code7- 1 kép.jpgA DiningCity csapata 2013-ban nagyon sok vendéglátóhelyen fordult meg, nemcsak Budapesten, hanem országosan is. Az Étterem kóstoló blogra pedig csak azokat az élményeinket töltjük fel, amelyek kifejezetten pozitívak voltak és érdekesek.
A tavalyi év meglepetés étterme számunkra a Code7 volt.

Először is azért, mert amikor először látogattunk el ide, akkor a hely számunkra teljesen ismeretlen volt, előtte sosem hallottunk róluk. Ráadásul az első belépésünk alkalmával senki nem volt az étteremben, leszámítva az étterem alkalmazottait. :) Ehhez képest maradandó élményekkel gazdagodtunk, melyeket fényképes és szöveges formában most be is mutatunk.

Első körben egy ebéd menüt fogyasztottunk itt, ami a szokásos pesti 990 Ft-os déli menük színvonalához képest 1-2 fokkal jobb volt. Mind kiszolgálásban, tálalásban és persze az ételek minőségében és ízében is.
Sokan mondják, hogy egy ebéd menü alapján nem lehet ítélni és ne hasonlítsuk össze az étterem ebédnél és vacsoránál kiadott ételeit.
Mi azonban nem így látjuk! Szerintünk egy magára valamit is adó étterem ebéd menü gyanánt is tisztességes és minőségi fogásokat kínál, mert hát honnan is kezdődik a vendégek megbecsülése, ha nem onnan, hogy még a nyomott árú ételeken sem kezdenek el spórolni?
Gondoljunk csak bele, ha egy étterem ebédidőben helytáll, akkor már olyan nagy rizikó nem lehet egy teljes áras vacsorában sem…

Ezt az elvet követve a kellemes ebédmenü után 2 alkalommal is visszalátogattunk a Code7-be. Ebben a bejegyzésben az összes ételt bemutatjuk, amelyeket a 2 vacsora alkalmával fogyasztottunk, az egyes ételek bemutatásánál egyes szám első személyt használva.

code7- 2 kép.jpgParadicsomos csirkehúsos leves cous-cousszal  (890 Ft).
Biztosan furcsán fog hangzani, de az első kanál leves megkóstolása után nem öntött el a hurrá érzés. Majd jött a második, harmadik és sokadik kanál és minden kortynál egyre jobban ízlett a leves, a végére már azon szomorkodtam, hogy elfogyott. Nem kis merészség egyébként egy ilyen pikáns fűszerezésű levest kiadni, de aki szereti a nem hétköznapi ízeket annak mindenképp ajánlott kipróbálni. A fűszerezését tekintve a levesben volt római kömény, fahéj, chili, menta, egy kis lime és a leves tetejére friss koriandert szórtak. A betétként szolgáló csirkehús és cous-cous nélkül is remek lett volna, de ezekkel a hozzávalókkal egy igazán tartalmas levest sikerült kreálni.

 

code7- 3 kép.jpgA következő fogás grillezett libamáj volt, házi sütésű bundázott kaláccsal  (1.690 Ft).
A libamájnak nehezen tudok ellenállni… és most sem sikerült. :) Tökéletesen volt megsütve (pihe-puha a belseje és enyhén „ropogós” a külseje, pont ahogy szeretem) és fűszerezve, a hozzá adott kaláccsal szinte egy főételnek is elment volna ez az előétel. Külön plusz pont a válogatott gyümölcsökhöz.

 

code7- 4 kép.jpgFőételt csak az egyikünk rendelt, egy vega fogás érkezett: Grillezett kecskesajt grillezett zöldségekkel  (1.690 Ft). Annak ellenére, hogy nem vagyok vega, nagyon is jólesett ez a fogás, a kecskesajt egy fiatalabb darab volt, a hozzá adott grill zöldségek pedig érezhetően rendkívül frissen kerültek a tányérra. Őszi étel, tavaszi hangulat…

 

code7- 5 kép.jpgMindkettőnk desszertje: Belga csokoládéból készített francia csokoládétorta  (890 Ft).
Először is meg kell nézni a tálalást, mondhatjuk, hogy szemet gyönyörködtető. A csokoládé tényleg belga és nagyon jó minőségű. Ez a könnyű desszert nem volt túl édes, ami így is van rendjén, a tortát a gyümölcsszirupba belemártva pont annyi plusz édes ízhez jutunk, amennyire szükségünk van ehhez a fogáshoz.

Ezután a vacsora után rögtön eldöntöttük, hogy jövünk még egyszer a Code7-be és teljesen más ételeket is kipróbálunk, hátha kapunk olyat is, ami nem fog ízleni… :)
A viccet félretéve, jött a 2. vacsora.

code7- 6 kép.jpgLeves 1: Tejfölös fekete lencseleves házi füstölésű lazaccal  (890 Ft).
Bombasztikus ízek és remek alapanyag párosítások. Beluga feketelencsével főzött leves, betétként gravlaxolt (házi pácolású – só, cukor és kapor) lazaccal.

 

code7- 7 kép.jpgLeves 2: Őzragu leves  (890 Ft).
Válogatott őz tételekből készített, nem spórolós (!), fokhagyma nélküli raguleves. Betétként a répán kívül aranymazsola is volt, ami rendkívüli ízt adott a levesnek.

 

code7- 8 kép.jpgMindkettőnk főétele: Code7 hamburger  (1.590 Ft).
Na végre itt az első étel amibe bele lehet kötni. :)
Kezdjük a jóval: házi készítésű buci, amelyet mint megtudtuk a felszolgálótól 2 naponta frissen készítenek. Házilag, 4-szer darát marhahús és szintén házi BBQ szósz. Nekünk 2 dolog hiányzott és számunkra ezért nem lett tökéletes a burger: egy-két szelet cheddar vagy valamilyen más ízesebb sajt, illetve mi magunk a buci belsejét is megpirítottuk volna az összetettebb ízvilághoz. Persze ez ízlés kérdése, összességében ez a fogás is jól sikerült és igen laktató lett.

 

code7- 9 kép.jpgDesszert 1: Házi málnás spagetti  (890 Ft).
Egyikünk nehezen tudott dönteni a desszertek rendelésénél, erre a pincér: „Van egy új desszertünk, a málnás spagetti, enélkül nem is érdemes hazamenni!”
Hááát… spagettis desszert? Voltak itt már szuper élményeink, gondoltam ne pont ezzel rontsuk el. Nem volt először ínyemre a dolog, de a végén annál nagyobb volt a pozitív csalódás. Házi gyümölcsszörpös, diós tészta. Diós tészta ide vagy oda, ez a desszert az év egyik legjobb desszertje volt könnyedsége, gyümölcsössége és frissessége miatt. Nem volt kis adag, de mégis nagyon könnyen csúszott le. Megérte kipróbálni, sőt legközelebb is maradok ennél a desszertnél. :)

 

code7- 10 kép.jpgDesszert 2: Creme Brulée  (890 Ft).
Elnézést, de a fotón már kissé belekanalaztam ebbe a desszertbe (első pár kanál után jutott az eszembe, hogy nem fotóztam le), de legalább így valamennyire bele lehet látni a lényegbe. :) Kellemes lezárása a vacsorának, lágy vaníliakrém és a tetején vastagon a karamellizált cukor a franciák alapdesszertje, amely ma már a legtöbb jó étteremben megtalálható az étlapon.

Ezek voltak tehát a Code7-es élményeink és ami miatt számunkra az év meglepetés étterme az az, hogy olyan bátran mertek bánni a különböző ízekkel és ezeket olyan jól kombinálták, amire egyáltalán nem számítottunk egy gyakorlatilag nemrég nyílt étteremtől.
Az étlapjuk szezonális, gyakran változik és nem hosszú, ami plusz pont. Az étterem belső kialakítása egyedi, úgy lehetne megfogalmazni, hogy modern indusztriális stílusú. A felszolgáló abszolút képben van, nagyon informatív és lelkes, amitől az ember kicsit úgy érzi, mintha egy baráti vacsorán lenne.

A Code7 étterem egyébként nemrég frissen bekerült a legújabb G&M kalauzba, illetve több pozitív cikk is született már róluk az elmúlt hónapokban, valamint az Országos Étterem Héten a 108 résztvevő étteremből 3.000 vendég véleménye alapján a 13. helyezést érték el, így ha maradnak ezen a vállalkozó szellemű és színvonalas úton, komoly jövő elé nézhetnek.

Látogatások dátuma: 2013. szeptember és december vége

UPDATE: Sajnálattal tudtuk meg, hogy ez a nagy jövő előtt álló étterem a pozitív jelek és visszajelzések ellenére 2014. március végén bezárt. :'((((((

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr955741040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2014.02.17. 13:57:28

Köszi a tippet, meg fogom én is nézni őket.
süti beállítások módosítása