2018.04.23. 12:05
Egy kis Fricska a gasztronómiában
Azóta, hogy egy borra és némi kísérő falatra betértem egyszer a Fricska Gastropub-ba, tudtam, hogy ide egyszer vissza kell jönni egy rendes vacsorára. Sokat vártam, de megérte.
Annyit kell tudni a helyről, hogy nincs rendes étlap, hanem egy táblán lehet olvasni az aznapi friss alapanyagokból összeállított aktuális menüt.
Ez a fajta vendéglátás szinte egyedülálló jelenség Magyarországon, a Fricskán kívül még az Olimpia Vendéglő alkalmaz hasonló rendszert.
Már az amuse bouche lenyűgözött bennünket: kacsamáj tepertő mustárhabbal, marinált hagymával, papadummal (chips féle). Persze a májas is remek volt, de az a friss, házi burgonyás eszméletlenül ropogós kenyér… az felejthetetlen volt. Nem vagyok nagy kenyeres, de ezt órákig tudnám falatozni.
Kezdésnek egy száraz pezsgőt ajánlott a sommelier, amit természetesen szívesen fogadtunk.
Rendhagyó módon főként az előételekből szemezgettünk, egyből hármat is rendeltünk:
Szent Jakab kagyló malacpofával
Roston kacsamáj birsalmával, makrélával (mintha ez utóbbi lemaradt volna)
Garnéla ropogós avokádóval, paradicsommal
Ezek közül nekem a kacsamáj volt a top, amit szorosan a kagyló követett. A sort a garnéla zárta, ami persze nem azt jelenti. hogy nem volt jó.
A főételek közül pedig csak egyet feleztünk el, méghozzá egy krémesen omlós szarvas gerincet, amit különböző sült zöldségekkel tálaltak. Mennyei!
Ahogy szokták mondani a vacsora desszert nélkül nem teljes, így egy csokiszuflé csak lecsúszott. Mellé meg nagyon jól passzolt Janosh von Beöthy Petit Rhône bora, ami állítólag egy Syrah.
Csodás este volt, remek ízekkel, udvarias figyelmes kiszolgálással! Bátran ajánlom! Köszönjük!
Fricska Gastropub
1073 Bp., Dob utca 56-58.
Szerző:
GasztroSzuzi
Látogatás dátuma: 2018. április
Szólj hozzá!
Címkék: fricska gasztroszuzi
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.