2018.04.27. 13:09
Széll Tamás megfőzött minket a piacon
Már másodjára járok Széll Tamás bisztrójában a Stand25-ben, a Hold utcai piacon.
Először a megnyitó napján volt szerencsém kipróbálni a híres séf főztjét. Azóta több mint egy év telt el, úgyhogy időszerű is az újabb látogatás.
Házi húsos deszkát kaptunk üdvözlő falatként, szalámival, kolbásszal, sonkával, tepertőkrémmel és rillette-tel, amit ropogós házi kenyérrel ettünk. Nem vagyok kenyeres, de ezt a kenyeret mindenkinek ki kell próbálni! Mellé pedig nagyon jól passzol egy jófajta Kreinbacher pezsgő.
Vacsoránál 4 fogásos menü érhető el, elsőként egy tavaszi gombás, tökmagos, kecskesajtos medvehagyma salátát kértem. Ebben a fogásban nem kell csavart keresni, ez pontosan az, ami le van írva. Az összetevők egy tálkában.
Nem én volnék, ha nem kombináltam volna valamit… A második fogáshoz az első szekcióban lévő kacsamájat választottam pirított kaláccsal. Szerencsére gond nélkül megoldották. Plusz pont.
A döntés jó volt, megérte cserélni, bár az a mangalica májas is kecsegtető és nem utolsó sorban finom is volt. De ugye kell valamit hagyni, ami miatt érdemes lesz visszajönni.
A főételek közül - ahogy a megnyitón - ezúttal is a pisztrángot választottam, diós, káposztás körettel. Nagyon tetszett az állaga, egyáltalán nem volt száraz, ahogy sok helyen sajnos elrontják.
Ajánlom még a mangalica fasírtot is, remekül készítik.
Eddigre már jócskán kezdtünk telítődni, de a desszertet mégsem hagyhattuk ki.
Így következett még egy kis túrógombóc. Hát ez valami isteni volt, mennyeien légies, könnyed és (!) egyáltalán nem volt édes. Mondhatni tökéletes, a remegős fajtából. :)
A másik desszert a somlói, pohárban érkezik. Alapvetően nem szeretem ezt a desszertet, de ez az újragondolt verzió egészen más, mint a megszokott, így a maga krémessége és különleges tálalása miatt mindenképp maradandó élményt okozott.
Széll Tamás étterme március végén Michelin Bib Gourmand minősítést kapott, azaz kiváló ár-érték arányú és magas minőséget képvisel a konyha. Az alap vacsora menü 8.500 Ft-ba kerül (+10% szervízdíj), de némi felár ellenében lehetőség van további extra fogásokat is kipróbálni. A nagyszerűség abban rejlik, hogy hogyan lehet néhány kiváló minőségű alapanyagból remek ételeket és ízharmóniát az asztalra varázsolni.
Ismét bizonyított a séf, ide mindig érdemes betérni.
Stand25 Bisztró
1054, Budapest, Hold utca - Belvárosi Piac
Szerző:
GasztroSzuzi
Látogatás dátuma: 2018. április
Szólj hozzá!
Címkék: gasztroszuzi stand25
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.