prime_kep_1.jpgVegetáriánusnak lenni döntés. Léteznek olyan ételek, melyek tökéletes bizonyítékai annak, hogy vegetáriusnak lenni rossz döntés. Léteznek olyan éttermek, melyek telis-tele vannak az ezt bizonyító fogások hadával. A Prime Steakhouse az egyik legjobb lehetőség arra, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy miért érdemes halmozni az élvezeteket.

HANGULAT
A steakről az emberek többségének Amerika jut az eszébe: hatalmas tányérok tartalmas húsvariációkkal, óriási söröskorsók, és barbecue, meg a füst illata mindenhol. Ennek eggyel (kettővel vagy sokkal) tökéletesebb és kifinomultabb – szinte „európaibb” – változata a Bazilikától pár lépésre található Prime Steakhouse. A neve mindent lefed, akár többféleképpen: első osztályú a steak, és első osztályú maga a ház is, ami a steakről szól.

ÉTEL
Manapság mindenki brillírozik a konyhatudományával, önjelölt gasztronómusok százai lepik el a közösségi oldalakat egy-egy jól sikerült gourmet fogás után. Egyet azonban nem árt leszögezni: ha steakről van szó, már önmagában az alapanyag sem egyszerű, sem a metódus, hagyjuk hát ezt az profikra. Talán ezért is van, hogy ha az ember ideérkezik, steaket választ.  A hagyományos bélszíntől, a legnemesebb marháig bezárólag, szezonális és újragondolt köntösben, viszonylag széles választékkal remekel ez a csodás étterem. Természetesen vannak alternatív megoldások is, de ezen az estén a libamáj és a cézár saláta abszolút elkerülte a figyelmem.

prime_kep_2.jpgA fine dininghoz hűen a rendelést követően érkezik a kenyér és a vaj, egybefonódva az amuse-szal: kakaós, kávés kenyérkülönlegesség, belga sós vaj, és anguspástétom édes chili szósszal. Makulátlan, friss, és forró, kellemes és igazán jellegzetes kombinációk, a pástétom pedig istenien passzol a lágy szósszal a tetején.

 

prime_kep_3.jpgTalán ma először volt a legegyszerűbb választani: meglátni és megszeretni a hibátlan fogást – Prime válogatás közös előételként, majd Surf & Turf, Szarvasgombás burgonyapüré, Kakukkfüves vargányamártással, valamint Choice steakválogatás a Filet Mignon kóstolókból Egészben sült töltött burgonyával. Az előétel kellemes volt, jó kis magyaros ízelítő, egyértelműen a padlizsánkrém volt a legjava, a tonhalkrém a gyenge láncszem, és a kecskesajt krém is szépen dominált. A házi bélszínszalámi és -kolbász nagyszerű fűszerezést kapott, a mangalicasonka pedig bármelyik prosciuttoval felveszi a versenyt. Kenyér helyett grissinit kaptunk, így nem nehezült el a fogás.

 

prime_kep_4.jpgA Surf & Turf – avagy királyrák és angusbélszín – hagyományosan és már kínosan önmagában is tökéletes páros, de a vargányamártással lesz igazán omlós, és a burgonyapürét erősítő szarvasgombától messzemenőkig fenséges. Mondanom sem kell, hogy a sütési fokozat makulátlanul el volt találva, a fűszerezés visszafogott – minden a húsról szólt. A királyrák sütése egy picit túlszalad, rágós lett, de nem tudtam nem elolvadni a fogás többi részétől. És persze a kóstolók…4x100 g gyönyörű és nemes filet mignon a világ minden tájáról. Ahogy haladtunk sorba, úgy igézett meg minden falat: a magyar Szürkemarha, az új-zélandi Hereford, a francia Charolais és végül az ausztrál Black Angus. A baconnel, tejföllel és cheddar sajttal töltött egész burgonya igazán „amerikaissá” tette a fogást. Desszertnek egy ekkora főétel után elég nyilvánvaló volt, hogy nem maradt hely. Ugyanakkor bármelyik sokfogásos vacsorával, akár degusztációs menükkel képes felvenni a versenyt egyetlen étel.

SZERVIZ
A kiszolgálás éppúgy prime, ahogy étel és a hely: a commis tisztelettudó, alázatos és figyelmes, a főpincér pedig közvetlen, és az igazi régivágású magyar vendéglátást adja elő akár öt nyelven. Egy hibátlan este példás kísérője.

KIKNEK?
Húsimádóknak. Mindenkinek, aki imádja a húst, és azok legjavát. Tény, hogy mélyen kell a zsebünkbe nyúlni, de keményen dolgozunk érte, megérdemeljük! Ideális azoknak, akik kiszakadnának a hétköznapokból és elrepülnének egy pár órára a fényűzés világába. Egy biztos: életre szóló étteremélményt ad, és nagyon sokáig tart a hatása.
    
Prime Steakhouse
1051. Budapest, Sas u. 18.

Látogatás dátuma: 2015. augusztus

Szerző: Keksz Boglárka

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr117714808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

altimus 2015.08.19. 11:04:07

ne essunk tulzasba. a steak keszitesnel keves egyszerubb dolog van. az alapanyag a lenyeg. persze a 15ezer forintos hust is el lehet rontani, de normal, kozertben vett marhahussal kiserletezni is teljesen felesleges.

szoval a _tokeletes_ steak keszitesenek titkai:

- jo minosegu hus
- jo minosegu, vastag, nagy hokapacitasu serpenyo
- so, bors, minimalis olaj
- sutesi ido par perc, a hus vastagsagatol, kivant allagtol fuggoen.
- a hust nem kell ezerszer forgatni, kergesites nagy hofokon, es atlagos vastagsagu 3-4 centis hus eseten 2-3 perc sutes oldalankent. precizkedo emberek a vastagabb husokat meg betehetik par percre egy 150 fok koruli elomelegitett sutobe. (legtobbszor felesleges). a kesz steak-et 5-10 percig pihentetni kell. (a hust nem szurkaljuk, husfogoval forditjuk)

ennyi, ezt nemcsak a michelin csillagos gourmet konyha tudja, otthon barmikor keszitek _tokeletes_ steak-et, ha van hozza megfelelo alapanyag.

megjegyeznem, hogy a belszin (fillet mignon) meglehetosen unalmas, egy jo hatszin barmikor veri elvezeti ertekben. nagyevoknek t-bone, porterhouse ...

szepi79 2015.08.19. 14:28:55

@padlogaz: én tavaly voltam náluk, 2 főre előétellel, desszerttel, innivalóval fillet mignon-t rendelve, borravalóstól kijött 25ből.

Étterem kóstoló · http://www.diningcity.hu 2015.08.20. 00:13:17

@altimus: Így van, az alapanyag a legfontosabb, és ez az ami a legkényesebb része a dolognak. Sajnos nem sok olyan étterem van, ahol valóban jó minőségű húst szolgálnak fel, szakszerű elkészítés mellett. Boltban otthoni próbálkozásra lehet kísérletezni, de még nehezebb a helyzetünk, pontosan a megfelelő alapanyag beszerzése miatt.

Étterem kóstoló · http://www.diningcity.hu 2015.08.20. 00:13:58

@szepi79, első ezen a néven: Mi most voltunk először, de valószínűleg nem utoljára :)

Étterem kóstoló · http://www.diningcity.hu 2015.08.20. 00:24:26

@padlogaz: Prime Steakhouse vacsora 37000, az élmény megfizethetetlen, minden másra ott a MasterCard. :)
süti beállítások módosítása