sushi_sei_kep_1.jpgÁprilis 29-én tartották az óbudai Sushi Sei étterem megnyitóját, de talán jobb úgy fogalmazni, hogy egy gigantikus újranyitást élhettek át az ott lévők. Az étterem nemcsak megújult, hanem új helyre is költözött. Továbbra is a Bécsi úton kell keresni őket, a házszám viszont már nem a régi, azoban a konyha, valamint a design alapos modernizáción esett át. Lássuk milyen lett a Sushi Sei!

sushi_sei_kep_2a.jpg

Kezdjük azzal ezt a bejegyzést, hogy a japán konyha rendkívül egészséges és természetesen nemcsak sushiból és nyers halból áll. A rizs, mint „alapétel” rengeteg zöldségfélével, sovány hússal és persze tengeri herkentyűvel és hallal egészül ki, de nagyon népszerűek az olyan tradicionális levesek is, mint a Ramen vagy a Miso. Az biztos, hogy japán ételekből ehetünk „akármennyit”, nem fogjuk magunkat leterhelve érezni, erősen jóllakva is viszonylag könnyednek érezzük majd a hasunkat.

Belépve az étterembe egy gyönyörű halas akváriumot láthatunk, körülötte az asztalok kellő távolságba egymástól, hogy az étkezés intimitása megmaradjon. A design letisztult, rengeteg faberakás, a sok vendég ellenére az étterem mégsem zsúfolt, az est előtti japán dob-show után kellemes lágy zene.

sushi_sei_kep_3.jpgA hangulat megvolt, jöhet a vacsora, de előtte gyorsan belekukkantottunk az étlapba. Átböngészve a Sushi Sei étlapját már ott eldöntöttük, hogy a következő látogatásunk alatt biztosan kipróbálunk egy levest, illetve egy Bento box-ot. A Bento ár-érték arányban nagyon megéri, 6-7 ezer Ft-ért már olyan tálat kapunk, amiben kb. 10-15 féle alapanyagot kóstolhatunk és a mennyiség is igen korrekt.
Na de most lássuk milyen ételek voltak a megnyitón!

Alább egy válogatás az est folyamán felkínált ételekből. Volt itt minden, kacsa- marhahús válogatás, sushi, sashimi, torpedórák, Szt. Jakab kagyló, lazac, vörös tonhal, tempurázott zöldségek (spárga, répa, gomba), ráksaláta és további salátafélék…stb.

sushi_sei_kep_4.jpg

sushi_sei_kep_5.jpg

sushi_sei_kep_6.jpg

sushi_sei_kep_7.jpg

sushi_sei_kep_8.jpg

sushi_sei_kep_9.jpg

Pazar ételek, minden rendkívül friss, nem spórolós húsadagok a sushiban, jó minőségű alapanyagok és remek kiszolgálás egy gyönyörű étteremben. Persze egy megnyitón ezt a szintet kötelező hozni, de elnézve a tulajdonosok igényességét és motivációját, azt gondoljuk, hogy ez a hely egy vagy több év múlva is képes lesz ezt a szintet hozni és ez a lényeg. Az, hogy olyan éttermei legyenek Budapestnek, ahová, ha bejön egy olyan hazai vendég, aki ritkábban jár étterembe, vagy egy olyan turista, aki 5 évente csak egy alkalommal jön hozzánk, akkor is mindig ugyanazt a jó minőséget kapja és maradandó élményekkel távozzon. A Sushi Sei-ben benne van ez a potenciál, éppen ezért mi is hamarosan vissza fogunk ide térni és megnézni, hogy egy átlagos napon vajon mire számíthatunk.
Úgy gondoljuk, hogy sok félnivalónk nincs! :)

Sushi Sei étterem
1036 Bp. Bécsi út 58.
https://www.facebook.com/SushiSeiEtterem

Látogatás dátuma: 2015. április 29.

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr137415546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása