottin kecske sajt)
Pirított túrónudli, szilva lekvár
Az összes fogás közül a legkiemelkedőbb számunkra a kacsamájpástétom, a 3 előétel mindegyike, a főételek közül a marha ragu és a csirkemell, a desszertek közül a sajt válogatás és a pirított túrónudli volt.
A kacsacomb „csak” jó volt, a desszertek közül a mousse sem volt rossz, de nem volt maradandó.
Az összes étel közül tehát gyakorlatilag csak 1 fogás volt, ami nem annyira nyerte el a tetszésünket (mousse), de az összes többi igen és külön említést érdemel az ötletes tálalás, főleg a tészta variációké (mindenkinek ez volt a favorit). Ennél az előételnél a felszolgáló külön ciromos, petrezselymes szójaszósszal is meglocsolta a tészta batyukat, ami rendkívül kellemes sós íz hatást adott. A főételek közül a marha ragus fogás abból a szempontból kész csoda, hogy a köret nem burgonya, rizs, zöldségek, vagy bármi más ehhez hasonló volt, hanem kagyló!
Szerintünk ez egy óriási ötlet, húshoz hús köret… :)
Az ebéd végén jött egy ajándék kenyai mokka. Szigorúan cukor és tej nélkül, merthogy így az igazi. :) Hát nekünk ezt még szoknunk kell… az biztos, hogy ilyen savas kávét még nem ittunk és egy újabb élménnyel lettünk gazdagabbak.
Takács Lajos és csapata brillírozott, de nem csak ők, hanem a felszolgálók is, akik mindvégig mindenkire nagyon odafigyeltek, végtelenül kedvesek és rugalmasak voltak.
Azoknak ajánljuk a Laci!Pecsenye? éttermet akik nem félnek kísérletezni és újraformált, új köntösbe öltöztetett ételeket megkóstolni. Nem állítjuk, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését ez a modern szellemben működő étterem, de az biztos, hogy mindenképpen érdemes kipróbálni és azt is biztosra vesszük, hogy hamarosan egy igazi kulthellyé válhat a gasztronómiáért rajongók körében.
Látogatás dátuma:
2013. október 16.
1 komment
Címkék: ebéd étterem hét laci pecsenye
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.