alcazar_kep_1.jpgNem éppen a város legfrekventáltabb részén, a Soroksári út bevezető szakasza melletti Lechner Ödön fasor irodaházai között húzódik meg az Alcazar étterem.
Ez a hely egy rejtett gyöngyszem, a hazai vendéglátás egyik olyan egysége, amely még felfedezésre, berobbanásra vár. Nem véletlenül írjuk ezeket a sorokat… egy 7 fogásos fine dining menüt próbáltunk ki a napokban, mely tele volt jobbnál jobb ötletekkel és csavarokkal.

kanpai_kep1.jpgEgész komoly ráncfelvarráson esett át néhány hete a Körúton található Kanpai Izakaya Asian food bar – nemcsak a belső design újult meg, hanem az étlap is, egészen pontosan az történt, hogy bővült a repertoár és a japán fogások mellé bekerült néhány kínai, koreai és vietnámi finomság is.
Rajongunk az ázsiai konyháért, így ezt a megújulást mi sem hagyhattuk ki.
Fel is kerestük az éttermet és kipróbáltunk rögtön 6 fogást.

pomo_doro_1.jpg

Május 9. és 11. között kerül megrendezésre a SIRHA, azaz az élelmiszeripar-, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar prémium kategóriás szakkiállítása, melyet a legjelentősebb magyar kiállításszervező, a Hungexpo rendez. Május 6-án az ICE Olasz Külkereskedelmi Intézet sajtótájékoztatóján jártunk, akik 11 dél-olasz céggel vesznek részt a kiállításon.

etterem_het_logo.jpgA 2016. márciusi X. Étterem Hét 139 résztvevő étterméről több mint 3.000 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A Vendégek véleménye alapján 2 budapesti/pest megyei toplistát is kialakítottunk:
-> TOP 8 étterem   – 4.900 Ft-os Prémium menükategória
-> TOP 8 étterem   – 3.300 Ft-os menükategória

Április 18. és 24. között a DiningCity megrendezi az Étterem Hét EXTRA programot, mely keretében még egy extra hét erejéig tudják a Vendégek kipróbálni a márciusi Étterem Hét közönségdíjas éttermeinek győztes, 3 fogásos menüajánlatait, méghozzá változatlan árakon!
A menüajánlat ugyanaz lesz, mint a márciusi héten.
Alább mind a 16 étteremnél feltüntetjük a pontos menüajánlatot.

kozos_kep.jpg2 nap alatt 3 éttermet látogattunk meg az Étterem Hét keretében.
Ketten voltunk és összesen 17 féle ételt fogyasztottunk plusz 1-2 kisebb falatot, leírni is sok. :)
Sajnos időhiánnyal küzdünk, így most hosszabb szöveg helyett következzenek a sokatmondó ételfotók, az utolsó fotó alatt pedig egy rövid leírás.

upndown_kep1.jpgA fúziós éttermek manapság minden utcasarkon sorra jelennek meg, a kézenfekvő, már-már klisés összeköttetéstől, a bizarr és szinte elképzelhetetlen párosításig konkrétan bármit ki tudunk próbálni, ehetünk olyan országok konyhájáról, ahová egyébként több órát kellene repülnünk, és a multikulturális gasztronómia elterjedésének hála a zene, a bútorok, vagy akár a személyzet egyenruhája is egyaránt segít abban, hogy igazán kiszakadjunk a nagyvárosból, és pár órára „teleportáljunk” egy teljesen más világba. A Duna-parti Up&Down a nagykönyves francia fine dining-ot keveri a könnyed, szemtelen japán street food-dal, és nem csak az a’la carte menüjükből sziporkázik a fantázia és az innováció, de az Étterem Hétre is remekbe szabott variációkkal készültek.

macesz1.jpgAz Országos Étterem Hét első napján rögtön 2 étterembe is ellátogattunk. Hogy egy kicsit keverjük-kavarjuk a paklit, két teljesen ellentétes konyhát próbáltunk ki. Jöjjenek hát a zsidó és a japán fogások!

kozpont_kep1.jpgMár egy ideje szemezgettünk az újpesti Központ bisztróval, de mivel nagyon kiesik a mi "vérkeringésünkből", így egyelőre nem jutottunk el ide. Azonban nemrég Újpesten jártunk, és ha már itt vagyunk, akkor evidens, hogy kipróbáljuk a jó ár-érték arányáról is ismert éttermet.

msteak_kep1.jpgA Valentin-napot tulajdonképpen Szent Bálintnak köszönhetjük, aki valamikor a 3. században ezen a napon halt mártírhalált egy vak lány meggyógyításáért. De ott a leghírhedtebb maffialeszámolás Chicagóból, 1929-ből, ami konkrétan Valentin-napi mészárlás néven került be a történelembe. Mi meg szerelmesek vagyunk: virágot, csokit és drága ajándékot veszünk egymásnak, és összebújva nézünk egy-egy romantikus filmet a kanapén. Vagy csinálunk mi is egy Valentin-napi mészárlást, mondjuk Budapest egyik legújabb és legfelkapottabb steak-éttermében, a Mészár Steak Kitchen-ben.

jankovich_kep1.jpgMint a japán konyha nagy szerelmeseinek, ideje volt már kicsit másféle ázsiai konyhák világába is betekinteni. A thai, a kínai, a vietnámi gasztro-élményekhez néhány napja gyűjtöttünk egy kis koreait is. Budapesttől mintegy 50 percet autóztunk, a rácalmási Jankovich Kúria koreai éttermébe.

süti beállítások módosítása
Mobil