fricska_kep_1.jpgRemek ebédmenüt sikerült kipróbálni a minap, a Dob utcai Fricska Gastropub-ban.
Ez egy olyan hely, ahol minden délben és este más a menü, mindig valami újjal találkozik az ember.

Az étterem vadonatúj, tavaly novemberben nyitottak. Az Olimpiában és a Laci!Konyha étteremben van hasonló menü-koncepció, de az ötlet itt mégsem számít újnak, mert a Fricska egyik tulajdonosa, Csongrádi Csaba az Olimpiában honosította meg néhány éve ezt a fajta étlap rendszert.
Hétköznap az ebéd úgy néz ki, hogy egy táblára krétával van felírva jellemzően 1-2 előétel, főétel és desszert. Eldöntjük, hogy mely ételek a legszimpatikusabbak, a 2 fogásos menü 1.750 Ft, a 3 fogásos 1.950 Ft-ba kerül. Számunkra evidens, hogy a 3 fogásos jobban megéri, hisz csak 200 Ft-al kerül többe. :)

fricska_kep_2.jpgElső fogás: Bresaola sonka, rukkolával és parmezán forgácsokkal.
Friss, házi kenyeret is kínáltak az előételhez. A kenyér valóban házi, a sonka isteni finom, frissen szelt, nem száraz, csakúgy, mint a roppanós rukkola, vagy a szintén frissen reszelt sajt. Az ízek harmonizáltak, a fogás mérete ebédmenü első fogásához képest nagyon korrekt.

 

fricska_kep_3.jpgMásodik fogás: Sült kacsacomb, hagymás tört burgonya, pecsenyelé.
Ízléses tálalás, a kacsacomb bőre ropog, a hús puha és szaftos. A tört burgonya alapvetően nem nagy szám, de itt még azt is sikerült rendkívül ízletesre elkészíteni, jó hagymásan, ahogy szeretjük! :) A pecsenyeléből sem maradt sok a tányéron, természetesen nem lehetett otthagyni és nem kitunkolni.

 

fricska_kep_4.jpgHarmadik fogás: Csokoládé ganache, málnahabbal.
Szép kis pohárdesszert. A csokikrém jó sűrű volt, számomra talán túlságosan is, viszont ezt remekül ellensúlyozta a könnyű málnahab.

Fiatal séfek vezetik a konyhát, Giczi Andor és Nagy Szabolcs nagyon jól értenek a vendégek nyelvén, jól harmonizáló ételeket alkotnak és ami a legfontosabb, hogy kiváló alapanyagokkal dolgoznak.
Kísérletező kedvű, izgalmakat, új ízeket és élményeket kereső vendégek figyelmébe különösen ajánlott az étterem. Mi a magunk részéről biztos, hogy jövünk még ide ebédelni, sőt mi több, vacsorázni is

Látogatás dátuma: 2015. január

Fricska Gastropub
1073 Budapest, Dob u. 56-58.

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr207065117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása