tomyum 1 kép.jpg

Hétköznap, ebédidő, Andrássy út.
Éhesek vagyunk, hová menjünk?
Rengeteg éttermet találunk az Andrássy úton, főleg az Erzsébet tértől az Oktogonig és a legtöbben ebédmenüvel csábítanak 12.00 és 15.00 óra között. Sokféle ebédmenüt próbáltunk már ki, akadtak közte nagyon kellemes meglepetések, de voltak már jó nagy csalódások is.

Mivel az ázsiai konyhát nagyon szeretjük, ezért úgy gondoltuk, hogy kipróbáljuk a Kaeng Som Tom Yum éttermet, ami az Erzsébet tértől kb. 2 perc sétával elérhető.
Ebédidőben viszonylag bőséges választékot találunk itt, egészen pontosan 6 féle fix 2 fogásos menüt tudunk fogyasztani. Ebből 3 féle menü 1.090 Ft-ba, a másik 3 pedig 1.390 Ft-ba kerül.

Beültünk az étteremben a földszinti részre, innen jól látható a látványkonyha, ami egy üvegfal mögött helyezkedik el és csak thai szakácsok sürögnek-forognak bent.
A pincér felvette a rendelésünket és kb. 10 perc múlva már érkeztek is az ételek. Gyakorlatilag a szemünk előtt készültek a menü és ennek nagyon örültünk, mert nem zsákbamacska érkezett az asztalunkhoz. Ami furcsa volt, hogy az ebédmenü 2 fogását egyszerre hozták ki, de megtudtuk, hogy itt így szokás, illetve a thai-ok sem csinálnak nagy gondot egy ebédből, nem külön-külön, hanem egyszerre rakják le az asztalra az ételeket és azt a fogást fogyasztják és olyan sorrendben ahogy akarják.

Mi a 2-es és a 4-es számú menüt választottuk, majd miután megkaptuk az ételeket rögtön meg is cseréltük egymás között a levest és a tekercset. :)
A két menünek egyébként ez az eredeti felállása:

tomyum 3 kép.jpg2-es:
- Tom Yum Kai: savanyú, csípős leves csirkemellel, thai gyömbérrel, citromfűvel, kaffir lime-al, hagymával, gombával, sült chili szósszal, korianderrel, lime-al, tejjel
- Phad Thai Kai: wokban sült rizstészta, csirkemell, tojás, mogyoró, babcsíra, újhagyma

tomyum 2 kép.jpg4-es:
- Paw Pia Thawt: rizstésztalapba tekert üvegtészta, csirkemell, káposzta, gomba, répa darabok megsütve
- Phad Pik Ond Kung: wokban sült rák, hagyma, erős zöld paprika, gomba, bambuszrügy, főtt jázmin rizs

Ami nagyon tetszett az az, hogy minden teljesen friss volt. Mondjuk az étterem jellegéből és a látványkonyhából adódóan ezt is vártuk.
A tekercsek jól meg voltak tömve a hozzávalókkal és nem voltak egyáltalán olajosak (mi erre eléggé finnyásak vagyunk), a hozzá adott thai szósz remek kiegészítő volt.
A leves érdekes, de ez nem azt jelenti, hogy nem ízlett, inkább azt, hogy számunkra szokatlan ízek találkoztak a tányérban és ezekkel az újszerűen ható ízekkel még ismerkedni kellett, de ahogy egyre csak fogyott a leves, úgy annál inkább elnyerte a tetszésünket. A gyömbér mennyisége remekül el volt találva, nem volt túl domináns, és a leves egyébként nem volt túl csípős (ami nem is volt baj). A gyömbér és a zöldségek egy olyan különleges ízt adtak, ami nem biztos, hogy elsőre mindenkinél osztatlan sikert arat, de aki thai étterembe megy, az ne is számítson hétköznapi ízekre. ;)

…és akkor néhány szó a főételekről…
A rizses főétel zöldségei roppanósak és kissé „lecsósak” voltak, a rákok pedig jól illetek ehhez az ételhez. Ez a fogás könnyű volt és gyorsan fogyott, ugyanakkor az ebéd végére a mennyiség elegendőnek bizonyult.
A tésztás főétel pedig egy költemény. Most a csirkemelles verziót ettük, de ajánljuk kipróbálni a rákosat is. Tojásos sült rizstészta, nagyon finom babcsíra és újhagyma. Külön van hozzá mogyoró és kis tálkákban akár 4 féle hozzávalóval is még tovább lehet tökéletesíteni ételünket. Mi szója szósszal szoktuk nyakon önteni a tésztát (nekünk így ízlik a legjobban), de egyszer régebben már próbáltuk az őrölt chilit is, megosztott sikerrel. :) Vállalkozó kedvűek a chilis verziót mindenképp próbálják ki!

Összesítve kb. 2.700 Ft-ból ketten ettünk 2 fogásos menüt, ami a városnak ezen a részén - azt is beleértve, hogy thai ételeket fogyasztunk – egy nagyon príma ár.
Nemcsak ebédre, hanem vacsorára is bátran merjük ajánlani a Kaeng Som Tom Yum éttermet!

Látogatás dátuma : 2013. július

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr355405662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása