gundel 1 kép.jpgMúlt hét pénteken (2014. május 23.) átadták a Gundel étterem 120. évfordulója alkalmából felújított közel 2.500 nm-es kerthelységet. A beruházás több mint 100 millió Ft-ból valósult meg és fél évig tartott. A munkálatok során növelték a parkosított részt, felújították az alsó és a felső palota-teraszt, illetve az étterem főbejáratát is. Az építkezést az éttermet üzemeltető Kft. saját erőből állta.

gundel 2 kép.jpgA DiningCity csapata is ott járt az átadón, közel 600 vendég társaságában. Az est folyamán több mint egy tucat ételt lehetett megkóstolni, így végre bepillanthatunk úgy is a Gundel konyhájába amikor igazán nyomás alatt van. Jöjjenek a fotók az ételekről, a zenészekről, a hangulatról…

gundel 3 kép.jpgSzarvasgombás libamáj  és libamáj zsírjában, házi brióssal, arany mazsolával, jam-mel és káposztával.

 

gundel 4 kép.jpgLazac carpaccio savanyított zöldségekkel.

 

gundel 5 kép.jpgZöldborsó és spárga risotto, parmezánnal.

 

gundel 6 kép.jpgSerrano sonka szeletek.

 gundel 7 kép.jpgLeves válogatás: Szarvasgombás csirkekrémleves (bal oldalon); Uborkakrémleves (jobb oldalt); de volt még: Sárgadinnyekrémleves; Spárgakrémleves; Borjúeszencia (számunkra ez volt a legfinomabb).

 

gundel 8 kép.jpgGrillezett marhasült és zöldségek.

 

gundel 9 kép.jpgCsirke, marha, disznó és rák satay, szójás szezám-, mogyoró- és édes chili mártással. 

 

gundel 10 kép.jpgAz elmaradhatatlan Gundel palacsinta...

 

gundel 11 kép.jpgBonbon és Créme Brulée.

 

gundel 12 kép.jpgKávés-, lime-os -, vaníliás - és gyümölcsös macaron.

 

gundel 13 kép.jpg

Tortaválogatás (Tokaji aszús almás-diótorta; Gundel torta; Dobostorta; Esterházy torta; Csokoládé royal; Mogyorós sárgabarack royal; Epertorta; Ribizlis túrótorta) és fagylaltok (a képen citrom fagylalt).

 

Azt gondoljuk a képek önmagukért beszélnek... Pazar, felejthetetlen, Gundelhez méltó 120 éves születésnapi partyt sikerült varázsolni a 600 fős vendégseregnek (állítólag 1000 főig is tudják ezt a színvonalat hozni).

gundel 14 kép.jpg

Ki kell emelnünk még a zenekart: Farkas Gábor Gabriel és zenekara játszotta a jobbnál jobb dalokat - Frank Sinatrától napjainkig.

Remek este volt, kívánunk még legalább 120 évet a Gundel étteremnek :)

Ja és persze reméljük a 240. éves party-ra is kapunk majd meghívást. :)

Látogatás dátuma: 2014. május 23.

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkostolo.blog.hu/api/trackback/id/tr476218800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2014.08.26. 22:45:36

Megéri az árát a Gundel? Állítólag az utóbbi években elkezdte a korábbi évtizedek lemaradását behozni, de nekem annyira nem meggyőzőek a képek. Ár alapján pesti top 5, de az ízek benne vannak a legjobb 25-ben?

Étterem kóstoló · http://www.diningcity.hu 2014.08.27. 15:02:41

@Étteremkritikus: Merczi Gábor séffel nem is lemaradást hoztak be, hanem egy kis újdonságot hoztak az étterem életébe, ami abszolút jót tett a Gundelnek. A la carte nem volt szerencsénk még a Gundelhez, viszont ebéd menüzni már voltunk, meg egyszer Sunday brunchozni is. Mind a 2 alkalom emlékezetes volt, az ebéd menü 3.900 Ft, a Sunday Brunch 6.800 Ft. A la carte valóban nem olcsó, viszont a Sunday brunch nagyon megéri.
süti beállítások módosítása