pesti disznó 1 kép.jpg

Ha egy kis malackodásra vágyunk, akkor ideális hely lehet a Pesti Disznó, ugyanis az étlap kb. felét teszik ki a sertésfélék, de azért találunk marha vagy éppen kacsa ételeket is.
Mi a malacra szavaztunk...

Tavaly már vacsoráztunk itt, akkor a ropogós sertéscsülök volt a választásunk (most is van az étlapon, ráadásul 2 személy részére), de most egy picit izgalmasabb vizekre akartunk evezni sertés fronton... :)
A főételek előtt azonban – csak, hogy valami könnyűvel kezdjünk – kértünk egy levest és egy tapasz előételt.

A tapaszt friss, pirítóssal kínálják és 2 féle választható krémet tudunk kérni az egyébként az étlapon található 4 tételből (chilis babkrém, füstös padlizsánkrém, kecskesajtkrém sült paprika lekvárral, sült diós kéksajt krém).

pesti disznó 2 kép.jpgMi a padlizsán és a kecskesajtkrém mellett döntöttünk és milyen jó választás volt.
A kecskesajt állaga és íze isteni volt! A paprika lekvár pedig enyhén füstösnek-grillezettnek hatott, a két ízkombinációt még percekkel az elfogyasztás után is érzik az ember ízlelőbimbói. A padlizsánkrém pedig igen füstös volt, nekünk kissé szokatlan (mi máshogy készítjük), de ezzel együtt szintén jó választás.

 

pesti disznó 3 kép.jpgCsicsókarém leves érlelt gomoly sajttal:
Elég kevés étteremben találkozunk csicsókával, valamiért mellőzik ezt az alapanyagot. Ez a burgonyára emlékeztető zöldség rendkívül egészséges (remek hatással van a bélflórákra), ráadásul sok mindenhez fel lehet használni (pogácsa, leves, főzelék, saláta...stb.). Itt kellemesen sűrű volt a leves, a betétként szolgáló gomolyadarabok pedig nagyon jól feldobták az amúgy is finom fogást.

 

pesti disznó 4 kép.jpgFőétel 1: Mangalica oldalas steak burgonyával és BBQ mártással
Húúú, a BBQ mártás de jó volt… :D Pedig a húsért jöttünk, de ezt meg kellett említeni az elején. A képről nem biztos, hogy jól látszik, de a borda nagyon komoly adag volt, jól átsült és rendkívül omlós.

 

pesti disznó 5 kép.jpgFőétel 2: Bardírozott sertésszűz, burgonya flam-el és barna sörös rókagomba raguval
Az étteremben van egy nem túl hosszú A la Carte étlap, illetve egy gyakran változó séf ajánlat, amin csak 4-5 tétel szerepel. Ez a fogás a séf ajánlatról lett választva, illetve a felszolgáló is javasolta, hogy próbáljuk ki.
A szüzek bacon szalonnába voltak betekerve, szaftosak és szintén nagyon puhára sültek. A sörös rókagomba ragu nem volt rossz, de valahogy nem éreztük ideillőnek. Mindezekkel együtt ez a fogás is jól sikerült, érdemes volt kipróbálni!

 

pesti disznó 6 kép.jpgDesszertnek egyikünknek még volt egy kis helye, így a Créme Brulée-re esett a választás.
A vaníliakrém hideg, a tetejére frissen égetett cukor jó meleg volt… ahogy kell.

Mindent egybevéve jót vacsoráztunk, ahhoz képest, hogy bisztró, nem picike bisztrós adagokra kell számítani, hanem komoly falatokra és ami fontos, hogy a mennyiség nem megy a minőség rovására. Nemrég tudtuk meg ráadásul, hogy a Michelin Guide is felvette ezt az éttermet az ajánlott éttermek listájára, így duplán örültünk ennek az estének.
Üdítőkkel, a 2 előétellel, 2 főétellel és a desszerttel 10.000 Ft-ba került a vacsora, ami belvárosi viszonylatban, jó alapanyagok felhasználásával normális ár.

Jövünk máskor is disznólkodni…

Link: Pesti Disznó Bisztró
1061, Budapest, Nagymező utca 19.

Látogatás dátuma: 2014. március 31.

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr165889171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása