etterem_het_logo.jpg

A 2018. októberi Étterem Hét 120 résztvevő étterméről 3.000 Vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A Vendégek véleménye alapján 2 budapesti/Pest megyei összesített toplistát alakítottunk ki:
-> TOP 5 étterem – 4.900 Ft-os Prémium menükategória
-> TOP 5 étterem – 3.300 Ft-os menükategória

A fentieken túl 6 étterem különdíjjal lett kitüntetve:
-> 4.900 Ft-os menükategória
Legjobb étterem konyha / kiszolgálás / hangulat kategóriában
-> 3.300 Ft-os menükategória:
Legjobb étterem konyha / kiszolgálás / hangulat kategóriában

November 12. és 18. között a DiningCity megrendezi az Étterem Hét EXTRA programot, mely keretében még egy extra hét erejéig tudják a Vendégek kipróbálni az októberi Étterem Hét közönségdíjas éttermeinek győztes, 3 fogásos menüajánlatait, méghozzá változatlan árakon!
A menü ugyanaz lesz, mint az októberi héten.
Alább mind a 16 étteremnél feltüntetjük a pontos menüajánlatot.
(A menük minimálisan változhatnak.)

Asztalfoglalás november 5. (hétfő) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül.

 

TOP 5 ÉTTEREM – 4.900 Ft-os Prémium menükategória

1. helyezett: Manna Lounge & Étterem
Választható levesek/előételek:
- Erdei gomba consommé, vargánya mousse, füstölt marhaszív
- Mandula leves, szőlő, fekete fokhagyma (V)
- Kacsamáj, kamilla, körte, pisztácia, gőzölt briós
- Tonhal tataki, dehidratált tojássárga, uborka, mustár fagylalt
- Saláta 'Kert' (V)

Választható főételek:
- Csirke supreme, burgonya textúrák, gombák
- Kacsamell, cékla, málna, rózsa
- Borjúkaraj, sütőtök, birs, fenyőmag
- Teriyaki báránylapocka, zeller variációk, gyöngyhagyma
- Tőkehal, citrus rizottó, madársóska
- Paszternák, karfiol, zöldborsó, vad petrezselyem (V)

Választható desszertek:
- Csokoládé, mogyoró, homoktövis, szeder
- Mályvacukor, fenyőmag, málna, matcha tea

 

2. helyezett: Via Luna Étterem
Választható előétel/levesek:
- Bruschetta - Kecskesajttal, rukkola salátával és pármai sonkával
Ajándék italkóstoló: Asszonyszelídítő (bodzavirágágyon érlelt kajszi)
- Cacciucco - Toszkán halleves - Gazdag halleves tenger gyümölcseivel és lazaccal
Ajándék italkóstoló: Birsalmabor
- Mediterrán zöldségleves - Válogatott zöldségekkel, oregánóval, friss bazsalikommal készült könnyed előétel (V)
Ajándék italkóstoló: Édes eperbor

Választható főételek:
- Tesori marini in salsa piccante - Tengerek kincsei (bébi polip, garnéla rák, fésű kagyló, fekete kagyló) pikáns mártásban, pizzakenyérrel és pesztós spagettivel
Ajándék italkóstoló: Száraz eperbor
- Erdei gyümölcsökkel tálalt kacsamell szeletek - Kacsamell szeletek fűszeres burgonyafánkocskákkal, házi tésztakosárban tálalt konyakos erdeigyümölcs-szósszal
Ajándék italkóstoló: Cigánymeggybor
- Érlelt sonkában sült szűzérmék kucsmagomba mártással és zöldfűszeres bulgurral
Ajándék italkóstoló: Kékáfonyabor
- Hellén töltött cukkini - feta sajt-lilahagyma-paprika-pisztáciával töltve, kecskesajttal besütve, Madbucha mártás, marinált paprika, korianderes jázmin rizs (V)
Ajándék italkóstoló: Szilvabor

Választható desszertek:
- Házi Tiramisu - A legfinomabb olasz desszert kis karamellával megbolondítva
Ajándék italkóstoló: Málnabor
- Túrótorta mézes-citrusos mártással
Ajándék italkóstoló: Narancsos eperbor
- Erdei gyümölcsös máglyarakás kardamom magos fehér csokoládéval - Kedvenc hazai desszertünk kicsit átgondolva
Ajándék italkóstoló: Feketeribizlibor

 

3. helyezett: Budapest Bisztró
Amuse Bouche - üdvözlet a konyháról
Választható előételek:
- Csirkemáj pástétom savanyított zöldségekkel, pirított cibattával
- Füstölt kacsamell sonka, marinált sárgadinnyével, rukkolával
- Grillezett királyrák nyárs, chilis sárgarépa dippel, gránátalmával

Választható főételek:
- Omlós tarja, parajos nudlival, cheddar ropogóssal, kecskesajt krémmel
- Vajhal filé sütőtök majonézzel, bébi céklákkal
- Bőrös tanyasi csirke zöldség panáddal töltve, kókuszos karfiol veloutéval

Választható desszertek:
- Gyümölcsös madártej, friss gyümölccsel, édesmorzsával
- Csilis csokoládé mousse, meggy tüll-lel, matcha teás piskótával

 

4. helyezett: Gróf Teleki Kastély Étterem (Pomáz)
Amuse Bouche - üdvözlet a konyháról
Választható levesek/előétel:
- Dalmáciai halleves, tenger legjavával
- Mézes-gyömbéres édesburgonya leves, roppanós alma chips-szel (V)
- Falusi, szalonnás krumplileves, kolbász karikákkal
- Tanyasi jércepaprikással töltött cannelloni, pikáns tejfeles mártással

Választható főételek:
- Rostlapon sült tengeri sügér, wasabis-édesköményes rákmártás, zöldséges rizstekercs
- Mangalicaszűz, mézborban párolt gesztenyével és szarvasgombás dödöllével
- Jalapenoval és aszalt paradicsommal töltött jércemell, pestos-mozzarellás pennével, mozzarella
- Csicseriborsó curry, narancsos cous-coussal és vajas rókagombával (V)

Választható desszertek:
- Kesudiós krémcsokoládé torta, mézes-chilis menta öntettel
- Remegős vanília torony, sóskaramellel és almás fahéj mártással

 

5. helyezett: Imázs Thai és Japán Étterem
Választható ajándék fogás:
- Edamame (párolt szójabab héjában)
- Rákszirom

Választható előételek/levesek:
- Panko squid - Pankó morzsában sült tintahalkarikák, salátaágy, fűszeres majonéz
- Spring rolls - Zöldséges tavaszi tekercs salátaágyon, édes - chilis szósszal (V)
- Thai Tom Yam Beef - Fűszeres thai leves, marhahús, tej, paradicsom, gomba, koriander, citromfű, friss zöldhagyma, lime levél, galanga, citrom
- Suki Yaki Seafood - Thai csípős leves tenger gyümölcseivel, tojással, sárgarépával, kínai kellel, friss zöldhagymával, üvegtésztával, zellerrel, babcsírával és korianderrel

Választható főételek:
- Cashews chicken - Kesudiós-teriyakis csirke falatok kaliforniai paprikával, hagymával, karfiollal, brokkolival, szezámmal hintve, thai rizzsel tálalva
- Kung phad pong curry - Garnélarák, curry-s tojásos mártásban, hagymával, kevés zellerrel, friss chilivel és zöldhagymával, rizzsel tálaljuk
- Salmon teriyaki - Lazacfilé teriyaki szósszal, grillezett zöldségágyon, szezám
- Pad Thai Seafood - Pikáns fűszeres rizstészta, tenger gyümölcsei, tojás, zöldhagyma, mungóbab csíra, mogyoró, tofu, chili, metélőhagyma
- Nagasaki mix (22 db): 6 vörös tonhal maki; 6 uborkás-angolnás maki; 6 kacsamelles-újhagymás maki; 4 vörös tonhallal-tengeri süllővel töltött big maki szezámmagba forgatva
- Nikko mix (10 db): 4 surimivel, avokádóval és japán omlettel töltött big maki, narancssárga, zöld, fekete masago kaviárral és lazac kaviárral fedve; 1 angolna nigiri; 1 libamáj nigiri; 1 kacsamell nigiri; 3 lazac sashimi
- Sushi 2 főre - Pattaya sushi mix (22 db): 4 avokádóval töltött big maki, lazaccal- tonhallal- avokádóval és tigrisrákkal fedve, szezámmal hintve; 4 tempurázott lazaccal töltött big maki, avokádóval fedve, teriyaki szósszal; nigiri: 1 libamáj, 1 kacsamell, 1 grillezett tengeri süllő, 1 tigrisrák, 1 lazac, 1 tengeri süllő, 1 tonhal, 1 lazackaviár algagyűrűben; 3 lazac maki; 3 avokadó maki

Választható desszertek:
- Sült banán
- Zöld tápióka puding idény gyümölcsökkel, csokoládé öntettel

 

TOP 5 ÉTTEREM – 3.300 Ft-os menükategória

1. helyezett: Buda Gourmet Bistro
Választható előételek/levesek:
- Kacsamell, kecskesajt, hajdina, balzsamos rukkola (Gm)
- Bordírozott vaddisznó pástétom, gyömbéres aszaltszilva, diós kenyér (Gm)
- Kókuszos sütőtök krémleves, gorgonzola sajtos batyu, petrezselyem olaj (V)
- Gyöngytyúk erőleves, zöldségszalma, vadgombás pászka rolád (Gm, Lm)

Választható főételek:
- Ropogós csirke spenóttal töltve, serpenyős zöldségek, sáfrányos joghurt
- Omlós marha nyak, burgonya torta, fenyőmagos mángold
- Curry-s paradicsomban sült fogas filé, ropogós kagyló tempura, basmati rizs
- Lilaburgonyából készült gnocchi, mascarpone velouté, kelbimbó (V)

Választható desszertek:
- Sajt torta, vodkás málna velő
- Sacher, pisztácia ropogós, amarena megy
- Répa tortácska, öreg balzsam

 

2. helyezett: Eiffel Bistro & Bar
Választható levesek/előétel:
- Cacciucco Livornese - Toszkán halleves tenger gyümölcseivel
- Házias húsleves gazdagon, lúdgége tésztával
- Rántott Jalapeño cheddar sajttal töltve, chipotle ranch mártogatóssal (V)

Választható főételek:
- Citromborsos grillezett csirkemellfilé, sült édesburgonya, korianderes sárgarépa saláta, frissen pirított földimogyoró
- Roston sült kacsamell, áfonyás-szilva chutney-val és házi gratinírozott burgonyával
- Sertés szűzérmék kakukkfüves erdei gombamártással és zöldséges vadrizs-piláffal
- Grillezett vörös tonhal medalionok aiolival és vajas párolt zöldségekkel
- Cukkíni bundában sült füstölt parenyica sajt petrezselymes barnarizzsel és édes chili szósszal (V)

Választható desszertek:
- Hatlapos házi krémes mentás szamóca húzattal
- Belga csokoládé 'Brownie' rumos cseresznyével, kézműves Bourbon vanília fagylalt

 

3. helyezett: Salaam Bombay Indiai Étterem
Menü 'A':
- Csirke Madras (csirkemell filé, kókusztej alapú curry-ben)
- Zöldséges Hyderabadi (vegyes zöldségek és házi készítésű sajt, enyhén fűszeres spenótos-mentás masalában)
- Daal Makhani (fekete lencse lassú tűzön főzve, vajjal és tejszínnel)
- Basmati Pulao (basmati rizs sáfránnyal és egy csipetnyi fűszerrel főzve)
- Naan (könnyű omlós kenyér egy kevés vajjal és fokhagymával)
- Mango Kheer (mangó ízesítésű indiai rizspuding)

Menü 'B':
- Csirke Kali Mirch (csirke darabok közepesen fűszeres, hagymás–fokhagymás feketeborsos szószban)
- Mutter Paneer (házi készítésű sajt, zöldborsó, paradicsomos-hagymás curry szósz)
- Daal Makhani (fekete lencse lassú tűzön főzve, vajjal és tejszínnel)
- Basmati Pulao (basmati rizs sáfránnyal és egy csipetnyi fűszerrel főzve)
- Naan (könnyű omlós kenyér egy kevés vajjal és fokhagymával)
- Pista Kulfi (tradicionális indiai fagylalt, pisztácia ízesítéssel)

 

4. helyezett: VígVarjú Étterem
Választható előételek/levesek:
- Padlizsáncsippentések friss zöldségekkel, kemencés kenyérlepénnyel (V)
- Vakvarjú velős pirítós kemencés kenyérlepényen, lilahagyma-salátával
- Lágy kecskesajt friss zöldfűszerekkel és balzsamos céklasalátával (V)
- Vörös cheddarsajt krémleves, sültpaprika pesto-val, kukoricaropogóssal (V)
- Tanyasi zöldborsóleves grízgaluskával és petrezselymes csirkegombóccal
- Bazsalikomos paradicsomleves kecskesajt bonbonnal (V)

Választható főételek:
- Bőrén sült csirkemell quinoás sült zöldségekkel
- Oldalastekercs házi BBQ mázban, pirított parázsburgonyával
- Grillezett vajhal steak wasabis zöldborsórizottóval
- Ricottás fiori tészta vargányás turbolyamártásban (V)

Választható desszertek:
- Csokoládé szuflé szedres ribizli chutney-val
- Túrógombóc puszedlis tejföllel
- Madártej citrusos hablabdákkal

 

5. helyezett: Macesz Bistro
Választható előételek/leves:
- Hummusz, padlizsán, joghurt, pita (V)
- Nyúl consommé, maceszgombóc, petrezselyem
- Kacsarilette, birsalma
- Bárányköfte, labneh (közel-keleti joghurt)

Választható főételek:
- Gnocchi, sütőtök, pankó morzsás laskagomba (V)
- Lazac, kölesrizottó, sáfrány, narancs
- Sólet, tépett marhaszegy, tojás
- Muflongerinc, paszternák, gerslikrokett

Választható desszertek:
- Flódnigombóc
- Lúdlábtorta 2.0


                                      *** Különdíjak ***

LEGJOBB KONYHA - 4.900 Ft-os menükategória

Solier Cafe (Gödöllő)
Választható ajándék előételek:
- Padlizsánkrém, házi kenyérrel és mesclun salátával (V)
- Tormás csülökpástétom, mesclun salátával

Választható levesek:
- Húsleves gazdagon, húsával és zöldségekkel
- Kukorica krémleves, sonkaropogóssal és marinált kápiapaprikával
- Gulyásleves, marhapofával és zöldségekkel

Választható főételek:
- Grillezett csirkemell, erdei gombás nudlival
- Rántott csirkemell, házi hasábburgonyával, tartármártással vagy chilis majonézzel
- Grillezett sertés szűz, ’hentesraguval’ és grillezett polentával
- Hortobágyi palacsinta, tejfölhabbal
- Glasszírozott malaclapocka, tarhonya risottóval
- Grillezett marhaszeggy, füstölt burgonyapürével és kovászolt zöldségekkel
- Bárányfasírt, joghurtos padlizsánsalátával
- Solier saláta, pácolt lazaccal és sajtos grissinivel

Választható desszertek:
- Csokoládé ’szuflé’ (moelleux) fehér csokoládé szósszal
- Somlói desszert a'la Solier
- Szép Heléna desszert (körte, csoki)

 

LEGJOBB KISZOLGÁLÁS - 4.900 Ft-os menükategória

Antré Étterem
Amuse Bouche - üdvözlet a konyháról
Választható leves/előételek:
- Gyöngytyúk consommé hússal, zöldségekkel és cérnametélttel (Lm)
- Hideg kacsamáj pisztáciás fügelekvárral (Gm, Lm)
- Klasszikus tatár beef steak Angus marhából (Gm, Lm)

Választható főételek:
- Grillezett lazacfilé, szezámolajos-édesburgonya pürével, citrusos bébi parajjal (Gm)
- Lecsós mangalica tarja pirított hagymával (Lm)
- Sólet konfitált kacsacombbal és kacsamájjal (Lm)

Választható desszertek:
- Somlói galuska
- Gesztenye püré (Gm)

 

LEGJOBB HANGULAT - 4.900 Ft-os menükategória

Paris Budapest Restaurant & Bar
Választható előétel/leves:
- Zellerkrémleves karamellizált mogyoróval (V)
- Kecskesajtkrém savanyított tökkel és birsalma kompóttal (V)

Választható főételek:
- Kacsa Pot au Feu (főtt kacsa húsa vele főtt gyökérzöldségekkel és tormakrémmel)
- Grillezett fogas filé, csicsókás pappardelle és gesztenye
- Vargányás rizottó Tête de Moine sajttal (V)

Választható desszertek:
- Brownie vanília fagylalttal
- Citromtorta kecsketej fagylalttal

 

LEGJOBB KONYHA - 3.300 Ft-os menükategória

Rosinante Étterem (Szigetmonostor)
Választható előétel/levesek:
- Harcsatepertő, burgonya chips, siracha szósz
- Sütőtök krémleves mézes, puszedlis túrógombóccal (V)
- Vízibivaly nyakleves zöldséges-húsos derelyével

Választható főételek:
- Csirke ton katsu, jalapeno, rizs
- Vargányás csülökpörkölt, paradicsomos lepény
- Erdélyi gerslis töltött káposzta (V)

Választható desszertek:
- Házi francia krémes
- Fehér csokoládé torta kávés croquant
- Mákos málé mandulás meggyel

 

LEGJOBB KISZOLGÁLÁS - 3.300 Ft-os menükategória

Chagall Café & Étterem
Választható leves/előételek:
- Vaníliás körte leves, citrusos házi keksszel (V)
- Grillezett kecskesajt salátaágyon (V)
- Kacsamáj terrine, birsalma pürével

Választható főételek:
- Sertésszűz spenótos-ricottás rizottóval
- Lime-os lazac steak quinoa salátával, avokádó mártással
- Csirke kecskesajttal, spenótos tabbouleh ágyon

Választható desszertek:
- Cheese cake brownie
- Körtés-diós túró mousse
- Fehércsokoládé torta máktalpon, áfonya krémmel

 

LEGJOBB HANGULAT - 3.300 Ft-os menükategória

Jerney Italian Bistro
Választható előételek/levesek:
- Vegyes bruschetta ízelítő (paradicsomos-tonhalas)
- Olasz vörösborban pácolt barack rukkola salátával, koktél paradicsommal és parmezán forgáccsal (V)
- Olasz minestrone leves spenótos raviolival (V)
- Anconai halleves

Választható főételek:
- Négysajtos pizza - paradicsomszósz, mozzarella, gorgonzola, juhsajt, parmezán (V)
- Diavola pizza - paradicsomszósz, mozzarella, olasz szalámi, kolbász, hegyes erős, bacon
- Olasz szalámis, paradicsomos, füstölt sajtos penne gigante
- Cukkinis, bazsalikomos, tejszínes, mascarponés spagetti pirított csirkével, friss parmezánnal
- Zöldséges, gorgonzolás, bazsalikomos, tejszínes, mascarponés tagliatelle (V)
- Szicíliai filézett sügér bazsalikomos-paradicsomos gnocchi-val

Választható desszertek:
- Házi csoki szuflé erdei gyümölcs szósszal, vanília fagyival
- Olasz csoki torta vaníliakrémmel, meggyel töltve, házi áfonya öntettel


Asztalfoglalás november 5. (hétfő) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr614318883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása