1_3.jpgBár augusztus 20-a elmúlt, a nyár még nem mond búcsút. Ismét lesz egy kitűnő hétvége, amit a Balaton mellett tölthetünk. És ha épp Balatonfüred környékén jártok és szeretitek a bort, akkor szeptember 3-ig mindenképp látogassatok el a borfesztiválra. Én minden évben ott vagyok és próbálom szélesíteni a bor-tudásomat és tapasztalataimat.

Az idei év nagy slágere nálam a sauvignon blanc, így ezt részesítettem előnyben a kóstolásoknál. De mindenhol meghagyom a lehetőséget, hogy az izlésvilágomnak (száraz, gyümölcsös, üde, nem savas fehér bor) megfelelő bort ajánlják. Így lehet új irányokba is elmozdulni. Nem kétséges, szerintünk a legjobb (eddig) a Hudák pincészet sauvignon blanc-ja, a maga gyümölcs illatvilágával és lágy ízével. Bátran ajánlom.

A kóstolások során egy számomra még felfedezésre váró fajtával, a szürkebaráttal is ismerkedem, és eddig nagyon jók a tapasztalatok. Lehet hamarosan váltok?

Na de térjünk a gasztróra, mert inni csak úgy nem lehet, kell mellé némi jó falat, hogy az a kitűnő bor jól csússzon.

2_4.jpgNagyon öröm volt számunkra amikor az egyik füredi nagy kedvenc, a Sparhelt bisztro standját megpillantottuk a soron. Nem volt kérdés, hogy hol fogyasztjuk el az aznapi vacsit.

3_2.jpgEgy cheddar sajtos Sparhelt burgert, illetve egy ponytburgert kértünk, utóbbit buci nélkül.

Mindkettő hozta az elvárt minőséget, ízélményt. Nekem különösen a hűs füstössége és fűszerezése ízlett a ráolvadt sajttal (kíváncsi vagyok milyen lett volna, ha hagymalekvárt is kérünk bele…na de majd legközelebb), valamint a hal mellé kínált majonézes uborkasaláta. Mennyei párosítás!

4_3.jpgMivel hosszabb időt töltöttünk el a bódék felfedezésével és az ebéd aznap kimaradt, így további gasztroélmények után kutattunk. Meg is találtuk a tökéletes lehetőséget a Zelna borászatnál: isteni libamájpástétom és mangalica rillette formájában. Kitűnő választás volt!

5_4.jpgKövetkező napon az újabb borok mellé a Horváth ház étterem standját szálltuk meg. Classic csülök sült tepsis burgonyával, meg egy fokkal lightosabb sült csirke mustárral és kovászos uborkával lett a választás. Mindkét fogás kitűnő volt, istenien passzolt a választott bor mellé, ami egy cuvée volt, chardonnay-ból, olaszrizlingből és sauvignon blanc-ból.

6_3.jpgÉs zárásképpen a desszert egy kacsamájpástétom volt, amit külön kérésre készítettek nekünk. Szeretem amikor ilyen rugalmasak tudnak lenni! Tipp: ha kenyéren látjátok csak a kedvenc pástétomot nyugodtan kérdezzétek meg, hogy működik-e kenyér nélkül is. Egy próbát mindenképp megér! Én már csak tudom!

Száz szónak is egy a vége, siessetek, szeptember 3-ig még van lehetőség ellátogatni Füredre, kóstoljatok, egyetek helyettem is!

Szerző:
GasztroSzuzi

(A nyitókép a Balatonfüredi Borhetek Fb oldaláról származik, a többi kép saját termés.)

Látogatás dátuma: 2017. augusztus

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr7912786604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása