1.jpgA budapesti Marriott Hotelben található Peppers! mediterranean grill étterem új kóstoló menüvel rukolt elő, melynek „főpróbáját” november 22-én tartották.
A menü különlegessége, hogy gyakorlatilag olyan mintegy büféasztal, ahonnan számos különböző étel megkóstolható, de itt nem kell senkinek többször felállni az asztaltól és szedni magának, mert minden az asztalhoz érkezik, azaz azt lehet mondani erre a menüre, hogy olyan, mint egy „személyes büféasztal”.

Megérkezésünkkor kapunk egy menülapot a felszolgálótól, ahonnan választhatunk egy aperitifet, továbbá láthatjuk, hogy milyen ételek kerülnek felszolgálásra az este folyamán. 6 féle előételfalatka van a csomagban, amit egy „három emeletes” tálon hoznak ki. Az előételekhez jár egy kis csésze leves is. Ezután 7 féle főételből választhatunk egyet, majd érkezik szintén egy emeletes tálon egy 4 db-os sajtválogatás és szintén 4 db-os desszertválogatás is. Ja és a menü még korlátlan alkoholmentes italfogyasztást is tartalmaz.

Jó kis estének néztünk tehát elébe, a gyönyörű budai panoráma mellett meg is érkezett az általunk választott aperitif, egy extra száraz prosecco.

2_1.jpgMajd a menü felszolgálása előtt kaptunk egy kis házi kenyér válogatást, fokhagymás olívával és egy kapribogyós mártogatóssal. Minden itt az étteremben készült, a kenyerek közül pedig az aszalt paradicsomos volt a legfinomabb.
3 jó magas.jpg


Ezután jöttek az előételek, a már említett emeletes tálon, felülről lefelé haladva a következőek:
- Konfitált kacsa burgonyapürével
- Fokhagymás, pirított rák nyárson paradicsommal és parajsalátával
- Libamájszelet, pirított narancs, vörösboros aszalt szilva
- Mézes, gyömbéres körte Serrano sonkában korianderes juharsziruppal
- Házi füstölt pisztráng, tormakrémmel és kenyér chips-szel
- Grillezett és marinált zöldségek

Az előételeken túl egy remek sütőtök krémleves is a menü része volt.

Kis szünet következett a főételek előtt, de hogy addig se „unatkozzunk”, egy kis narancs sorbet-val lepett meg a felszolgálónk. Ez egy remek kis savanykás átvezetés volt a választott főételekhez.

5_1.jpgEgyikünk főétele: Rózsaszínre sült kacsamell áfonyakompóttal, vörösboros mártással, parajos burgonyapürével

6_1.jpgMásikunk főétele: Roston sült bélszín tenderloin, erdei gombával, Burgundi mártással, zsenge zöldségekkel

7 jó magas.jpg
A menü utolsó felvonása a desszert és sajttál volt.

Természetesen a sajtokkal kezdtük, amik a tál alsó részén foglaltak helyet. Volt benne fiatal kecskesajt, fetasajt, camembert sajt és egy rendkívül érett, nagyon markáns ízzel rendelkező sajt is, amelyet már meg sem tudtunk enni, mert a mi ízlésünk ehhez még nem eléggé érett… legalábbis ezt mondtuk a felszolgálónak. :)
A desszertek balról jobbra: „csupa csokoládétorta”, málnás szelet, mangó szelet, mogyorós truffle.

A kóstoló menü jól volt összeállítva, rengeteg ízzel és étellel találkoztunk az est folyamán. Az előétel válogatás kiemelkedő volt, minden eleme elnyerte a tetszésünket. A főételek ugyanígy, a bélszínt közepesen átsütve kértük és tökéletesen el is találták, a kacsamell pedig nagyon puha volt, a bőre ropogott… ahogy kell. :)
A desszertek közül talán a málnás lógott ki, a másik 3 viszont szintén remekül sikerült.

A teljes menüsor ára 8.100 Ft, ebben benne van a korlátlan italfogyasztás is.
Leginkább pároknak lehet nagyszerű választás ez a menüsor az étterem hangulata és persze a panoráma miatt, de tulajdonképpen bárkinek ajánljuk, hogy próbálja ki a Peppers újdonságát. A kóstoló menü csak péntekenként lesz elérhető.

Látogatás dátuma: 2013. november 22.

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr225655001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása