orszagos_etterem_het.jpgA március 5. és 11. közötti Étterem Hét gasztro-esemény kapcsán nyakunkba vettük Budapestet és környékét, próbáltuk megtalálni a legígéretesebb fogásokat a különböző vendéglátóhelyek menükínálatából. A programban közel 140 közép- és felsőkategóriás hely kínál 3 fogásos menüket különleges áron. A számos menüsort nem kis nehézség átböngészni az esemény weboldalán, ugyanis összességében több száz étel várja a vendégeket. A DiningCity csapata jónéhány próbafőzésen vett részt, alább bemutatjuk azokat a fogásokat, amelyek garantáltan meghozzák az étvágyat.

Előételek:

1_laperlenoire.jpg- Libamáj bonbon juharszirupos pekándióval és savanyított ringlóval (La Perle Noire Restaurant)

 

2_panevino.jpg- Frissen füstölt szürke harcsa & zöldborsó sós citrombefőttel, marinált hónapos retekkel (Pane Vino Restaurant)

 

3_porc_prezli.jpg- Zöldséges szarvas gombócleves (Pörc & Prézli étterem)

 

Főételek:

4_pestidiszno.jpg- Sült sertéstarja 'paprikás krumpli'-val (Pesti Disznó Bisztró)

 

5_delioncafe.jpg- Kacsamell, káposzta ropogós tésztában, lilapüré (Café Delion Bistro & Bar – volt KGB étterem)

 

6_porc_prezli.jpg- Nyúlcomb hagymás dödöllével, kakukkfüves vajmártással (Pörc & Prézli étterem)

 

7_laperlenoire.jpg- Rántott borjúláb fekete kagylóval, citromnáddal sült paszternákkrémmel, salátákkal (La Perle Noire Restaurant)

 

Desszertek:

8_soliercafe.jpg- Csokoládé 'szuflé' (moelleux) fehér csokoládé szósszal (Solier Café – Gödöllő)

 

9_pestidiszno.jpg- Szedres pite (Pesti Disznó Bisztró)

 

10_soliercafe.jpg- Somlói desszert a'la Solier (Solier Café – Gödöllő)

A tesztben az alapanyagok széles skáláját sikerült áttekinteni, kétlábúak-négylábúak, halak s vadak.
Az ételek mindenhol jól sikerültek, a tálalások úgyszintén. Érdemes megemlíteni, hogy a desszert front különösen erős volt, a Solier Café cukrászata az elmúlt napokban bekerült a Top10 magyarországi cukrászat közé az egyik neves gasztro szaklap szerint (teljesen jogosan). De a Michelin ajánlással rendelkező Pesti Disznó Bisztró is alaposan kitett magáért, az étterem a nevét nem meghazudtolva alaposan otthon van a „disznólkodásban”. Az Étterem Héten gyakorlatilag minden konyha kínálata megtalálható, a magyartól a japánig, az olasztól a mexikói ízekig. Talpra fel, jövő héten irány az Étterem Hét!

Fontos infó, hogy az Országos Étterem Hétre csak online lehetséges az asztalfoglalás, az esemény weboldalán a www.etteremhet.hu website-on keresztül.

Látogatás dátuma: 2018. március 1.

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr4113709012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása