2018.03.01. 23:09
10 kihagyhatatlan fogás...
A március 5. és 11. közötti Étterem Hét gasztro-esemény kapcsán nyakunkba vettük Budapestet és környékét, próbáltuk megtalálni a legígéretesebb fogásokat a különböző vendéglátóhelyek menükínálatából. A programban közel 140 közép- és felsőkategóriás hely kínál 3 fogásos menüket különleges áron. A számos menüsort nem kis nehézség átböngészni az esemény weboldalán, ugyanis összességében több száz étel várja a vendégeket. A DiningCity csapata jónéhány próbafőzésen vett részt, alább bemutatjuk azokat a fogásokat, amelyek garantáltan meghozzák az étvágyat.
Előételek:
- Libamáj bonbon juharszirupos pekándióval és savanyított ringlóval (La Perle Noire Restaurant)
- Frissen füstölt szürke harcsa & zöldborsó sós citrombefőttel, marinált hónapos retekkel (Pane Vino Restaurant)
- Zöldséges szarvas gombócleves (Pörc & Prézli étterem)
Főételek:
- Sült sertéstarja 'paprikás krumpli'-val (Pesti Disznó Bisztró)
- Kacsamell, káposzta ropogós tésztában, lilapüré (Café Delion Bistro & Bar – volt KGB étterem)
- Nyúlcomb hagymás dödöllével, kakukkfüves vajmártással (Pörc & Prézli étterem)
- Rántott borjúláb fekete kagylóval, citromnáddal sült paszternákkrémmel, salátákkal (La Perle Noire Restaurant)
Desszertek:
- Csokoládé 'szuflé' (moelleux) fehér csokoládé szósszal (Solier Café – Gödöllő)
- Szedres pite (Pesti Disznó Bisztró)
- Somlói desszert a'la Solier (Solier Café – Gödöllő)
A tesztben az alapanyagok széles skáláját sikerült áttekinteni, kétlábúak-négylábúak, halak s vadak.
Az ételek mindenhol jól sikerültek, a tálalások úgyszintén. Érdemes megemlíteni, hogy a desszert front különösen erős volt, a Solier Café cukrászata az elmúlt napokban bekerült a Top10 magyarországi cukrászat közé az egyik neves gasztro szaklap szerint (teljesen jogosan). De a Michelin ajánlással rendelkező Pesti Disznó Bisztró is alaposan kitett magáért, az étterem a nevét nem meghazudtolva alaposan otthon van a „disznólkodásban”. Az Étterem Héten gyakorlatilag minden konyha kínálata megtalálható, a magyartól a japánig, az olasztól a mexikói ízekig. Talpra fel, jövő héten irány az Étterem Hét!
Fontos infó, hogy az Országos Étterem Hétre csak online lehetséges az asztalfoglalás, az esemény weboldalán a www.etteremhet.hu website-on keresztül.
Látogatás dátuma: 2018. március 1.
Szólj hozzá!
Címkék: étterem hét Étterem Hét 3 fogás
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.