food_b_kep_1.jpgA XIII. kerület egyre több jó étteremmel büszkélkedhet, melyek közül mi az egyik legújabb helyen, a Food Boutique-ban ebédeltünk. Olyan környéken helyezkednek ők el, ahol az átmenő forgalom minimális, így sok beeső vendégre nem is számíthatnak. Ide bizony célirányosan-tudatosan jönnek a népek. Ahhoz pedig, hogy egy étterem sokáig fenn tudjon maradni ilyen feltételekkel, rendkívül oda kell tegye magát, mind a külsőt, mind a személyzetet, mind a konyhát illetően. A feladat nem lehetetlen, és a nem messze lévő Laci!Konyha! étteremnek is sikerült.

Mi egy blogban fedeztük fel a Food Boutique-ot először, majd miután felkeltette az érdeklődésünket személyesen is felkerestük őket. Hogy mi motivált a látogatásban a pozitív ételkritika mellett?
Az ötletes design, a kék-szürke színes színvilág, a hangulatos terasz és az ígéretesnek tűnő rövid, szezonális étlap.

Megérkeztünk a nagy melegben, irány a terasz. Szinte azonnal jött a felszolgáló, aki útba igazított bennünket, segített az ételek kiválasztásánál és ajánlott, nem is akármit.

food_b_kep_2.jpgElső fogásként javasolt egy különleges paradicsomlevest. 2 különböző előételt akartunk rendelni, de ahogy felvezette és bemutatta ezt a levest azonnal megjött mindkettőnk kedve ahhoz, hogy kipróbáljuk. Jól tettük! Az egyikünknek vegyes, de alapvetően pozitív benyomásai voltak, a másikunkat valósággal lehengerelte ez a fogás.
Ez a leves nem hétköznapi módon készült, volt benne csavar bőven. Kezdjük azzal, hogy vörösborral igen markánssá varázsolták az egyébként sűrű és jó minőségű paradicsomból készült levet. Betétként olívabogyó, olívabogyó pástétom, zeller chips, fokhagyma szeletek, aszalt paradicsom és bacon szalonna is volt bőségesen.
Olyan mediterrán ízvilágot sikerült az asztalra varázsolniuk, amilyet előtte még sosem éreztünk, legalábbis paradicsomleves esetében biztosan nem. Ez aztán a kísérletezés! Vállalkozó kedvű, a gasztronómia újdonságaira nyitottaknak kötelező kipróbálni, a hagyományos ízek kedvelőinek félve ajánljuk.

 …és a főételek:food_b_kep_3.jpgSertés szűz, Boutique zöldborsó főzelék, lágy tojás.
Na ez az az étel, ami szerintünk mindenkinek bejön!
Ki ne szeretné a puhára sütött sós-borsos szüzeket?
A zöldborsófőzelék is megér egy misét. Tökéletesen leturmixolt, nem túl sűrű, jó állagú zöldborsó, hozzá zöldségbetétek és mintegy koronaként egy igazán jól elkészített lágy tojás. Szuperjó volt, sosem szabad levenni az étlapról. :)

 

food_b_kep_4.jpgLazac, sült zöldséges lasagne.
Itt sem volt sok panasz. A lazac bőre ropog, a hús omlós és kellemesen fűszerezett. A zöldséges lasagne is jól sikerült, nem száradt ki, ízletes-szaftos volt.

Most jött volna a desszert, de sajnos már nem maradt rá helyünk. Na jó, hely még volt egy kevés, de ha kérünk még egy desszertet is, akkor már nem távoztunk volna ilyen kellemesen jóllakottan és az emlékek sem lennének ilyen szépek. Úgyhogy a desszertet majd egy következő alkalommal pótoljuk.

Összegzésként azt tudjuk mondani, hogy egy nagyon jó kis étteremre bukkantunk, izgalmas és stabil lábakon áll a konyha, szezonális az étlap, a frissesség nem extra, hanem alap. Az árak közepesnek mondhatóak, nem olcsóak, nem drágák, viszont úgy néz ki, hogy a pénzünkért cserébe nem csak minőséget, hanem még bőséget is kapunk. Az adagok nagyobbak, mint általában az ilyen jellegű bisztrókban, nem kell megijedni attól, hogy éhesen megyünk haza.
A felszolgálók közvetlenek, de csak a megengedett mértékig.
Az étterem és a mellékhelyiségek tiszták, minden adott arra, hogy hamarosan egy felkapott bisztróvá váljon a Food Boutique.
Mi drukkolunk nekik, sok ilyen kis hangulatos hely kellene még Budapestnek.

Food Boutique
1133 Budapest, Ipoly utca 3.

Látogatás dátuma: 2015. július

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr867662688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása