2013.10.15. 13:41
Étterem Hét a Gellértben...
Az Étterem Hét első napján, október 14-én a Gellért étterembe látogattunk el (Gellért Szálló). Tavasszal a 100 résztvevő étteremből a vendégek véleménye alapján a 7. helyezést érték el, így nagy várakozásokkal mentünk az étterembe.
Érkezésnél kedvesen fogadtak, rögtön kísértek is az asztalunkhoz.
Egy 3 fogásos vacsora megkezdése előtt jólesik egy pohár bor, a pincérre bíztuk magunkat ebben a tekintetben és egy remek, eddig még sohasem kóstolt száraz fehérbort próbáltunk ki, ami Konyári Lolipop névre hallgat. Karcos, de nagyon kellemes ízű bor, nagyon kevés savassággal. Szuper ajánlat, utána is fogunk nézni, hogy hol lehet itthonra beszerezni pár palackkal… :)
Szólj hozzá!
Címkék: vacsora gellért étterem hét
2013.09.25. 10:24
にほんのちゅうしょく - Nihon no chūshoku (Japán ebéd)
A Fuji étterembe, Magyarország első tradicionális japán éttermébe látogattunk a minap, mert már nagyon vágytunk egy kis Japánra. :)
Hétköznap kedvezményes árú ebédmenü is van, de mi most a legutóbbi ebéd menüzésünkkel ellentétben az étlapról választottunk.
Ez nem volt egy egyszerű feladat, mert az étlap nem éppen 1 vagy 2 oldalas, hanem gyakorlatilag egy kisebb könyvecske. Találunk itt különböző japán leveseket, tészta és rizsételeket, bento válogatásokat vagy éppen sushi specialitásokat is.
Szólj hozzá!
Címkék: japán fuji ebéd japán ebéd
2013.09.15. 23:37
Az Anyukám Mondta, hogy...
Augusztus közepén egy meleg nyári napon a DiningCity kis csapata Lengyelország felé vette az irányt - mert az egyik jó barátunk egy lengyel leányzót kért feleségül és ebben a szép országban tartotta meg az esküvőjét - és ha már a 3-as számú főúton haladunk, akkor evidensnek tartottuk, hogy végre beüljünk az encsi Anyukám Mondta étterembe és megebédeljünk.
2013.08.12. 14:44
Hol tart most az Aranyszarvas?
Mostanában kicsit kevesebbet lehetett hallani a budai Aranyszarvas Bisztróról, de azért a rangos gasztro kiadványokban mindig meg lehet őket találni a top 50 magyarországi étterem között. Persze régebben a top 50-nek inkább az első felében, mostanság pedig a második felében. Utánajártunk, hogy mi az igazság és szerintünk hol helyezkedik el az étterem…
Szólj hozzá!
Címkék: ebéd aranyszarvas
2013.07.25. 16:15
Heti haladag a Vörös Homár-ban!
A budai Hegyvidék Központban, ezen belül is a Vörös Homár halkereskedésben már többször jártunk az elmúlt időszakban. Hol egy kis halat vittünk haza (vajhal, garnéla, fekete kagyló…stb.), hol pedig ott helyben ettünk valamilyen finom halételt (általában Fish & Chipset vagy Teriyaki-s lazacot).
Szólj hozzá!
Címkék: ebéd vörös homár
2013.07.15. 14:34
Friss, gyors, thai...
Hétköznap, ebédidő, Andrássy út.
Éhesek vagyunk, hová menjünk?
Rengeteg éttermet találunk az Andrássy úton, főleg az Erzsébet tértől az Oktogonig és a legtöbben ebédmenüvel csábítanak 12.00 és 15.00 óra között. Sokféle ebédmenüt próbáltunk már ki, akadtak közte nagyon kellemes meglepetések, de voltak már jó nagy csalódások is.
Mivel az ázsiai konyhát nagyon szeretjük, ezért úgy gondoltuk, hogy kipróbáljuk a Kaeng Som Tom Yum éttermet, ami az Erzsébet tértől kb. 2 perc sétával elérhető.
Ebédidőben viszonylag bőséges választékot találunk itt, egészen pontosan 6 féle fix 2 fogásos menüt tudunk fogyasztani. Ebből 3 féle menü 1.090 Ft-ba, a másik 3 pedig 1.390 Ft-ba kerül.
Szólj hozzá!
Címkék: thai ebéd
2013.06.19. 12:08
Spoon Lodge megnyitó (Balatonakarattya)!
A nyár első igazi forró hétvégéjét a Balatonnál töltöttük és június 15-én, azaz szombaton este a balatonakarattyai Spoon Lodge Balinéz étterem nyitó party-ján vettünk részt.
Sokmindenkinek ismerős lehet a Spoon név, hiszen Budapesten már hosszú évek óta működik a Spoon hajóétterem, mely a Lánchíd pesti hídfőjénél található. A Spoon csapata most egy újabb egységet nyitott és ezt a Balatonnál tette, ami azért tekinthető úttörő kezdeményezésnek, mert ilyen típusú étterem eddig nem volt a Balatonnál. Az étlapon az ázsiai (indiai, thai, indonéz…) fogások mellett megtalálható néhány nemzetközi fogás is, így mindenki kedvére válogathat, legyen szó akár egy Thai citromfüves ráklevesről, wok-ban sült rizstésztákról, füstölt nyúlsonkáról vagy akár egy Angus bélszínről Balinéz sült zöldségekkel.
2013.06.18. 23:54
Egy kis házias gourmet Nyúlon...
Június második hetében egy meleg nyári napon Pannonhalmáról Győrbe tartottunk és útközben Nyúl községén is keresztülmentünk. Itt több étterem és borospince is található, valamint a konyhája és kialakítása miatt az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Szél Fiai Fogadót is itt találhatjuk. A Fogadó 2000-ben nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. A tulajdonos házaspár, Kormos Andrea és Prisztóka Tibor családi vállalkozásban működteti a borpincét, éttermet és szállodát.
„Egy kis házias gourmet Nyúlon”. Talán így lehetne a legjobban megfogalmazni az itt szerzett élményeinket.
Szólj hozzá!
Címkék: nyúl ebéd szél fiai fogadó
2013.06.03. 22:47
Segal Viktor 6 fogásos borvacsorája a Kárpátia Étteremben!
Egy már-már kihagyhatatlannak tűnő borvacsoráról szereztünk tudomást a közelmúltban.
Három dolog miatt merjük a kihagyhatatlan szót használni:
1. Helyszín: Kárpátia étterem
2. Séf: Segal Viktor és a Kárpátia csapata
3. Menü: hat fogásos menü a tokaji Hétszőlő pincészet és Vincze Béla egri borász boraival
+ 1: a hat fogás, a hét féle bor, az ásványvíz fogyasztás és a szervízdíj is, azaz mindennel együtt a teljes menüár 8.900 Ft volt, ami ezért a borvacsoráért ezen a helyen szerintünk nagyon baráti ár.
2013.05.27. 23:01
10 fogásos vacsora az Olimpia Vendéglőben!
Az első étterem ahol jártunk és amelyet most bemutatunk az az Olimpia Vendéglő, ahol nem kevesebb, mint 10 fogást kóstoltunk végig egy csütörtök esti vacsorán.
Hol is kezdhetnénk a kóstolást máshol, mint az Olimpiában, és miért pont itt?
Ha már induló blog és első éttermi blogbejegyzés, akkor az legyen egyedi. Az Olimpia Vendéglőre pedig tökéletesen illik az egyedi kifejezés, mert Magyarország első olyan étterme ahol nem találkozhatunk étlappal.