2016.03.25. 14:24
2 nap, 3 étterem és több mint 17 fogás az Étterem Héten
2 nap alatt 3 éttermet látogattunk meg az Étterem Hét keretében.
Ketten voltunk és összesen 17 féle ételt fogyasztottunk plusz 1-2 kisebb falatot, leírni is sok. :)
Sajnos időhiánnyal küzdünk, így most hosszabb szöveg helyett következzenek a sokatmondó ételfotók, az utolsó fotó alatt pedig egy rövid leírás.
Budai Gesztenyés Nagyvendéglő (2092 Budakeszi, Fő utca 1.)
3 fogásos menü az Étterem Héten -> 3.300 Ft.
Ajándék fogás: csirkemáj pástétom baguettel
Füstölt lazac tatár kapros tejfölkrémmel saját sütésű ropogós baguettel
Kemencében sült kacsacomb lilakáposzta krémmel és szalonnás dödöllével
Rozé kacsamell csicsókapürével és juharszirupban karamellizált karalábéval
Mandulás almás pite vaníliás tejfölkrémmel
Passion fruit mousse csokoládé fagylalttal
„Búcsúajándék”: Lilahagymás és padlizsános Chutney
***********************************************************************************************************************
Chess étterem (1074 Bp. Dob utca 63.)
3 fogás + ajándék pohár pezsgő -> 4.900 Ft.
Karfiol-torma krémleves, füstölt angolos borjúszűz fehér mákban
Madársaláta, snidlingolaj, vörös tonhal, mangó-feta salsa
Vajhal filé kókusz-pankóban sütve, édeskömény-tandoori masala rizottó
Konfitált marhanyak fokhagyma-ruccola crustában, zellerpüré, makadámia dió
Tiramisu vörös áfonyával és joghurttal
Mandula torta fehércsokoládéval és passió gyümölccsel
***********************************************************************************************************************
Gellért Söröző (1111 Bp. Szent Gellért tér 1.)
3 fogás + ajándék 3 tételes sörkóstoló -> 3.300 Ft.
Amuse Bouche - Lecsókrém, kolbász chips, friss kenyér
Marha erőleves, új sárgarépa, angolzeller, karalábé, snidling, libamáj mousse
Nyúlmáj kalács bundában, torma hab, zöldalmás édeskömény, pirított kalács, alma glace
Báránybríz benedict, ördögszekér gomba, hollandi mártás, paraj, házi sonka, 6 perces tojás, báránymáj
Töltött nyúldagadó, házi morzsa, zöldborsó püré, karotta, retek, cukorborsó, borsóhajtás, nyúl jus
Tápióka puding, alma hab, morzsa, gránátalma
Csokoládékrém, törökmogyoró grillázs, tejeskávé fagylalt
Összeszámolni is nehéz lenne, hogy a 3 étteremben hányféle alapanyagot fogyasztottunk, egy a biztos, hogy mindhárom hely igen magasra tette a lécet.
A Budai Gesztenyés az elmúlt években nagyon erős fejlődésen ment keresztül, ékes bizonyítéka a jó minőségnek, hogy a tavaly őszi Étterem Héten a közönségszavazatok alapján az összesített 3. helyet sikerült megszerezniük, és a mostani Étterem Hét kapcsán is csupa jó kommentek érkeznek róluk.
A Chess étterem szintén komoly színvonalat képvisel.
Erről magunk is megbizonyosodtunk -> a vörös tonhalas előétel és a karfiol-torma leves kiemelkedő, a pankó morzsás vajhal az indiai rizzsel egyedi, a marhanyak a zellerpürével szintén nagyon emlékezetes.
A Chess-ről csak egy mondatot írunk és ezzel mindent el is mondunk róluk:
A világ egyik legnagyobb értékelő weboldala, nemzetközi TripAdvisor olvasói szerint az étterem a 35. legjobb a 2.184 listázott budapesti étterem közül.
A Gellért Söröző pedig a Gesztenyéshez hasonlóan ugyancsak nagy fejlődésen ment át. Az étterem komoly változáson ment keresztül és felvett egy új, bisztrós stílust, méghozzá oly módon, hogy azért valamennyire megmaradtak a tradicionális elemek is. A konyhára pedig a néhány éve érkezett Frideczky András olyan frissességet, lendületet és egyediséget hozott, hogy akárhányszor járunk a Gellért Sörözőben, mindig meg tud minket lepni valami csavarral, meglepetéssel. A mostani alkalommal például a borjúbríz az ördögszekér gombával mindent vitt, de a nyúldagadó is olyan fogás, amit nagyon ritkán találunk más éttermekben. A tápióka desszert egyik nagy kedvencünk, ráadásul a 3 fogásos menühöz egy 3 tételes ajándék kézműves sörkóstoló is tartozik (!), csakhogy teljes legyen az élmény.
Mindhárom fenti étteremben még elérhetőek március 27-ig az egyedi árú, 3 fogásos Étterem Hét menük.
Asztalfoglalást az éttermek kizárólag online fogadnak el a www.etteremhet.hu weboldalon!
Látogatás dátuma: 2016. március 23-24.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.