corso1.jpgNem mindennapi borvacsorán jártunk, ráadásul két nagyon komoly séf, Bicsár Attila a villányi Sauska 48 étteremből és Gullner Gergő, a Corso étteremből (InterContinental) egy olyan 5 fogásos spárgás-epres menüt alkotott, amit még sokáig fogunk emlegetni.

corso2.jpg

A kreatív ételek mellett a jó idő és a budai panoráma is sokat dobott a hangulaton, ráadásul élő latinos zene is szólt az étterem teraszán. corso3.jpg

A Lánchíd pesti hídfőjénél elhelyezkedő Corso étterem által életre hívott, kéthetente megrendezésre kerülő „Live on the Terrace” programsorozat első állomásán jártunk, aminek az a lényege, hogy korrekt áron mindig egy-egy komolyabb dobással készül az étterem, hol egy sztárséf meghívásával, hol egyedi ételek, italok, vagy koktélok bemutatásával.corso4.jpg

 

A mi esténken is bemutatásra került néhány olyan koktélkülönlegesség, amit ezelőtt még sohasem kóstoltunk, még egy Rubik kockát is sikerült koktélzselévé varázsolni.

 

De nem is szaporítjuk tovább a szót, jöjjenek az est képei:

corso5.jpgÜdvözlő fogás – Kecskesajt rétes, savanyított spárga, karamellizált eper
Bor: Sauska Rosé Extra Brut Magnum

 

corso6.jpgElőétel – Karalábé ravioli, zalai rák, spárga, zöldborsó, majonéz
Bor: Sauska Chardonnay Birs 2013

 

corso7.jpgLeves – Spárgakrémleves, pirított bacon, mandula, sóska

 

corso8.jpg

corso9.jpgFőétel – Serpenyőben sült bárányfartő, spárga, rántott cukkini, citromos polentakrém
Bor: Sauska Cuvée 11 2015

 

corso10.jpgDesszert – Spárga créme brulée, eper sorbet
Bor: Sauska Late Harvest 2015

Ami nagyszerű volt ebben a vacsorában az az, hogy a séfek gyakorlatilag mindent maximálisan kihoztak az alapanyagokból. Nem arról volt szó, hogy „húszféle” összetevőt használnak tányéronként, hanem arról, hogy hogyan lehet 3-4 alapanyagra fogásonként úgy koncentrálni, hogy azok egyedi ízei kiemelkedjenek, és a párosítások pedig jól harmonizáljanak egymással. A legjobb értelemben vett természetesség jellemezte a vacsorát, és az alapanyagok iránti alázat.

Azt mondhatjuk, hogy hiba nélküli este volt, és ez egyáltalán nem túlzás. Aki olvassa a blogunkat az tudja, hogy majdnem minden beszámolónkban rámutatunk egy-két szerintünk hibás, vagy téves tálalási módra, vagy éppen íz harmóniára. Ezen az estén nem találtunk ilyet. Bár így lenne ez mindig!

Az előételeknél a karalábé ravioli a rákkal érdekes párosítás, ugyanakkor egy remek, kreatív ötlet. A spárgakrémleves átütő spárga íze jól passzol a pirított mandulával, jól áll neki a bacon és a sóska. A bárányfartő omlós, a citromos polentakrém olyan, mint a tejberizs, persze nem édességet, hanem állagot tekintve. Érdekes köret és mindenképp emlékezetes kategória. Végül a créme brülée-ben darabolt, ropogós spárgadarabok. A spárga tehát rendkívül sokszínű és nem mellesleg nagyon egészséges alapanyag, kár, hogy csak kb. 1 hónap a szezonja.

A fogások között 3 egyedi koktél is érkezett, méghozzá az alábbiak:

corso11.jpgRubik’s Cube koktél (Whisky, bitter, cukor, Woodford Reserve, Maker’s Mark, Bulleit)

 

corso12.jpgBéres Drops koktél (Absolut Elyx Vodka, kávélikőr, Oak Bottle-ban érlelt 42 coffee, Béres Esszencia cseppek)

 

corso13.jpgBíró’s Pen koktél (Oak Bottle-ban érlelt spice Rum, narancslikőr, limelé, Falernum szirup)

Az ételekhez pedig Sauska borok érkeztek, ráadásul ez volt az első olyan borvacsoránk, ahol utána is töltöttek, ha idő előtt elfogyasztottuk a bort.
Mindent egybe vetve egy igényes programsorozatnak néz ki a Corso étterem kezdeményezése, érdemes figyelni mivel rukkolnak legközelebb elő.

 

UPDATE: május 18-án pénteken a nagy sikerre való tekintettel ugyanezzel a menüsorral fog készülni a Corso, annyi változással, hogy Sauska borok helyett Balassa és Gizella borok lesznek.

 

Corso étterem
1052 Bp. Apáczai Csere János utca 12-14.

/Nyitókép: Intercontinental Budapest Fb oldala; Séf portrék: Magyar Konyha; a többi kép saját. :) /

Látogatás dátuma: 2018. május

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr6113927918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása